Θάλεια Ματίκα: Ο ρόλος στη σειρά της ΕΡΤ, Όρκος ΙΙ και το ευαίσθητο θέμα που πραγματεύεται!
Media

Θάλεια Ματίκα: Ο ρόλος στη σειρά της ΕΡΤ, Όρκος ΙΙ και το ευαίσθητο θέμα που πραγματεύεται!

H Θάλεια Ματίκα επιστρέφει στη μικρή οθόνη ως πρωταγωνίστρια της νέας αστυνομικής σειράς της ΕΡΤ «Ο όρκος II» που γράφει η Τίνα Καμπίτση και σκηνοθετεί ο Χρίστος Γεωργίου... 

Η αγαπημένη ηθοποίος μιλά για τη νέα της συνεργασία, τη μυθοπλασία στην Ελλάδα, αλλά και τη σπουδαιότητα που δίνει στο θέμα που πραγματεύεται η σειρά.

■ Αφού ολοκληρωθεί η προβολή της σειράς «Ο όρκος II» στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 22 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 22:00 με διπλό επεισόδιο. Πώς προέκυψε η συνεργασίας με την Τίνα Καμπίτση και τον Χρίστο Γεωργίου;

Βρεθήκαμε με τη σεναριογράφο Τίνα Καμπίτση και τον Χρίστο Γεωργίου, τον σκηνοθέτη της σειράς, μου περιέγραψαν τι ήθελαν να κάνουν και συμφώνησα αμέσως. Πρόκειται για μια σειρά πάρα πολύ δυνατή και ιδιαίτερη, γιατί πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο θέμα, το εμπόριο οργάνων, και ουσιαστικά δείχνει την ιστορία ενός χειρουργού, που υποδύεται ο Χρήστος Λούλης. Το σενάριο ξεκινά με τον χειρουργό που βρίσκει ένα εγκαταλελειμμένο ετοιμοθάνατο κορίτσι έξω από το νοσοκομείο, το οποίο, όταν βάζει στο χειρουργείο, ανακαλύπτει ότι του λείπει ο ένας νεφρός.

1677880972272-252875197-matika-(3).jpg

■ Τι ξεχωρίζει στη σειρά;

Η σειρά είναι αστυνομική-ιατρική, αλλά εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το κομμάτι. Έχω μια πολύ αυτόνομη ιστορία μέσα στη σειρά. Προτιμώ να διαλέγω δουλειές με βάση τους συντελεστές και με το τι συμβαίνει, παρόλο που ο ρόλος μου είναι τελικά πάρα πολύ ενδιαφέρων. Έχω κάνει κάτι σκηνές πάρα πολύ δύσκολες. Αυτό που σίγουρα έχω να σημειώσω για τη συγκεκριμένη δουλειά είναι ότι πρόκειται για ένα σενάριο της Τίνας Καμπίτση, που το διαβάζεις από την αρχή και δεν στέκεσαι μόνο στις δικές σου σκηνές. Συνήθως οι ηθοποιοί παίρνουμε ένα σενάριο, διαβάζουμε ολόκληρα τα δύο τρία πρώτα επεισόδια και μετά ανατρέχουμε μόνο στις δικές μας σκηνές. Αξίζει, λοιπόν, να πω ότι έχει τέτοια περιπέτεια η σειρά που το διαβάζεις όλο και επίσης έχει πολύ άξιους ηθοποιούς όπως ο Ιωάννης Παπαζήσης, η Λένα Παπαληγούρα, η Βάνα Πεφάνη και πολλοί άλλοι άξιοι συνάδελφοι. Έχει, επίσης μια παραγωγό εταιρεία και ένα συνεργείο που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, με δύσκολες συνθήκες.

■ Τι εννοείς «δύσκολες συνθήκες»;

Ξέρουμε πολύ καλά ότι στην ελληνική μυθοπλασία, παρόλο που έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια, έχουν περιοριστεί τα μπάτζετ πολύ. Ωστόσο, παρουσιάζει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα με πολλή δράση, έντονες σκηνές, δεν είναι μια σειρά καναπέ, σε καμία περίπτωση. Είναι το θέμα της πολύ ιδιαίτερο. Μου είπε η Τίνα ότι είναι η τρίτη πιο κερδοφόρος επιχείρηση παράνομου εμπορίου παγκοσμίως. Γιατί πλέον δεν είναι ότι κλέβουν ανθρώπους και τους παίρνουν τα όργανα. Βρίσκουν ευάλωτες ομάδες και τους πείθουν να πουλήσουν τα όργανά τους έναντι πολύ λίγων χρημάτων. Με 4.000- 5.000 ευρώ μπορεί να πάρουν έναν νεφρό. Τέτοια πράγματα, που αν το σκεφτείς είναι τραγικά, γιατί όλα αυτά γίνονται σε παράνομα ιατρεία και σε άθλιες συνθήκες. Που και πάλι... Κοστολογούνται τα όργανα; Προσφάτως, διάβαζα ότι συνέλαβαν στο Λονδίνο έναν πρώην υπουργό από αφρικανική χώρα, ο οποίος είχε πείσει μαζί με τον χειρουργό του έναν νεαρό να του δώσει ένα όργανο! Μάλιστα δεν του είχε πει καν ποιο όργανο θα του πάρει! Τον έπιασαν στο Λονδίνο και καταδικάστηκε. Ειδικά με τον Τρίτο Κόσμο γίνεται χαμός. Μπράβο στην Τίνα και μπράβο και στη δημόσια τηλεόραση που υποστηρίζει ένα τέτοιο θέμα.

■ Ο δικός σου ρόλος;

Εγώ υποδύομαι τη σύζυγο του Χρήστου, η οποία είναι κεραμίστρια και δεν έχει σχέση με την Ιατρική. Είναι πολλά χρόνια μαζί, είναι αγαπημένο ζευγάρι και, όταν ξεκινά η ιστορία, τη βρίσκουμε οκτώ μηνών έγκυο. Και σε εκείνη, όμως, ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τη μοίρα και τη ζωή της και θα ξεκινήσει ο δικός της «Γολγοθάς».

Πηγή: Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved