Σκιαδαρέσης για Μαύρο Ρόδο: «Ο Λευτέρης έχει κάνει πολλά λάθη και σίγουρα όχι από κακία»
Media

Σκιαδαρέσης για Μαύρο Ρόδο: «Ο Λευτέρης έχει κάνει πολλά λάθη και σίγουρα όχι από κακία»

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης φέτος πρωταγωνιστεί σε μία δραματική σειρά και όχι σε κάποια κωμική όπως τον είχαμε συνηθίσει. Ο ίδιος άλλωστε έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ήταν δική του επιλογή μία τέτοια εξέλιξη στην καριέρα του. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός λοιπόν, ο οποίος υποδύεται στη σειρά Μαύρο Ρόδο τον Λευτέρη Βελιώτη, μας μιλάει για τον ήρωά του, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του και παραδέχεται πως τον γοητεύει ιδιαίτερα αυτός ο ρόλος...

Τι να περιμένουμε να δούμε στο «Μαύρο ρόδο»;

Η ιστορία έχει ανοίξει πολύ παραπάνω από το ομότιτλο βιβλίο και θα ανοίξει κι άλλο. Πρόκειται να δείτε μία ενδιαφέρουσα ιστορία με πολλές προεκτάσεις και ελπίζω ότι το σενάριο και η δική μας δουλειά θα σας αγγίξουν, θα σας ενδιαφέρουν αυτά που θα πούμε.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Βελιώτης τον οποίο υποδύεστε;

Ο Λευτέρης είναι ένας αδύναμος χαρακτήρας. Είναι ο πατέρας της μοναχής, της Ελισάβετ, την οποία απέκτησε από την πρώτη του γυναίκα, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ύστερα από αυτόν τον θάνατο, ο άντρας δεν στάθηκε δίπλα στο παιδί του, με αποτέλεσμα να του καταλογίζει ευθύνες για τον θάνατο της μητέρας του και να κλείνεται στο μοναστήρι. Επιπλέον, ο Λευτέρης έχει παντρευτεί για δεύτερη φορά, την Πολυξένη, η οποία ως μητριά έχει μια περίεργη σχέση με την Ελισάβετ. Συνεπώς, ο Λευτέρης δεν μπορεί να διακρίνει τι πρέπει να κάνει, καθώς ούτε πού είναι το δίκιο και πού το άδικο.

Η ζυγαριά γέρνει περισσότερο στην Ελισάβετ ή στην Πολυξένη;

Ο Λευτέρης δεν έχει τέτοια διλήμματα. Είναι ένας αδύναμος και χαμηλών τόνων ήρωας. Δεν είναι ένας δυνατός άνθρωπος που θα πάρει τη ζωή στα χέρια του και θα πάρει εύκολα την οποιαδήποτε απόφαση. Έχει ανάγκη τη στήριξη είτε από τη σύζυγό του, είτε από την κόρη του, είτε από οποιονδήποτε. Καμιά φορά, έχοντας παίξει εντελώς αντίθετους ρόλους, γοητεύεσαι από έναν τέτοιο ρόλο. Για μένα είναι μία πρόκληση να κάνω ένα ανθρωπάκι που λίγο πολύ άγεται και φέρεται από τα συναισθήματά του και δεν μπορεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις.

Τι είναι αυτό που σας γοητεύει περισσότερο σε αυτόν τον ρόλο;

Με γοητεύει ιδιαίτερα που ο συγκεκριμένος ρόλος χρειάζεται μια εσωτερική προσέγγιση, χωρίς αιχμές, χωρίς καυγαλέα ή και αβανταδόρικα πράγματα. Ο Λευτέρης είναι ένας άνθρωπος που επηρεάζεται από τη γνώμη του περίγυρου, προσπαθεί να κάνει το καλό, να είναι δίκαιος, αλλά όλα αυτά τα κάνει σιωπηλά. Τα κάνει σε έναν δικό του... κόσμο. Προσωπικά, με γοητεύει γιατί έχει παραπάνω δυσκολία υποκριτικά απ’ ό,τι να παίξεις έναν φωνακλά, όπως ήταν ο Τζόρνταν που έκανα πέρυσι στη σειρά «Σε ξένα χέρια». Ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο Λευτέρης ενδέχεται να είναι μια άμυνα; Δεν νομίζω ότι το πετυχαίνει, γιατί πληγώνεται, και μάλιστα πολύ. Και να ναι άμυνα, ίσως, είναι λάθος επιλογή. Ο Λευτέρης έχει κάνει πολλά λάθη και, σίγουρα, όχι από κακία.

Ο Λευτέρης, όπως θα παρακολουθήσουμε, πιέζεται από την Πολυξένη να διεκδικήσει δικαστικά τα κτήματα που ανήκουν στη μονή... Φαντάζομαι ότι δεν του είναι και πολύ εύκολο...

Σίγουρα δεν του είναι εύκολο και πιέζεται πολύ. Για αυτό προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με διάφορα ψέματα, ώστε να αποφύγει να συγκρουστεί με την Πολυξένη και με την Ελισάβετ. Δεν είναι πολύ τολμηρός σε αυτά.

Πηγή: My TV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved