Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Βασιλική Καρακώστα και το συγκρότημα Δραμαμίνη στο «Μουσικό κουτί»
Media

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Βασιλική Καρακώστα και το συγκρότημα Δραμαμίνη στο «Μουσικό κουτί»

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Βασιλική Καρακώστα και το συγκρότημα Δραμαμίνη ενώνουν τις φωνές τους και τα τραγούδια τους στο «Μουσικό κουτί», την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη φιλοξενούν τέσσερις ξεχωριστούς καλλιτέχνες που καλύπτουν διαφορετικές γενιές και μουσικές κατευθύνσεις.

MAN_1115.jpg

Ένα δυναμικό «Μουσικό κουτί» που μας ταξιδεύει με «Ένα πλοίο για τον παράδεισο», από την «Αστροπαλιά» και την «Αγάπη» μέχρι τη «Μοναξιά μου όλα» και το «Αν θα μπορούσα τον κόσμο ν’ άλλαζα». Ο Φίλιππος Πλιάτσικας αναβιώνει μνήμες, ήχους και ιστορίες από τη «Δυτική Όχθη» και μας ξανασυστήνεται μέσα από το καινούριο του τραγούδι «Αφιερωμένο».

MAN_9170-1.jpg

Συνθέτης, στιχουργός, μουσικός, ερμηνευτής και συγγραφέας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας έχει αφήσει το προσωπικό του στίγμα στο ελληνικό τραγούδι για περισσότερες από τρεις δεκαετίες τόσο με το συγκρότημα του, τους θρυλικούς Πυξ Λαξ, αλλά και με την πλούσια προσωπική του δισκογραφία. H απάντησή του στο ερώτημα εάν υπάρχουν «μουσικές ταμπέλες», είναι ξεκάθαρη: «Η μουσική είναι μία και χωρίζεται στη μουσική που με έναν τρόπο μας βοηθά να εξελιχθούμε και στη μουσική που είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ».

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο ν’ άλλαζα»: Ο Φίλλιπος Πλιάτσικας σε μία ξεχωριστή εκτέλεση του τραγουδιού, συνοδεία της υπόλοιπης παρέας του Μουσικού Κουτιού.

Η Βασιλική Καρακώστα είναι μια ανήσυχη και δυναμική ερμηνεύτρια η οποία στην εικοσαετή διαδρομή της, έχει κάνει σημαντικές συνεργασίες και έχει πειραματιστεί με μια μεγάλη μουσική γκάμα, από παραδοσιακά και λαϊκά, μέχρι τζαζ και ροκ. Θα τη δούμε άλλοτε με ηλεκτρικές κιθάρες και άλλοτε με λαούτα, βιολοντσέλα και γκάιντες, πάντα όμως να μεταφέρει με τη φωνή της τα δημοτικά και τα λαϊκά τραγούδια, αλλά και τα σύγχρονα όπως η «Αστροπαλιά» και η «Σιωπή». Πρόκειται για τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου.

«Δώσ’ μου να πιω»: Η Βασιλική Καρακώστα σε μία σαγηνευτική ερμηνεία του τραγουδιού που έγραψε και συνέθεσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Το συγκρότημα Δραμαμίνη είναι μία ελληνόφωνη εναλλακτική μπάντα. Γράφουν μουσική, στίχους, ενορχηστρώνουν, σκηνοθετούν και όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αφήσει το δικό τους μουσικό αποτύπωμα στην ελληνική δισκογραφία. Πυρήνας του συγκροτήματος είναι τα αδέλφια Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης με καταγωγή από τη Δράμα.

«Αγάπη»: Το τραγούδι του συγκροτήματος Δραμαμίνη τραγουδούν μαζί τα δύο αδέλφια, Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης.

Στο ανατρεπτικό jukebox διαχρονικά τραγούδια αποκτούν άλλο νόημα μέσα από τις μοναδικές διασκευές της μπάντας του «Μουσικού κουτιού».

«Μοναξιά μου όλα»: Οι φωνές της παρέας του Μουσικού Κουτιού ενώνονται και μαζί τραγουδούν το κλασικό κομμάτι των Πυξ Λαξ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved