Media

Ναταλία Δραγούμη: Ραγίζει καρδιές η εξομόλόγησή της για τον θάνατο του πατέρα της: «Τεράστια πληγή»

Gossip-tv Team

Η Ναταλία Δραγούμη παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με την φετινή σεζόν, αλλά και την τραγική απώλεια του πατέρα της, που την συγκλόνισε. 

Η ίδια είναι μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς, που το τηλεοπτικό κοινό έχει αγαπήσει ιδιαίτερα μέσα από τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει τόσο σε θέατρο, όσο και σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Η Ναταλία Δραγούμη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και υπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με την φετινή σεζόν, αλλά και την απώλεια του πατέρα της, η οποία είναι πολύ πρόσφατη και την έχει συγκλονίσει. Ο πατέρας της ηθοποιού έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιανουαρίου 2023 και η ίδια δεν μπορεί να το πιστέψει.

Ποιος ήταν ο Μάρκος Φ. Δραγούμης

Ο Μάρκος Φ. Δραγούμης ήταν Έλληνας μουσικολόγος και βυζαντινολόγος και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Ήταν γιος του Φίλιππου Δραγούμη, βουλευτή και υπουργού, και της Έλενας Βαλαωρίτη. Από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη. Από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Σύμφωνα με τη “Βικιπαιδεία” Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας. Είχε δημοσιεύσει πλήθος μελετών, άρθρων, βιβλίων και δίσκων. Το 1991 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην μουσική ενώ το 2008 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε στην παρακάτω gallery:

Η Ναταλία Δραγούμη είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή της: «Νιώθω ευγνωμοσύνη που έκανα μουσική εκπομπή στην ΕΡΤ, γιατί ήρθαμε πιο κοντά με τον πατέρα μου που έχασα πρόσφατα. Ήξερα ότι ήταν σπουδαίος αλλά πάντα οι καλεσμένοι της εκπομπής μου το υπενθύμιζαν. Με το που μου λένε πόσο καλός ήταν, βουρκώνω. Η απώλεια του πατέρα μου είναι μια τεράστια πληγή, είναι πολύ δύσκολο για μένα. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις εύκολα την απώλεια. Ήμουν δίπλα του στις τελευταίες ώρες του…

Δεν είχαμε τσακωθεί ποτέ, δεν μου χαλούσε χατίρι. Όταν ήμουν μικρή με πήγαινε βόλτες με τη μηχανή στην Αίγινα και μου έλεγε ιστορίες για τη φύση. Δεν περίμενα ότι μπορώ να λυγίσω τόσο πολύ αλλά εννοείται ξεσπάω…»

Δείτε το σχετικό βίντεο παραπάνω

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved