Αυτή η νύχτα μένει - Άννα Μάσχα: Ο ρόλος της ως Διαμάντω και το πρώτο spoiler για τον ρόλο της!
Media

Αυτή η νύχτα μένει - Άννα Μάσχα: Ο ρόλος της ως Διαμάντω και το πρώτο spoiler για τον ρόλο της!

Η Άννα Μάσχα, φέτος θα υποδύεται μία 50χρονη τραγουδίστρια στην πολυαναμενόμενη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» και μιλάει για τον ρόλο της αλλά και για την εποχή που διαδραματίζονται τα γεγονότα... 

Να μιλήσουμε για τη Διαμάντω, την ηρωίδα που υποδύεστε. Πώς σας την περιέγραψαν;

Έχω διαβάσει το βιβλίο και το βρήκα απολαυστικό. Δεν προσφέρει κάποια πλοκή, είναι στιγμιότυπα, γεγονότα από τη διαδρομή αυτού του ανθρώπου. Τέτοια κομμάτια έχουν μπει στο σενάριο της σειράς. Η Διαμάντω είναι το αηδόνι του Αγρίνιου και του μαγαζιού. Είναι μια γυναίκα άνω των πενήντα και έχει μια πολύ μεγάλη διαδρομή πίσω της στα νυχτερινά μαγαζιά. Κάποια στιγμή κατέληξε στο Αγρίνιο και συνδέθηκε με δεσμούς αδελφικής και γονεϊκής σχεδόν σχέσης με τον Στρατή, τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, όπου και στέριωσε. Στην ουσία, είναι η κρυφή δύναμη του μαγαζιού και δεξί του χέρι. Θα την περιέγραφα ως αυτό που λέει το όνομά της· είναι διαμάντι, καθαρή, πολύτιμη, σκληρή και κοφτερή όπως αυτό. Δεν χαρίζεται σε κανέναν, είναι δίκαιη, θαρραλέα, αυστηρή, απότομη και πάρα πολύ καλή φίλη. Μπορώ να μιλάω ώρες για τη Διαμάντω.

Υπάρχουν πλευρές του εαυτού της που κρατά κρυφές από τους άλλους;

Ναι, κρατάει μυστικά τα οποία αρχικά τα ξέρει μόνο ο Στρατής και δεν τα γνωρίζει κανείς άλλος. Κι αυτό την κάνει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, γιατί διαφορετικά θα ήταν ένα στερεότυπο.

Πώς παρουσιάζεται ο κόσμος της νύχτας στη σειρά;

Με το δεδομένο ότι δεν κάνουμε ντοκιμαντέρ και άρα δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδώσουμε πιστά ή να δείξουμε μόνο την πραγματικότητα όπως ήταν τότε. Αντίθετα, πρόκειται για μυθοπλασία και η νύχτα παριστάνεται αρκετά κοντά σε αυτό που ήταν. Έχει και την παρακμή της, κυρίως όμως μας ενδιαφέρουν -και ενδιέφεραν και τους σεναριογράφους- οι σχέσεις αυτών των ανθρώπων. Η σχέση τους με τη δουλειά τους και οι μεταξύ τους σχέσεις, με όλους τους καβγάδες, τα μίση, τις φιλίες και τους έρωτες. Αυτά, όπως και η κούραση του νυχτοκάματου, αποτυπώνονται στη σειρά.

Μιλάμε για ελληνική επαρχία και σε μια εποχή που υπήρχε μια αισιοδοξία ότι όλοι θα περάσουμε καλά, θα γίνουμε πλούσιοι, θα διασκεδάσουμε. Μια αισιοδοξία που πλέον δεν υπάρχει.

Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά μακρινή αυτή η εποχή. Εκεί ξεκίνησε όλο αυτό με το χρήμα που έρρεε, που συνεχίστηκε και στη δεκαετία του ’90, οπότε κι έφτασε στο απόγειό της. Υπήρχε αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Η Διαμάντω έχει προσωπική ζωή; Υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή της;

Όχι, δεν υπάρχει πια. Η Διαμάντω έχει ένα παιδί και ο πατέρας έχει φύγει. Μεγαλώνει λοιπόν ένα παιδί μόνη της και μάλιστα στην επαρχία. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια δυνατή προσωπικότητα και έχει κάνει πολλά βήματα προς μια ουσιαστική χειραφέτηση, χωρίς να είναι φεμινίστρια. Έχει αναλάβει μόνη της όλη της τη ζωή και είναι μάνα και πατέρας μαζί. Αλλά έχει και τις ρωγμές της, τις αδυναμίες της.

Επειδή είστε αρκετά χρόνια στο χώρο, ποιος είναι ο μηχανισμός για να μπαίνετε σε ένα ρόλο και να τον νιώθετε δικό σας;

Δεν είμαι σίγουρη ότι ξεφορτώνομαι ποτέ την Άννα. Πάντα υπάρχει η Άννα και τροφοδοτεί τον εκάστοτε ρόλο. Αυτό που λέμε εμείς οι ηθοποιοί μετατόπιση, ότι σιγά σιγά φεύγουμε λίγο από τον εαυτό μας και πάμε προς κάτι άλλο, αυτό σε μένα γίνεται με δύο τρόπους: είτε από μέσα προς τα έξω, δηλαδή κατανοώντας τον ήρωα από μέσα, τις σκέψεις του, το παρελθόν του, βάζοντας τον εαυτό μου να φανταστεί πώς θα μπορούσα να είμαι εγώ αν ήμουν η Διαμάντω. Αλλά επίσης μπορεί να συμβεί και από εξωτερικούς δρόμους. Δηλαδή, όταν άρχισα να βλέπω πώς με ντύνουν, πώς με βάφουν και ξεκίνησα να κάνω πρόβες με τα τραγούδια κι ένα μικρόφωνο, το οποίο είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής αυτών των ανθρώπων. Είναι τραγουδιστές και η μισή τους ζωή περνάει σε μια πίστα κρατώντας ένα μικρόφωνο και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τους πελάτες. Τότε άρχισα να με βλέπω κι εγώ διαφορετικά. Μεγάλο ρόλο παίζουν η φαντασία και η παρατήρηση. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πια τέτοιου τύπου μαγαζιά. Η παρατήρηση έγινε μέσα από τη μελέτη οπτικού υλικού από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Πέρασα πολλές ώρες βλέποντας γνωστές τραγουδίστριες, το πώς τραγουδούν και διασκεδάζουν τους πελάτες.

Πηγή 7 ΜΕΡΕΣ TV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved