Μαριλένα Γεραντώνη: «Για μένα ήταν ένα όνειρo ζωής να βρεθώ στο Mega και το κυνήγησα πολύ»
Media

Μαριλένα Γεραντώνη: «Για μένα ήταν ένα όνειρo ζωής να βρεθώ στο Mega και το κυνήγησα πολύ»

Η ενημέρωση και η Μαριλένα Γεραντώνη πορεύονται μαζί από μικρή ηλικία.

Από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και της αγάπη της για τις ξένες γλώσσες μέχρι το διεθνές ρεπορτάζ, το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια και τη συνέντευξη με την Κάρλα Μπρούνι, η παρουσιάστρια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο MEGA μιλάει για όλα στο ΟΚ!.

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία;

«Ως παιδί αγαπούσα πολύ τη λογοτεχνία, τα βιβλία και τις εφημερίδες. Παράλληλα αγαπούσα πολύ τις λέξεις και θεωρούσα ότι είχαν μια μαγική δύναμη. Διψούσα λοιπόν να μάθω ξένες γλώσσες. Τελειώνοντας το σχολείο είχα επάρκεια στα αγγλικά, τα γαλλικά, ενώ έκανα ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά. Έφυγα και σπούδασα Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενώ αμέσως μετά έκανα ένα μεταπτυχιακό στο Θέατρο του Παραλόγου. Επιστρέφοντας από το Παρίσι συνάντησα έναν παλιό δημοσιογράφο, που μου είπε «με τόσες γλώσσες που ξέρεις, εσύ μπορείς να κάνεις διεθνές ρεπορτάζ». Κάπως έτσι μπήκα στη δημοσιογραφία. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στις ειδήσεις της ΕΡΤ, στο διεθνές ρεπορτάζ. Νομίζω ότι αυτό που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς είναι η στιγμή που κάνει το πρώτο του ρεπορτάζ και ακούει τη φωνή του στον αέρα. Το πρώτο μου ρεπορτάζ ήταν για τον αλκοολισμό των νέων στη Βρετανία. Όταν άκουσα τη φωνή μου και είδα και το όνομά μου γραμμένο, ενθουσιάστηκα».

Πώς ήταν η μετάβαση από το κρατικό κανάλι στην ιδιωτική τηλεόραση;

«Το 2008 βρέθηκα στο Mega. Για μένα ήταν ένα όνειρo ζωής και το κυνήγησα πολύ. Έτυχε εκείνη την περίοδο κάποιος συντάκτης από τα διεθνή να συνταξιοδοτηθεί. Με πήραν λοιπόν και έκανα μια συνέντευξη. Την πήρα τη δουλειά. Χαοτική διαφορά και πολύ σκληρό περιβάλλον. Για εμένα εκεί ήταν το δεύτερο πανεπιστήμιο. Έμαθα δημοσιογραφία. Έμαθα πώς πρέπει να αξιολογώ την είδηση, πώς πρέπει να γράφω τηλεοπτικά. Όλα αυτά σε πολύ απαιτητικούς χρόνους, με λιγότερα άτομα και χωρίς ωράρια».

Παράλληλα είχες ήδη φέρει στον κόσμο την κόρη σου.

«Ναι, η κόρη μου γεννήθηκε όταν ακόμα δούλευα στην ΕΡΤ. Κάποια στιγμή και ενώ ήμουν στο Mega αποφάσισα να βάλω λίγο πίσω την καριέρα μου. Στη σημερινή εποχή όλες οι γυναίκες συνδυάζουν με έναν μαγικό τρόπο την καριέρα και την οικογενειακή ζωή. Εντάξει, δεν γίνεται να είσαι τέλειος επαγγελματίας και τέλειος γονιός. Με έναν τρόπο όμως τα καταφέρνουμε».

Η κόρη σου εκδήλωσε ποτέ την επιθυμία να ακολουθήσει τα βήματά σου;

«Επειδή το έχει ζήσει από μέσα, με τα ωράρια και τον ανταγωνισμό, δεν θέλει σε καμία περίπτωση τη δημοσιογραφία. Θέλει να σπουδάσει Nομική».

Σε παρακολουθεί στις ειδήσεις;

«Ποτέ. (Γελάει.) Εντάξει, αν τύχει, μπορεί, αλλά δεν θα καθίσει να δει ειδήσεις επί τούτω. Κάποια εποχή έκανα το λάθος και έφερνα τη δουλειά στο σπίτι. Με τα χρόνια και όσο ωριμάζεις προσπαθείς να το σταματήσεις και να πεις «τέλος. Φεύγω από τη δουλειά, κλείνω ρολά και είμαι 100% μαμά». Κάποια εποχή δεν το έκανα κι αυτό νομίζω ότι την επηρέασε», λέει στο ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved