Σμαράγδα Αδαμοπούλου: «Η Κούλα παίρνει θέση και στηρίζει τις γυναίκες»
Media

Σμαράγδα Αδαμοπούλου: «Η Κούλα παίρνει θέση και στηρίζει τις γυναίκες»

Η Σμαράγδα Αδαμοπούλου με αργά και σταθερά βήματα κατακτά τους στόχους της στον χώρο της υποκριτικής κρατώντας χαμηλό προφίλ και παραμένοντας προσηλωμένη σε αυτό που κάνει.

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν την απολαμβάνουμε στη δραματική σειρά εποχής του Alpha «Ο Παράδεισος των κυριών», υποδυόμενη μια δυναμική κοπέλα που έχει πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Η ίδια παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο της.

Ο «Σιωπηλός δρόμος» ήταν η πρώτη σας τηλεοπτική δουλειά, η οποία άφησε το αποτύπωμά της. Τώρα επιστρέφετε με τον « Παράδεισο των κυριών», μια εντελώς διαφορετική σειρά. Είναι ένα νέο στοίχημα;

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε μια σειρά εποχής, κάτι που το ήθελα πολύ. Νιώθω ότι μου ταιριάζει όλο αυτό. Στον “Σιωπηλό δρόμο" έμαθα σημαντικό πράγματα, τα οποία τώρα μπορώ να αξιοποιήσω. Έχω πλέον στις αποσκευές μου πολλά εργαλεία και είμαι τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή τη νέα παραγωγή που είναι καθημερινή και το στοίχημα είναι σαφώς μεγάλο»

Έχουμε μεταφερθεί στο 1963. Λαμβάνοντας πληροφορίες για το τότε, τι σας έχει κάνει εντύπωση;

«Απέχει αρκετά από τη δική μου γενιά και διαφέρει σε πολλά. Μου έκανε εντύπωση, με αφορμή τον ρόλο μου που είναι αυτός της Κούλας, η θέση της γυναίκας την εποχή εκείνη. Η ηρωίδα μου είναι από μια φτωχή οικογένεια της Ηλείας κι έχει έρθει να σπουδάσει στην Αθήνα πολιτικός μηχανικός. Τότε, τόσο το ίδιο το γεγονός όσο και το αντικείμενο των σπουδών που ήταν κατά κύριο λόγο αντρικό, ήταν μια πρωτοποριακή απόφαση. Συνήθως, όπως ακούω και διαβάζω, υπήρχε μια στερεότυπη άποψη για τις γυναίκες, κάτι που διαφαίνεται και στη σειρά. Η Κούλα όμως παίρνει θέση στα πράγματα και παράλληλα στηρίζει τις γυναίκες»

Δηλαδή είναι από τις πρώτες φεμινίστριες;

«Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι από τη στάση ζωής της, αν και δεν ανήκει σε κάποιο κίνημα. Είναι μορφωμένη, ενώ η εποχή θέλει τη γυναίκα να ενδιαφέρεται μόνο για τη μόδα, τον γάμο, τα παιδιά και το νοικοκυριό. Εκείνη θέλει να κάνει καρτέρα, να είναι ανεξάρτητη και να πατάει γερά στα πόδια της. Λέει την άποψή της χωρίς να φοβάται»

Η Κούλα είναι πωλήτρια στον «Παράδεισο».

«Ναι, δουλεύει προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά τόσο στις σπουδές της όσο και στα προς το ζην. Δεν μπορεί να συνδεθεί με τους ανθρώπους γύρω της και να επικοινωνήσει μαζί τους γιατί έχει εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντα και στόχους. Όταν όμως βρει κάποιον που μπορεί να του μιλήσει, ανοίγεται κι ανθίζει λίγο-λίγο»

Αν και μικρή σε ηλικία, έχει αναλάβει πολλές ευθύνες.

«Είναι 22 χρονών κι έχει πάρει έναν ρόλο μεγαλύτερο από αυτόν που της αναλογεί. Παράλληλα φροντίζει και όλους όσοι χρειάζονται βοήθεια. Είναι συγκάτοικος με την Τζένη, με την οποία έχουν κατέβει μαζί από το χωριό κι έχουν εντελώς αντίθετους χαρακτήρες. Εκείνη θέλει να είναι όμορφη, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Εν πρώτοις αυτές οι δύο κοπέλες δεν έχουν σημείο επαφής αλλά είναι συγκινητική η σχέση τους καθώς η μια δίνει χώρο στην άλλη και την αποδέχεται γι' αυτό που ακριβώς είναι χωρίς κριτική ματιά. Είναι πολύ ώριμες».

Πηγή: tv24

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved