Αλέκος Συσσοβίτης: «Μέλος της οικογένειάς μου ήταν με κρίσεις πανικού, σε ψυχιάτρους. Το έχω ζήσει»
Media

Αλέκος Συσσοβίτης: «Μέλος της οικογένειάς μου ήταν με κρίσεις πανικού, σε ψυχιάτρους. Το έχω ζήσει»

Φέτος ο ταλαντούχος Αλέκος Συσσοβίτης πρωταγωνιστεί στη σειρά «ΣτΟργή» στον ΣΚΑI μαζί με τη Μαρία Ναυπλιώτου. 

Υποδύεται τον Σάκη Ζήκο ή αλλιώς μόρτη, έναν άνθρωπο της νύχτας, αδίστακτο φαινομενικά.

Η ανατροπή έρχεται διά στόματος του ίδιου του ηθοποιού: «Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε μόνος του, στον δρόμο, γεμάτος φοβίες και ενοχές. Πίστευε πως ευθύνεται για τον θάνατο της μητέρας του, η οποία δολοφονήθηκε από τον πατέρα του. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει μόνος και άστεγος. Αντιμε τωπίζει καθημερινά τον θάνατο και πρέπει να θωρακίσει τον εαυτό του από τον φόβο. Μπορεί η βούληση να ελέγχει τον φόβο, όμως οι τραυματισμοί που έχει δεχθεί στο σώμα του αποθηκεύονται. Το σώμα λειτουργεί αυτόνομα από το μυαλό και συσσωρεύει τον φόβο. Όταν κάποια στιγμή ηρεμεί, το σώμα του εξωτερικεύει τον φόβο μέσα από τις κρίσεις πανικού. Τέσσερα χρόνια παλεύει με αυτό και έπειτα πηγαίνει στην ψυχίατρο. Η Ψυχιατρική βρίσκει έναν τρόπο να κατευθύνει τον άνθρωπο να αποδεχθεί το παρελθόν του και τις ενοχές που τον βαραίνουν».

Μια προσωπική του ιστορία τον βοήθησε να προσεγγίσει σε βάθος τον ρόλο. «Δεν έχω πάει σε ψυχίατρο ή σε ψυχολόγο. Όμως, υπήρχε μέλος της οικογένειάς μου που για πολλά χρόνια ήταν με κρίσεις πανικού, σε ψυχιάτρους. Το έχω ζήσει από πολύ κοντά, από μωρό παιδί, οπότε είχα εκπαιδευτεί. Γι' αυτό και μου έστειλαν μηνύματα κάποιοι ψυχίατροι, λέγοντας πως αφουγκράζομαι πολύ καλά την κατάσταση ενός ανθρώπου με κρίση πανικού», εξηγεί ο Αλέκος Συσσοβίτης στη Real.

«Είμαι φύσει και θέσει δισυπόστατος χαρακτήρας. Κουβαλάω το φως και το σκοτάδι που εμπεριέχονται μέσα μας. Πίσω από όλα αυτά, συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος για το μεγάλο δώρο της ζωής. Εχω εκπαιδευτεί από μικρός να αντεπεξέρχομαι σε δύσκολες καταστάσεις. Το παλεύω και σωματικά και ψυχικά».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved