Κάνε ότι Κοιμάσαι - Δημήτρης Γεροδήμος: «Δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος στο Bullying»
Media

Κάνε ότι Κοιμάσαι - Δημήτρης Γεροδήμος: «Δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος στο Bullying»

Ο ηθοποιός Δημήτρης Γεροδήμος μιλάει για την αγαπημένη σειρά της ΕΡΤ Κάνε ότι Κοιμάσαι, τον ήρωα που υποδύεται, τον Μιχάλη και το bullying.  

Ο χαρακτήρας του Μιχάλη στο Κάνε ότι Κοιμάσαι, η τεράστια επιτυχία του σίριαλ, ο σχολικός εκφοβισμός που πραγματεύεται η σειρά και τα όσα του έχει προσφέρει η υποκριτική μεταξύ των ζητημάτων στα οποία τοποθετείται ο ηθοποιός Δημήτρης Γεροδήμος.

Το κάνει ότι κοιμάσαι έχει 2,5 εκατ. προβολές στο ERTFLIX. Είναι το σίριαλ που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Σας χαροποιεί αυτή η μεγάλη αποδοχή του;

Αισθάνομαι το λιγότερο πανευτυχής που βρέθηκα σε αυτήν τη σειρά. Είναι απόλαυση να πηγαίνεις στο γύρισμα και να βρίσκεσαι με αυτούς τους συναδέλφους, τους τεχνικούς, το σκηνοθετικό team, τον Αλέξανδρο Πανταζούδη και τον Αλέκο Κυράνη, συν του ότι υπάρχει μια εταιρεία παραγωγής από πίσω που μας στηρίζει στο καθετί. Στο πρώτο μου γύρισμα, έφυγα έπειτα από 10 ώρες δουλειάς, κι ενώ ήμουν πολύ κουρασμένος, ένιωθα πανευτυχής που αποτελούσα μέρος αυτής της παραγωγής.

1678456220952-298077590-kane-oti-koimasai-(4).jpg

Τηλεοπτικά είναι η πρώτη φορά που μια σειρά ασχολείται με το σχολικό εκφοβισμό. Εσείς, ως έφηβος, αντιλαμβανόσασταν ότι υπήρχε bullying; Έτυχε να βιώσετε κάτι ανάλογο;

Εγώ προσωπικά όχι, διότι ασχολούμουν με την κολύμβηση και με άλλα αθλήματα, οπότε είχα αποκτήσει μια κάποια σωματική διάπλαση. Δεν έμπλεκα και σε καβγάδες, αλλά το φαινόμενο υπήρχε και τότε, γνωρίζω ότι το βίωναν πολλά παιδιά. Μια-δυο φορές στο δημοτικό και το λύκειο που έτυχε να γίνω μάρτυρας περιστατικού με παιδί το οποίο βρέθηκε σε δύσκολη θέση, μπήκα μπροστά και το αντιμετώπισα μαζί του. Και η αλήθεια είναι ότι σταμάτησε εκεί η ιστορία. Δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος σε αυτές τις ιστορίες. Η σειρά αναδεικνύει το bullying περισσότερο από ό,τι έχει προβληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μένει αμέτοχος ή να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και πρέπει να το προβάλλουμε για να ενημερώνεται ο κόσμος, να ευαισθητοποιείται και να γνωρίζουν τα «θύματα» και το περιβάλλον τους πώς να αντεπεξέρχονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Γιάννης Σκαραγκάς είναι μαέστρος στο σενάριο και το θίγει πολύ ωραία το θέμα.

kane-oti-koimasai-(1).jpg

Τι έχει προσφέρει η υποκριτική στη ζωή σας;

Με κάνει να νιώθω ευτυχισμένος. Ζω τη ζωή που ήθελα. Μου είναι αδύνατον να σκεφτώ ότι θα κάνω κάτι άλλο. Θα μπορούσα, αλλά δεν θα ήθελα. Έχω κάνει διάφορες δουλειές στη ζωή μου. Τα καλοκαίρια κι ενώ ήμουν φοιτητής στη σχολή του Εθνικού, δούλευα ατελείωτες ώρες σε μια εταιρεία που διακινούσε βιβλία σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι και υδραυλικά έχω κάνει βοηθώντας' ένα φίλο για το μεροκάματο. Προέρχομαι από μια οικογένεια που πάλεψε για να βιοποριστεί όσο γίνεται καλύτερα.

Πηγή: 7 Μέρες TV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved