Η Γη της Ελιάς: Ο Μιχάλης αρχίζει να πολιορκεί την Αθηνά–Έρχεται η στιγμή που πυροβολείται ο Στάθης
Media

Η Γη της Ελιάς: Ο Μιχάλης αρχίζει να πολιορκεί την Αθηνά–Έρχεται η στιγμή που πυροβολείται ο Στάθης

Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης μπλέκεται σε μία πολύ επικίνδυνη υπόθεση με απαγωγείς ανηλίκων. Παράλληλα, ο εισαγγελέας Μιχάλης Οικονομέας προσπαθεί να προσεγγίσει με κάθε τρόπο την Αθηνά, ενώ η Ειρήνη καταγγέλλει τον Φίλιππο, για βιασμό.

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος ανάμεσα στον Σωκράτη και τους Βρεττάκους για τη μικρή Αγγελική φτάνει στα άκρα.

Η Ειρήνη, η κόρη του Δημοσθένη και της Ασπασίας, έχει γοητευτεί από τον Φίλιππο και δεν διστάζει στιγμή να τον φλερτάρει. Εκείνος έρχεται σε δύσκολη θέση και την απορρίπτει. Όμως, η κοπέλα δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τη στενή πολιορκία στον Φίλιππο, μέχρι που την προσβάλλει άσχημα.

Τότε εκείνη πεισμώνει και αποφασίζει να εκδικηθεί τον νεαρό με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα, ο Στάθης δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του το συμβάν με την απαγωγή ενός ανήλικου αγοριού και αισθάνεται τύψεις. Έτσι, παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει το κύκλωμα απαγωγέων ανηλίκων.

Ο ίδιος, θέλοντας να επανορθώσει που επέτρεψε να απαγάγουν το μικρό αγόρι, πηγαίνει στην παιδική χαρά για πολλές ώρες προσπαθώντας να αποκτήσει επαφές με τους δράστες. Μόνο που ο απαγωγέας είναι ένα βήμα μπροστά και τον προσκαλεί να μιλήσουν, ενώ έχει σκοπό να τον βγάλει από τη μέση. Στο μεταξύ, η Αστυνομία παρακολουθεί στενό τον Ρουφουλέα και ο εισαγγελέας Μιχάλης Οικονομέας δίνει εντολή να στηθεί μία επιχείρηση αιφνιδιασμού, αγνοώντας πως ο Στάθης έχει καταστρώσει δικό του σχέδιο, προκειμένου να εντοπίσει το μικρό αγόρι. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η Αρετή κάνει «εκστρατεία» καλοσύνης και πηγαίνει σπιτική πίτα στον αστυνόμο Κουράκο για να τον καλοπιάσει και έπειτα πηγαίνει από το σπίτι του Δημοσθένη. Εκεί, για πρώτη φορά, δείχνει ένα νέο πρόσωπο.

Η στιγμή που πυροβολούν τον Στάθη

Ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη δέχονται με μεγάλη χαρά το δώρο του Δημοσθένη, που είναι τα εισιτήρια του ταξιδιού του μέλιτος στη Μάλτα. Λίγο μετά, όμως, ο πρώτος δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Δημοσθένη, ο οποίος του ζητάει να επιστρέφει σύντομα, γιατί το άνοιγμα της δουλειάς στην Αθήνα έχει μεγάλο ρίσκο και πρέπει να έχουν τον νου τους. Παράλληλα, ο Στάθης αυτονομείται και, με την απειλή όπλου, απαιτεί από τον Ρουφουλέα να του δώσει πίσω το μικρό αγόρι. Μόνο που η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό του.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ένα τσιράκι του απαγωγέα και πυροβολεί τον Στάθη. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, φτάνει η Αστυνομία και ένας από τους αστυνομικούς μπαίνει αμέσως στη μέση, με αποτέλεσμα να αποτρέψει τα χειρότερα για τον Στάθη, καθώς η σφαίρα τον βρίσκει ξυστά στον ώμο. Επειδή όμως αιμορραγεί, μεταφέρεται στο νοσοκομείο για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Στάθης, όντας τυχερός μέσα στην ατυχία του, παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη κιόλας ημέρα. Από την άλλη, ο Ισίδωρος καλεί στο σπίτι του συντοπίτες του που εκτιμά, μαζί και τον εισαγγελέα, και η Ιουλία γίνεται έξαλλη. Ύστερα, η τελευταία ενημερώνει την Αθηνά για την προεκλογική συγκέντρωση στο σπίτι του αδελφού της, παρουσία και του εισαγγελέα, και η Αθηνά, προς μεγάλη έκπληξη όλων, αποφασίζει να παρευρεθεί. Εκεί, ο εισαγγελέας προσπαθεί με κάθε τρόπο να να προσεγγίσει την Αθηνά, αλλά της είναι πραγματικά αδύνατο να τον συμπαθήσει.

Η Μυρτάλη προχωράει το σχέδιο που κατέστρωσε με τον Δημοσθένη

Η Ευτυχία βρίσκει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο που της άφησε ο Γιώργης και το πάθος της για εκείνον μεγαλώνει πιο πολύ. Ταυτόχρονα, η Αντιγόνη μαθαίνει για την αγωγή που έχει καταθέσει ο Σωκράτης, προκειμένου να γίνει αναγνώριση πατρότητας της μικρής Αγγελικής και αποφασίζει να τον συναντήσει. Τότε παρακαλά τον άντρα να σκεφτούν το καλό της. Επίσης, τον προτρέπει να μιλήσει σε παιδοψυχολόγο. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ο Σωκράτης παλεύει να βρει απαντήσεις σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού, αλλά η παιδοψυχολόγος δεν τον διευκολύνει.

Του λέει ότι δεν είναι σωστό να διαλυθεί ακόμα μία φορά η ζωή του μικρού κοριτσιού και καλύτερα είναι να μάθει την αλήθεια στα 18 του. Συγχρόνως, η Μυρτάλη προχωράει το σχέδιο που κατέστρωσε με τον Δημοσθένη και απαιτεί από τον Ισίδωρο γενική συνέλευση των μετόχων. Γεγονός που προκαλεί τον θυμό των Βρεττάκων και της Αθηνάς. Ακόμη και η Ιουλία συγκρούεται μαζί της και, για πρώτη φορά, της μιλάει με σκληρά λόγια. Ο Ισίδωρος αποφασίζει να παίξει το παιχνίδι της ανιψιός του και όλοι συμφωνούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στη συνέχεια, η Μυρτάλη καταφεύγει στον Δημοσθένη για να της δανείσει χρήματα και εκείνος της δίνει ένα υπέρογκο ποσό, προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας.

Αργότερα, ο Κίμωνας, ο γιος του Δημοσθένη και της Ασπασίας, εμφανίζεται στη Μάνη, δίνοντας χαρά στην οικογένεια. Από την άλλη, η Ειρήνη νιώθει παραγκωνισμένη και κάνει ακόμα μία απέλπιδα προσπάθεια να προσεγγίσει τον Φίλιππο, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Η κοπέλα θυμώνει και λέει στην Αρετή ότι ο Φίλιππος τη γλυκοκοιτάζει. Μάλιστα, στη συνέχεια πηγαίνει στον αστυνόμο Κουράκο και καταγγέλλει τον νεαρό για βιασμό. Την επόμενη μέρα η Αθηνά επισκέπτεται τη μητέρα της στο Σούνιο και της μιλάει για την επιμονή του εισαγγελέα να τη συναντήσει. Η μητέρα της είναι θετική γι' αυτή τη συνάντηση και την προτρέπει να την πραγματοποιήσει άμεσα.

Πηγή: My TV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved