Κόκκινο Ποτάμι - Μιχάλης Μαρκάτης: «O Λάζος θα εμπλακεί με τα πολιτικά, έχουμε να δούμε πολλά»
Media

Κόκκινο Ποτάμι - Μιχάλης Μαρκάτης: «O Λάζος θα εμπλακεί με τα πολιτικά, έχουμε να δούμε πολλά»

Ο Μιχάλης Μαρκάτης πρωταγωνιστεί στο Κόκκινο Ποτάμι ως Λάζος, ενός ήρωα που έχει «ως όπλο του την πένα και μάχεται με τη δύναμη του λόγου του». 

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή του πρωταγωνιστή που υποδύεται στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη παραχωρεί ο αγαπημένος ηθοποιός Μιχάλης Μαρκάτης. Παράλληλα, αναφέρεται και στην θεατρική παράσταση «Άκρως Συμπαντικό» στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί.

KOKKINO-POT-11.jpg

Το ταξίδι της Ιφιγένειας του έδωσε το έναυσμα να επιστρέφει στη χαμένη πατρίδα του για να ξεκαθαρίσει το δράμα της προσωπικής του ζωής.

«Ακριβώς. Του ξύπνησε τη δική του υποχρέωση, τον δικό του όρκο να μην αφήσει πίσω τη γυναίκα του, παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει την αγριότητα των Τούρκων που την είχαν φυλακισμένη. Τόλμησε να πάει να την βρει».

kokkino-potami-(2).jpg

Όμως τον περίμενε η απογοήτευση αφού η γυναίκα του εξισλαμίστηκε για να επιβιώσει, παντρεύτηκε τον Τούρκο που τη συνέλαβε κι έκανε μια νέα ζωή.

«Ο Λάζος ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν σκλαβωμένη και προσπάθησε να τη βοηθήσει. Tης πρότεινε να την πάρει μαζί με τα παιδιά της από εκεί, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Όμως εκείνος επέμεινε και της άλλαξε γνώμη. Αλλά για κάποιο λόγο δεν θα φύγουν μαζί. Οπότε τώρα θα επιστρέφει για να βοηθήσει τους Πόντιους συμπατριώτες του να στήσουν κι εκείνοι τη δική τους νέα ζωή».

Όντας στην Τουρκία θα βγει στο βουνό μαζί με τους αντάρτες που έχουν απομείνει;

«Η δύναμή του Λάζου είναι στην πένα του. Αυτό είναι τα όπλο του. Νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο μαχόμενος μέσα από τη δύναμη που του δίνει ο λόγος του. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα εμπλακεί κατά ένα τρόπο με τα πολιτικά δρώμενα που αφορούν στην εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Έχουμε να δούμε πολλά».

kokkino-potami-(1).jpg

Δηλαδή, παρόλο που η γυναίκα του μένει πίσω, εκείνος δεν παραιτείται.

«Όχι. Δεν παραιτείται ποτέ. Νιώθει ότι έχει έναν σκοπό και κάνει μια νέα αρχή έχοντας ξεπληρώσει το χρέος του στη συνείδησή του».

Παράλληλα πρωταγωνιστείτε και στην παράσταση «Άκρως συμπαντικό», την πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Charlotte Jones σε πανελλήνια πρώτη στο Σύγχρονο θέατρο, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

«Είναι ένα εξαιρετικό έργο με έναν υπέροχο θίασο που αποτελείται από τους Μπέσσυ Μάλφα, Κώστα Καζανά, Φωτεινή Ντεμίρη, Τζούλι Τσόλκα και Κωνσταντίνο Μουταφτσή. Ήρθε και η ίδια η συγγραφέας να μας δει και ενθουσιάστηκε. Ο αγγλικός τίτλος του έργου είναι “Humble boy" και κάνει ένα λογοπαίγνιο με την ιδιότητα του πρωταγωνιστή μας που είναι αστροφυσικός. Είμαι πολύ χαρούμενος μετά από μια αναζήτηση ελληνικού τίτλου ψηφίστηκε η δική μου ιδέα για να ονομαστεί το έργο μας το οποίο πραγματεύεται την απλότητα και τη σοφία της φύσης σε σχέση με την πολυπλοκότητα των ανθρώπων. Μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, την προδοσία, την αγάπη, τον έρωτα, το συμφέρον με έναν εντελώς σημερινό τρόπο. Στο τέλος κάθε παράστασης με χαροποιούν ιδιαιτέρα οι πολλές συζητήσεις που κάνουμε με τους θεατές για τα διαφορετικά μηνύματα του έργου και την οπτική του καθενός».

Πηγή: TV-24

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved