Κακούρης για Μαύρο Ρόδο: «Γύρω μου είχα το συνεργείο που είχα και στις “Μέλισσες”. Μπερδεύτηκα»
Media

Κακούρης για Μαύρο Ρόδο: «Γύρω μου είχα το συνεργείο που είχα και στις “Μέλισσες”. Μπερδεύτηκα»

Ο Λεωνίδας Κακούρης φέτος υποδύεται τον Θέμη Καστρινό στο Μαύρο Ρόδο, μία παραγωγή που του μοιάζει πολύ με αυτή των Άγριων Μελισσών καθώς οι περισσότεροι συντελεστές είναι οι ίδιοι. 

Κάτι που όπως παραδέχεται ο ηθοποιός τον μπέρδεψε αρχικά καθώς εκείνος έπρεπε να μπει σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από τον Δούκα που βλέπαμε στις Μέλισσες. Ο Λεωνίδας Κακούρης αποκαλύπτει πώς ξεπέρασε τον συγκεκριμένο σκόπελο και αναφέρεται στην επικράτηση της μυθοπλασίας στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι.

Ποια είναι τα συστατικά που χρειάζεται μια σειρά για να γίνει επιτυχία;

«Αρχικά ένα καλά δομημένο σενάριο που θα έχει αρχή, μέση και τέλος, πλοκή και στρωτούς χαρακτήρες. Έπειτα είναι η σκηνοθεσία και οι συνεργάτες, όπου δόξα το Θεό στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς δημιουργούς που φέρνουν αποτέλεσμα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και τρίτον οι καλοί ηθοποιοί. Και από αυτούς έχουμε. Ο δρόμος της μυθοπλασίας έχει ανοίξει. Παρ’ όλα αυτά, εγώ θα είμαι κάθε χρόνο και πιο αυστηρός ως προς το αποτέλεσμα γιατί πρέπει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Τα πράγματα προχωράνε. Οφείλουμε να κάνουμε μια μετάβαση στην τηλεόραση του αύριο».

Αυτά που περιγράφετε τα βλέπουμε φέτος και μάλιστα τα αναγνωρίζει και το κοινό.

«Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να το διαπιστώσω. Τα γυρίσματά μου είναι πολύωρα. Δεν βλέπω τηλεόραση».

Πάντως, αναγνωρίζετε πως είναι και συστατικά του «Μαύρου ρόδου»;

«Είναι αλήθεια αυτό, θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε πως τόσο ο Κώστας Αναγνωστόπουλος που είναι ο βασικός σκηνοθέτης της σειράς αλλά και οι άλλοι δύο, ο Μιχάλης Ρουμπής και ο Μιχάλης Βογιατζάκης, δίνουν πραγματικά μεγάλη μάχη γιατί η σειρά είναι καθημερινή. Είναι δύσκολο και επίπονο αυτό που κάνουμε. Είμαστε μονίμως υπό πίεση. Δεν έχουμε τον χρόνο να κάνουμε πολλές λήψεις, ούτε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα που σίγουρα θα προκύψει λόγω συνθηκών. Μπορεί να είμαστε όρθιοι 10 ώρες. Παρ’ όλα αυτά, όμως, όλος αυτός ο παραπανίσιος κόπος και των ηθοποιών και των σκηνοθετών και των συντελεστών αξίζει γιατί αγαπάμε τη δουλειά μας και θέλουμε να δίνουμε στο κοινό το καλύτερο που μπορούμε. Αλλιώς θα ήταν διεκπεραίωση».

Πάντως η μετάβαση μετά τις «Άγριες μέλισσες» δεν πρέπει να σας ήταν δύσκολη.

«Δεν ήταν, έχετε δίκιο. Ακόμα και στο πρώτο γύρισμα, στο γραφείο του Θέμη Καστρινού με δύο μπράβους στο πλευρό μου, ένιωσα επικίνδυνα οικεία σε βαθμό “κακουργήματος"! Γύρω μου είχα το συνεργείο που είχα και στις “Μέλισσες”. Μπερδεύτηκα γιατί η αλήθεια είναι πως στα πρώτα γυρίσματα τον ήρωα που υποδύεσαι τον μαθαίνεις, δεν τον ξέρεις καλά».

Τώρα που έχετε μάθει τον Θέμη και έχετε ζήσει και πολλά χρόνια ως Δούκας Σεβαστός, ποιον προτιμάτε;

«Νομίζω πως ο Θέμης κουβαλάει ατυχώς στις πλάτες του τη φημολογία του Δούκα, που φέρει ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει. Επειδή ο Δούκας είχε κάνει πολύ κακά πράγματα και έχει αφήσει μια έντονη καταγραφή am συνείδηση του κοινού, όλοι στο μυαλό τους έχουν τον Θέμη ως ένα αντίστοιχο πρότυπο. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν έχουμε δει τον Θέμη να κάνει κάτι τραγικό. Ότι είναι ένας παραβατικός άνθρωπος, είναι. Είναι όμως ο πρώτος; Μιλάμε για μυθοπλασία. Η μετάβαση από τον Δούκα στον Θέμη ήταν για μένα πρόκληση. Δεν είχα τον χρόνο να προπονηθώ, λόγω προβών και παραστάσεων. Επέλεξα λοιπόν να τον κινήσω σε διαφορετικά μονοπάτια από αυτά του Δούκα. Του έδωσα μια ελαφρότητα, ένα χιούμορ, ένα χάρισμα ότι μπορεί εύκολα να επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Όπου και να τον πετάξει κανείς, άσχετα από το πώς θα φερθεί, θα επιβιώσει και θα δικτυωθεί».

Πηγή: TV 24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved