Γλυκάνισος: Μπήκαμε στην κουζίνα της Ραζάν και μάθαμε να φτιάχνουμε Χούμους
Media

Γλυκάνισος: Μπήκαμε στην κουζίνα της Ραζάν και μάθαμε να φτιάχνουμε Χούμους

Ένας χριστιανός. Μια μουσουλμάνα. Ένας έρωτας κόντρα σε όλους. Αυτή είναι η ιστορία της σειράς "Γλυκάνισος". 

Με φόντο το πανέμορφο νησί της Λέσβου, γεννιέται ένας έρωτας μεγάλος, του Στρατή και της Ραζάν, ενός πλούσιου Μυτιληνιού και μιας Σύριας πρόσφυγα. Μια κρυφή, βαθιά, μυστική αγάπη με αρώματα της θάλασσας, των μεθυστικών γεύσεων της Συρίας και του ελληνικού ούζου.

O καθένας κουβαλάει τη δική του κουλτούρα, τις δικές του αλήθειες, τα δικά του τραύματα. Θα παλέψουν να αντισταθούν στη δίνη του έρωτα, σε αυτό που νιώθουν. 0 Στρατής, άλλωστε, χρωστάει τη ζωή του στον σύντροφο της Ραζάν. Η ζωή γράφει, όμως, τα δικά της σενάρια. Και ο έρωτας του ζευγαριού παρά τα τόσα εμπόδια θεριεύει στη δραματική σειρά του ΣΚΑΙ.

Στο τελευταίο επεισόδιο ο Στρατής -ξαφνιάζοντας, όχι ευχάριστα, τόσο τους φιλους όσο και την οικογένειά του που συγκρούεται μαζί του- έκανε ένα υπέροχο δώρο στη Ραζάν για να της δείξει την εκτίμηση αλλά και την αγάπη του (Αλλά και να την κρατήσει στη Μυτιλήνη αφού σκεφτόταν να φύγει για το Βέλγιο) . Άνοιξε μία ταβέρνα όπου η Ραζάν θα μπορεί να κάνει αυτό που αγαπά: να μαγειρεύει.

Κι αν και τόσο η ίδια, όσο και ο τηλεοπτικός μέλλοντας σύζυγός της Καρίμ, είχαν τις αφμιβολίες τους για το δώρο, τελικά αποδέχτηκαν την γενναιόδωρη-ασχέτως κινήτρων- κίνηση του Στρατή.

Το gossip-tv μπήκε στην κουζίνα της Ραζάν, όπου ο αέρας μοσχοβολά μπαχαρικά της Συρίας ενώ οι γεύσεις σε ταξιδεύουν στην Ανατολή.
Η Ραζάν (Ε. Πιερίδου), η γιαγιά της, Φατιμέ (Ε. Σωφρονιάδου), αλλά και η αγαπημένη της Φάζια (Ρ. Σαουίς) πάνω από τις κατσαρόλες τους ετοιμάζουν παραδοσιακά φαγητά της πατρίδας τους. Ταμπουλέ, χούμους, αρνάκι με πληγούρι, μαχσί (σαν τα δικά μας γεμιστά), σις ταούκ (σουβλάκι κοτόπουλο), κεμπέ (κεφτεδάκια) αλλά και την περίφημη μελιτζανοσαλάτα που έκανε γνωστή τη Ραζάν σε όλους τους Μυτιληνιούς που αγαπούν το καλό φαγητό. Όλα μαγειρεμένα με γλυκάνισο, κόλιανδρο, μαυροσήσαμο, κύμινο και άλλα μπαχαρικά που δίνουν άρωμα και γεύση και κάνουν τα φαγητά της Ραζάν αξεπέραστα σε όλο το νησί.

Όλα αυτά συμβαίνουν στη σειρά του ΣΚΑΪ, «Γλυκάνισος» που μεταδίδεται κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.45.

Κι επειδή σίγουρα σας ανοίξαμε την όρεξη βρήκαμε και μια σούπερ συνταγή για Χούμους που θα δοκιμάσουμε σήμερα. Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

250 γρ. ρεβίθια, άβραστα
1,5 λίτρο νερό
1 κ.γ. αλάτι
χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
100 γρ. ταχίνι
1 κ.γ. κοφτό κύμινο, σε σκόνη
1 πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
1/2 σκ. σκόρδο, (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα
150 ml ελαιόλαδο
μπούκοβο, για σερβίρισμα

Δείτε πως θα την φτιάξετε εδώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved