Κυριακίδης: Το spoiler για τους Παγιδευμένους: «Ο Γεράσιμος θα βοηθήσει στην δολοφονία του Άγγελου»
Media

Κυριακίδης: Το spoiler για τους Παγιδευμένους: «Ο Γεράσιμος θα βοηθήσει στην δολοφονία του Άγγελου»

Ο Στέφανος Κυριακίδης είναι ηθοποιός των μεγάλων ρόλων και ερμηνειών, που με ό,τι καταπιάνεται αφήνει το ισχυρό δημιουργικό του αποτύπωμα.

Τη φετινή σεζόν τον απολαμβάνουμε στην αστυνομική δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι» όπου υποδύεται τον Γεράσιμο, έναν αρχιμαφιόζο που έχει τις δικές του αρχές και θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικογένειά του.

To κοινό πέρσι τον λάτρεψε ως Ιάκωβο στη «Γης της ελιάς». Φέτος, τα πράγματα γιατον Στέφανο Κυριακίδη είναι διαφορετικά, καθώς ο ρόλος του στους «Παγιδευμένους» είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενος. Ο ίδιος εξηγεί στο περιοδικό 7 μέρες TV ποιος ακριβώς είναι ο Γεράσιμος Μαρκέτος και γιατί θα φέρει τα πάνω κάτω στα επόμενα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1.

  • Κάνατε ξανά τηλεόραση έπειτα από αρκετά χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στην τηλεόραση. Ξεκινώντας από το «Κόκκινο ποτάμι», που κάναμε με τον Μανούσο Μανουσάκη στη μνήμη του λαού μου, μετά τη «Γη της ελιάς» και φέτος με τους «Παγιδευμένους», καλύπτομαι καλλιτεχνικά. Οπότε, το «Κόκκινο ποτάμι» είχε ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Είναι μια δουλειά που αγάπησα πολύ. Με τον Μανούσο συναντηθήκαμε στην «Ηλέκτρα» στην Επίδαυρο και μου είπε τότε ότι ετοίμαζε μια σειρά για τη γενοκτονία των Ποντίων. Του απάντησα ότι είμαι μέσα χωρίς να τον ρωτήσω τίποτα παραπάνω. Κάναμε μια δουλειά για δεκαέξι μήνες με 33 επεισόδια και τη χάρηκα πολύ. Όπως και την επαφή με τον κόσμο, εκεί που πηγαίναμε, τις ερμηνείες, τις συνθήκες δουλειάς. Κι αυτό συνεχίστηκε και στη «Γη της ελιάς», αλλά με μεγαλύτερη κούραση.

  • Φέτος υποδύεστε τον Γεράσιμο Μαρκέτο, που έρχεται και αναστατώνει τις ζωές όλων. Τι σκεφτήκατε όταν σας πρότειναν αυτόν το ρόλο;

Με προσέγγισε ο παραγωγός Σταύρος Καπελούζος, μου εξήγησε το ρόλο και μου κίνησε το ενδιαφέρον, με ιντρίγκαρε. Είναι ένας άνθρωπος που κουβαλά ένα παρελθόν. Είναι κάποιος που έχει ιστορία πίσω του, και μάλιστα περίεργη ιστορία. Όταν πήρα τα σενάρια και άρχισα να μπαίνω πιο πολύ στην υπόθεση, μου άρεσε η μοναχικότητα που έχει και το ότι δεν είναι προβλέψιμος. Είναι εκτός κοπαδιού, αλλά ελέγχει και το κοπάδι, είναι μια περίεργη προσωπικότητα. Λέει λίγες κουβέντες, προβλέπει και διαβλέπει μέσα στο μυαλό του άλλου αυτό που σκέφτεται. Είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους.

  • Και επιστρέφει στην οικογένειά του μετά από είκοσι χρόνια...

Είναι από τους ανθρώπους που δεν έχει δουλειά, αλλά τελειώνει δουλειές. Παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, τους παράτησε κάποια στιγμή, μπήκε στον κόσμο της νύχτας και ξαφνικά βγαίνει από τη φυλακή και εμφανίζεται στην οικογένειά του, επιλέγοντας πρώτα τη μικρή του εγγονή, τη Δάφνη, για να κερδίσει χώρο και χρόνο. Και μετά προσεγγίζει το μεσαίο εγγόνι, τον Θοδωρή, που είναι και η αδυναμία του. Και σιγά σιγά, με το έτσι θέλω, μπαίνει στην οικογένεια. Έχει κόστος για την οικογένεια, αλλά βοηθά κιόλας.

  • Έχει ενοχές; Επιζητά την εξιλέωση;

Δεν ξέρω τι έκανε πριν, αλλά πιστεύω ότι και να μην έχει ενοχές, τις δημιουργεί. Κάπου είναι μπλοκαρισμένος μέσα του. Μπορεί να επιζητεί την εξιλέωση, αλλά ο άνθρωπος αυτός βασανίζεται πια, πέρα από το μαφιόζικο που έχει. Κάνει αγώνα για να κερδίσει την οικογένειά του. Κουβαλά τρία φιστίκια εδώ και είκοσι χρόνια και τα βγάζει όταν πηγαίνει ο Δημήτρης να τον δει στη φυλακή. Και του λέει ότι έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την τελευταία φορά που τον είδε στο πάρκο και του τα έδωσε για να τα σπάσει και να τα φάει. Τα πήρε, αλλά δεν τα έφαγε. Πιστεύω ότι ακριβώς επειδή είναι ευαίσθητος ο Γεράσιμος, φτάνει και στα άκρα. Τόλμησε να πειράξει κάποιος τον εγγονό του; Είναι ξεγραμμένος. Ο κώδικάς του είναι αυτός, όπως και το ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ναρκωτικά.

  • Πάντως, το διάστημα που βρισκόταν στη φυλακή μάθαινε τα πάντα για τους δικούς του.

Είχε απόλυτη γνώση. Μέχρι που έμαθε και τη βράβευση του γιου του και καμάρωνε. Και όταν ο Δημήτρης ζήτησε τη βοήθειά του, είπε απλά «έγινε».

  • Αλλά κι αυτός αιφνιδιάζεται όταν ο γιος του, ο Σπόρος, τον ρωτά αν εξαφάνισε το πτώμα του Κοσμά.

Ναι, γιατί δεν το έκρυψε ο Γεράσιμος και ανησυχεί. Αρχίζει να εξαφανίζει τα στοιχεία και ψάχνει να βρει πού βρίσκεται το πτώμα. Και πιστεύει ότι πίσω από αυτή την ιστορία βρίσκεται κάποιος αρκετά έξυπνος και πονηρός.

  • Με τη σειρά του έπειτα αιφνιδιάζει τον Θοδωρή.

Ναι, ο μικρός θέλει να φύγει και κλέβει λεφτά από τον παππού του για να πληρώσει το διαβατήριο. Αλλά όταν πηγαίνει να το πάρει, τον βρίσκει μπροστά του και ο Γεράσιμος του δίνει ένα καλό μάθημα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Θοδωρής ζητά συνέχεια τη βοήθειά του. Ο Γεράσιμος βοηθά επίσης και την Άννα μετά τη δολοφονία του Αγγέλου, που θα δούμε στα νέα επεισόδια. Το σενάριο αυτό έχει μια ασυνήθιστη δομή και βάζει το κοινό στο παιχνίδι της έρευνας. Και το μεγάλο ατού ως προς τους χαρακτήρες, πέρα από την ανατροπή της πλοκής, είναι οι ανατροπές που γίνονται μέσα τους.

  • Αναρωτιέμαι αν κάποια στιγμή θα στριμωχτεί και ο ίδιος.

Πιστεύω ότι θα στριμωχτεί και αυτός αργότερα. Το απρόβλεπτο θα είναι όταν θα έχει και εκείνος κάποιο μυστικό. Δεν διστάζει να προχωρήσει και δηλώνει ξεκάθαρα ότι «για την οικογένεια θα θυσίαζα και τη ζωή μου». Όταν αρχίζει και νιώθει τη ζεστασιά του σπιτιού, καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι το θέμα της οικογένειας, γι’ αυτό και είναι αυστηρός. Για τον Γεράσιμο, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και όταν συμβαίνει κάτι, ο Σπύρος του επιρρίπτει τις ευθύνες.

  • Υπάρχει και το κεφάλαιο που αφορά τη Μαργαρίτα...

Ο Γεράσιμος της έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Πιστεύω ότι ήταν μια μορφή εξιλέωσης η επαφή του με αυτήν τη γυναίκα. Θέλει να τακτοποιήσει τα πράγματα μαζί της, αλλά δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει. Γιατί πιστεύω ότι η Μαργαρίτα δεν θα σταματήσει εκεί.

  • Ετοιμάζετε κάτι στο θέατρο;

Έχω αναβάλει οτιδήποτε μου έχουν πει για την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα για το φθινόπωρο του 2023. Μου έχουν πει και για μια τραγωδία, όμως για το καλοκαίρι του 2024. Είπα ότι δεν γίνονται και τα δύο. Αν δεν είσαι αφοσιωμένος κάπου, δεν μπορείς να αποδώσεις. Αν παίξεις κάτι πολύ ενδιαφέρον, δεν σου φτάνει ο χρόνος. Μετά από 125 ρόλους, θέλω να κάνω κάτι με συνθήκες που να με ενδιαφέρουν και γι’ αυτό το έχω αφήσει για την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved