Κόκκινο Ποτάμι: Η επιστροφή του Οσμάν και το ανατριχιαστικό spoiler για τη συνέχεια της σειράς
Media

Κόκκινο Ποτάμι: Η επιστροφή του Οσμάν και το ανατριχιαστικό spoiler για τη συνέχεια της σειράς

O Λάμπρος Κτεναβός, ως Οσμάν σπέρνει τον τρόμο στο διάβα του και στον δεύτερο κύκλο του «Κόκκινου ποταμιού» στο OPEN.

Ο ηθοποιός αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ξέρει να χειρίζεται εξαιρετικά την τέχνη του και με την υποκριτική του δεινότητα καταφέρνει να γίνεται... άκρως αντιπαθής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υποκλινόμαστε στο ταλέντο του.

Επιστρέψατε στο «Κόκκινο ποτάμι», μια σειρά που αγαπήσατε από την πρώτη στιγμή...

«...και συνεχίζω να αγαπώ. Είναι μια ομαδική δουλειά που έχει φτιαχτεί με πολλή φροντίδα, μεράκι και προσπάθεια. Είναι πραγματικός άθλος γιατί τα θέματα μετά οποία καταπιάνεται είναι δύσκολο να τα αγγίζεις. Q Μανούσος που κεντάει σε αυτά, θέτει βασικά ερωτήματα κι επιδιώκει να αναδείξει τι τραβάει ο λαός σε σχέση με το πολιτικό γίγνεσθαι, τους ισχυρούς, τους εμπόρους, τους πλούσιους σε όλα τα επίπεδα. Πώς αποφασίζουν για την τύχη του κόσμου και τι αντίκτυπο έχουν οι κινήσεις τους αυτές στο λαό».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε όλες τις εποχές.

«Βλέπεις τις πολιτικές, τον κύκλο του χρήματος, του αίματος, τα τέρατα που δημιουργούνται και χωρίς να είμαι μελλοντολόγος θα δούμε την επανάληψη του όλου σκηνικού όχι μόνο στις μέρες μας αλλά και στο μέλλον κι αυτό είναι πραγματικό θλιβερό».

Οσον αφορά στον ρόλο σας, αυτόν του Οσμάν, επίσης δεν δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Στον πρώτο κύκλο υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις. Είστε προετοιμασμένος για έναν δεύτερο γύρο;

«Δεν πειράζει. Πρέπει και το κοινό να μάθει να βλέπει κάτω από την επιφάνεια. Το θέμα από πλευράς μας είναι να κάνουμε τους ρόλους των κακών να είναι πολυεπίπεδοι. Να μάθουμε τι τους συνέβη και έφτασαν σε αυτό το σημείο και σε αυτόν τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Το εύκολο είναι να πούμε ότι κάποιος είναι κακός. Το δύσκολο είναι να κοιτάξουμε πιο βαθιά τον χαρακτήρα αυτό και να μάθουμε το παρελθόν του».

Το σίγουρο είναι ότι ο Οσμάν έχει καταλήξει ένας κακός άνθρωπος. Είναι όμως ένας ρόλος κεντημένος εξαιρετικά από εσάς. Εχετε αφήσει ερμηνευτικά τις καλύτερες των εντυπώσεων.

«Μακάρι και ο δεύτερος κύκλος να πάει το ίδιο καλό. 0 χαρακτήρας χρήζει βοήθειας. Είναι ψυχικά ασθενής. Για αυτό έχει πλέον παρουσιαστεί, τον ξέρει το κοινό και πιστεύω ότι ο Οσμάν είναι ένας ήρωας-κλειδί για να αναδειχθούν οι πιο καλοί χαρακτήρες. Η ζωή του, γιατί είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, θα μπορούσε να γίνει ταινία. Η δράση του ήταν το κάτι άλλο. Ο Οσμάν ηγήθηκε μιας παρακρατικής συμμορίας των Τσετών και ανέλαβε το έργο που του ανέθεσε ο Κεμάλ, του οποίου ήταν βασικός ο συνεργάτης: Να εκκαθαρίσει τον Πόντο από τους Ελληνες και όχι μόνο. Ο Κεμάλ τον ανέδειξε, ο Κεμάλ τον σκότωσε. Αν όμως δεν υπήρχε ο Τοπάλ Οσμάν όπως είναι το όνομά του, ο Κεμάλ δεν θα μπορούσε να είναι ένας καλός πολιτικός με ευρωπαϊκές ιδέες με ό,τι όριζαν τότε ως πολιτισμό. Κι αυτό γιατί ο Οσμάν έκανε τη βρόμικη δουλειά», λέει ο ηθοποιός στο tv24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved