Η γη της Ελιάς: Αγωνία για τη Μαρίνα! Παρουσιάζει απώλεια μνήμης
Media

Η γη της Ελιάς: Αγωνία για τη Μαρίνα! Παρουσιάζει απώλεια μνήμης

Η γη της Ελιάς: Ένας φίλος του Κίμωνα έρχεται σε επαφή με τη Δήμητρα και εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο νεαρός δεν αυτοκτόνησε.

Ταυτόχρονα, ο Φίλιππος έχει ένα τροχαίο με το αυτοκίνητό του, ενώ η Μαρίνα αναζητά απαντήσεις για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο Μάνος συνειδητοποιεί ότι η αγαπημένη του παρουσιάζει απώλεια μνήμης.

Η Μαργαρίτα είναι συντετριμμένη από τον ξαφνικό θάνατο του Γεράσιμου και μένει ακόμα στο σπίτι της Αθηνάς. Τουλάχιστον μέχρι να φανεί δυνατή και να σταθεί στα πόδια της. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης φροντίζει να της δείχνει το πιο γλυκό του πρόσωπο και παριστάνει ότι τη νοιάζεται και ότι ανησυχεί για το πένθος που βιώνει. Βέβαια, αυτά τα κάνει για να μην κινήσει την παραμικρή υποψία για οποιαδήποτε εμπλοκή του στον θάνατο του άντρα. Παράλληλα, ο Φίλιππος ακολουθεί τη συμβουλή του Στάθη και εξαφανίζεται από την καθημερινότητα της Βασιλικής, προκειμένου να νιώσει ανασφάλεια και να τον αναζητήσει εκείνη. Μόνο που ο νεαρός άντρας δεν αντέχει την αδιαφορία της και βρίσκει παρηγοριά στο αλκοόλ, ενώ ο Λεωνίδας και η Άννα τον βοηθούν να γυρνάει στο σπίτι του. Από την άλλη, ο κολλητός φίλος του Κίμωνα, ο Ανδρέας, φτάνει στην Αρεόπολη και έρχεται σε επαφή με τη Δήμητρα. Μάλιστα, εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο Κίμωνας δεν αυτοκτόνησε και αποκαλύπτει στην υπαστυνόμο ενδιαφέροντα στοιχεία που εντείνουν τις υποψίες της. Ύστερα, ο Ανδρέας συναντάει την Ασπασία και εκείνη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταλάβει μέσα από τις μαρτυρίες του τους λόγους που οδήγησαν τον γιο της στην αυτοκτονία.

Τροχαίο ατύχημα για τον Φίλιππο

Η φυλάκιση του Χρήστου για τη δολοφονία ενός μπράβου της νύχτας γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης στο χωριό. Αμέσως, η Άννα μιλάει στον Λυκούργο για το κύκλωμα προστασίας στο καφενείο του Πότη και αναγνωρίζει από φωτογραφίες τους δράστες που εισέβαλαν στην ταβέρνα του Χρήστου. Από τότε, ο δικηγόρος εμφανίζεται πιο αποφασισμένος από ποτέ να βγάλει τον Χρήστο από τη φυλακή και γι’ αυτό ξεκινά προσωπική έρευνα για τα κυκλώματα προστασίας. Γεγονός που ανησυχεί πολύ τη Χάιδω μην τυχόν του κάνουν κακό. Ταυτόχρονα, η Δήμητρα μαθαίνει ότι ο άντρας που είχε ρίξει το χάπι του βιασμού στο ποτό της Βασιλικής κυκλοφορεί ξανά στα μπαρ και συνεχίζει τη δράση του. Έτσι, αποφασίζει να υποδυθεί πάλι τη Ράινα για να τον πιάσει στα πράσα και οργανώνει την επιχείρηση με τον Στράτο και τον Βαγιάκο. Ύστερα, η Δήμητρα μιλάει στον Γιώργη για τις υποψίες που έχει σχετικά με την εταιρεία του Δημοσθένη. Επίσης, συναντιούνται με τον εισαγγελέα, ο οποίος τους αναθέτει να ξεκινήσουν μεγάλη έρευνα για τα κυκλώματα που πουλούν προστασία στα μαγαζιά της περιοχής.

Από την άλλη, ο Φίλιππος αποφασίζει να βγει μόνος του και να μην ενημερώσει απολύτως κανέναν από όσους τον στηρίζουν σε όλο αυτό που περνάει. Ο νεαρός, καταλήγει να μεθάει ακόμη μία φορά, αλλά καθώς επιστρέφει στο σπίτι του, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και πέφτει πάνω σ' ένα δέντρο. Κάποιοι περαστικοί βλέπουν το τροχαίο και καλούν ασθενοφόρο. Η είδηση του τροχαίου σοκάρει τη Χάιδω, τον Λυκούργο, τον Στάθη και τη Βασιλική, η οποία τρέχει στο πλευρό του, ενώ η Ιουλία αναλαμβάνει χρέη νταντάς για τη μικρή Στέλλα. Στο πέρασμα των ωρών, ο επικεφαλής γιατρός ενημερώνει την οικογένεια του Φίλιππου ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη, καθώς υπέστη δυνατό ταρακούνημα από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου στο δέντρο.

Ο Λυκούργος στριμώχνει τον Πότη

Οι Βρεττάκοι κάνουν μια προσφορά στον Μιχάλη για την αγορά του ελαιώνα του, αλλά εκείνος βρίσκει το ποσό αρκετό χαμηλό. Η Αθηνά αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ την ίδια ώρα η Μαργαρίτα την πιέζει με κάθε τρόπο να του δώσει μια ευκαιρία. Σύντομα, η Αθηνά κλείνει τη συμφωνία με τον Μιχάλη για την πώληση του ελαιώνα του στον Ισίδωρο και τον Μάνο και εκείνοι την επιβραβεύουν για τη νέα επιτυχία της. Ταυτόχρονα, το κύκλωμα προστασίας αντιλαμβάνεται τις κινήσεις που κάνει ο Λυκούργος και αρχίζει τις απειλές. Σ' αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, του στέλνουν ένα απειλητικό σημείωμα που συνοδεύεται με μια φωτογραφία της Ισμήνης και της κόρης της. Όμως, τίποτα δεν σταματάει τον Λυκούργο.

Ο δικηγόρος, στριμώχνει τον Πότη και ζητάει επίμονα να αποκαλύψει τα ονόματα των μπράβων της νύχτας που του πουλούν προστασία και εκείνος δίνει σημαντικές πληροφορίες. Σε συνέχεια των αποκαλύψεων, ο Μιχάλης εκδίδει ένταλμα σύλληψης για έναν απ’ αυτούς. Ύστερα, ο δικηγόρος προειδοποιεί τον Κωνσταντίνο για τις απειλές που δέχεται από τους μπράβους και ζητάει να προσέχει την Ισμήνη και την εγγονή του. Παράλληλα, η Μαρίνα συνεχίζει να επισκέπτεται γιατρούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει σαφείς απαντήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ο Μάνος, όμως, συνδυάζει γεγονότα και συνειδητοποιεί πως ένα από τα συμπτώματα που εμφανίζει είναι και η απώλεια μνήμης.

Κι ενώ η κατάσταση της υγείας της Μαρίνας δεν παρουσιάζει βελτίωση και συνεχώς επιδεινώνεται, η Μυρτάλη ανησυχεί όλο και πιο έντονα και δείχνει μια πιο ανθρώπινη πλευρά της στον Μάνο. Μερικές ημέρες μετά, ο Φίλιππος συνέρχεται και η Βασιλική λυγίζει και τα μονιάζουν ξανά. Κάποια στιγμή, όμως, εκείνος παρουσιάζει μούδιασμα στα πόδια προκαλώντας ανησυχία σε όλους. Ο γιατρός θεωρεί πως το οίδημα θα υποχωρήσει με σωστή αγωγή και συνιστά υπομονή. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ισίδωρος συναντάει την Αμαλία και γίνεται η πρώτη επαφή πριν από τον επίσημο διορισμό της ως γραμματέας του στο δημαρχείο, ενώ η Ιουλία καλεί την Ευτυχία για φαγητό. Εκείνη νιώθει τεράστια αμηχανία, ενώ αργότερα, λέει στην Άννα ότι θέλει να εξομολογηθεί στον παπά τον φόνο που διέπραξε.

Στον ρόλο του Ανδρέα ο Δημήτρης Φριτζελάς και στον ρόλο της Αμαλίας η Ευφροσύνη Κουτσουβέρη.

Πηγή: My TV

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved