Νίκος Βερλέκης: «Δεν αντιμετώπισα μεγάλες δυσκολίες στην καριέρα μου»
Media

Νίκος Βερλέκης: «Δεν αντιμετώπισα μεγάλες δυσκολίες στην καριέρα μου»

Ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης πρωταγωνιστεί στη «Δική μας οικογένεια» με έναν ρόλο πολύ διαφορετικό από αυτούς που έχει κάνει μέχρι σήμερα και μας μιλά για τις εξελίξεις της σειράς του OPEN.

Ο Νίκος Βερλέκης μετρά πέντε δεκαετίες ως ηθοποιός και παραμένει ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες του χώρου. Μιλάει για την τηλεόραση που αγαπά, για την Ειρήνη Παπά και για τις βόλτες του με τη Ναταλία Γερμανού.

Μιλήστε μας για τον Γρηγόρη. Τι έχετε αγαπήσει σε αυτόν το χαρακτήρα;

Πρώτη φορά παίζω έναν τέτοιο ρόλο. Συνήθως, μέχρι τώρα, υποδυόμουν δυναμικούς χαρακτήρες. Ο Γρηγόρης είναι ένας πρώην πολιτικός, συντηρητικό άτομο. Έχει χάσει τη γυναίκα του, λατρεύει τις κόρες του και έχει αποφασίσει να πορευτεί πλέον μόνος του στη ζωή. Αυτό μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει μια γυναίκα, τη Μάρθα, η οποία του αρέσει και τη θαυμάζει. Μια γυναίκα που είναι τελείως διαφορετική από εκείνον. Αυτό θα έλεγα ότι μου αρέσει στο συγκεκριμένο ρόλο: Είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα και ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και σε έναν ήρωα μιας κάποιας ηλικίας.

1675183658805-162133009-VERLEKIS-5.jpg

Πώς θα δούμε να εξελίσσεται η σχέση του με τη Μάρθα στα επόμενα επεισόδια;

Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, με χωρισμούς και επανενώσεις. Πάντα υπάρχει και το μεγάλο του μυστικό, το ότι στο παρελθόν είχε δώσει για υιοθεσία την εγγονή του. Στη διαδρομή θα μάθουμε το γιατί... Θα δούμε αν ήταν δική του απόφαση ή κάποιου άλλου. Ο Γρηγόρης, στη συνέχεια της σειράς, θα γνωρίσει την εγγονή του, γιατί εκείνος δεν ξέρει ποια είναι.

Τα τελευταία χρόνια απείχατε από την τηλεόραση...

Δεν θα έλεγα ότι απείχα. Το «Μπρούσκο» ολοκληρώθηκε το 2017 και στη συνέχεια έπαιξα στο πρώτο επεισόδιο -ο ήρωάς μου σκοτώθηκε για να εξελιχθεί η ιστορια- στη σειρά «Μόλις χθες» του Βασίλη Θωμόπουλου. Αυτή η αποχή που αναφέρατε δεν συμβαίνει μόνο σε μένα. Συμβαίνει σε πολλούς ηθοποιούς που δεν βρίσκουν καπ που να τους αρέσει πολύ ή οι προτάσεις που τους γίνονται δεν είναι αυτές που έχουν στο μυαλό τους.

VERLE.jpg

Παρ’ όλα αυτά, σας έλειψε η τηλεόραση; Είναι ένα μέσο που αγαπάτε;

Αγαπώ πολύ την τηλεόραση και παρακολουθώ πολλή τηλεόραση, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους που μπορεί να μη βλέπουν. Είναι μέρος της δουλειάς και, πέρα από αυτό, αν δεν μου αρέσει κάτι, έχω την επιλογή με το τηλεκοντρόλ να αλλάξω κανάλι και να δω κάτι άλλο. Θέλω όμως να είμαι ενημερωμένος, γι’ αυτό παρακολουθώ τα πάντα. Και τα καλά και τα κακά προγράμματα.

Εχετε πέντε δεκαετίες σε αυτόν το χώρο. Τι κρατάτε από αυτήν τη διαδρομή και ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

Είναι αλήθεια αυτό. Ξεκίνησα στην τηλεόραση το 1973, με μια σειρά που λεγόταν «Στησιχόρου 73». Δεν αντιμετώπισα μεγάλες δυσκολίες στην καριέρα μου και ειδικότερα στην τηλεοπτική, διότι πάντα έβρισκα δουλειά και ρόλους που είχαν ενδιαφέρον. Έκανα πολύ σημαντικές δουλειές στην τηλεόραση. Το 1983 έκανα τον «Πατούχα» με τον Αλέξη Δαμιανό - τη μοναδική τηλεοπτική δουλειά αυτού του σπουδαίου σκηνοθέτη. Έκανα την «Πόλη: σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Σπύρου Πλασκοβίτη, την «Κερένια κούκλα» που βασιζόταν στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου. Πολύ πιο πρόσφατα συμμετείχα στα σίριαλ «Της αγάπης μαχαιριά» και «Μπρούσκο»... Έπαιξα ,fl σε πολλές και ωραίες σειρές στην τηλεόραση. Συνολικά πρέπει να έχω κάνει περισσότερα από 3.000 επεισόδια!

verlekis-1.jpg

Σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδ ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές σας;

Δεν είχα δύσκολες στιγμές. Ολα κύλησαν πολύ χαλαρά στα επαγγελματικά μου. Ακόμα και όταν δεν έκανα τηλεόραση ή θέατρο, πολλές φορές ήταν επιλογή μου, καθώς ήμουν ένας άνθρωπος που κυνηγούσε περισσότερο τη ζωή και λιγότερο την καριέρα. Θεωρώ ότι η ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από την καριέρα. Αλλωστε, αν περνάς καλά στη ζωή σου, όλα τα άλλα έρχονται. Η δική μου η ζωή κύλησε πολύ καλά και η καριέρα μου πολύ χαλαρά.

Είναι πολύ ωραίο αυτό που είπατε. Δείχνει έναν άνθρωπο που δεν εθίστηκε ποτέ στη δημοσιότητα.

Όχι. Η δημοσιότητα ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς μου. Όσες φορές ασχολήθηκαν τα μέσα μαζί μου, ήταν κυρίως για θέματ που αφορούσαν τη δουλειά μου και λιγότερο για όλα τα άλλα.

Πηγή: 7 Μέρες TV

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved