Σταύρος Ζαλμάς: «Και ο Στέφανος και η Μαργέτα φοβούνται ότι θα αλληλοσκοτωθούν»
Media

Σταύρος Ζαλμάς: «Και ο Στέφανος και η Μαργέτα φοβούνται ότι θα αλληλοσκοτωθούν»

Ο Σταύρος Ζαλμάς μιλάει για τον ρόλο του στη σειρά «Έρωτας Φυγάς» αλλά και για την ίδια τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί. «Η Μαργέτα είναι σημείο έριδος ανάμεσα στον Στέφανο καί τον Μάρκο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός. 

Πέρασε άδικα 20 χρόνια στη φυλακή, αλλά επέστρεψε στη ζωή πιο σοφός και πιο δοτικός με τους ανθρώπους που έχει δίπλα του. Πώς θα αντιδράσει, όμως, ο Στέφανος αν τεθεί το δίλημμα Μάρκος ή Μαργέτα; Ο Σταύρος Ζαλμάς, που τον ενσαρκώνει επί οθόνης, έχει τις απαντήσεις.

Ο «Έρωτας φυγάς» κέρδισε το στοίχημα, αφού η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική. Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσμος αγάπησε τη σειρά;

«Είναι μια ευτυχής συγκυρία πραγμάτων. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό σενάριο, μία πολύ καλή ομάδα ηθοποιών, οι οποίοι υποστηρίζουν τους ρόλους τους, πολύ καλή παραγωγή, εικόνα και φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η ματιά του σκηνοθέτη μας, Βασίλη Τσελεμέγκου, ο οποίος είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Είναι καλλιτέχνης, έχει μεράκι για τη δουλειά του, την αγαπάει και τη φροντίζει. Κι όλο αυτό βέβαια υποστηρίζεται και από ένα καινούργιο κανάλι, το οποίο προσπαθεί να ανοίξει το δικό του χώρο στην αγορά»

1675682222941-152426785-zalmas-2.jpg

Πρόκειται και για ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού μιλάμε για μια καθημερινή σειρά εποχής.

«Βέβαια, ειδικά σε μια φτωχή χώρα όπως η δική μας, γιατί πρέπει να βρεις υλικά για να μπορέσεις να βοηθήσεις την εικόνα. Τα υφάσματα, τα έπιπλα, τα διάφορα πράγματα μέσα στο σπίτι, τα ρούχα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα βρει κανείς. Και η ενδυματολόγος μας, Κική Μήλιου, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Όλοι οι συντελεστές είναι ένας κι ένας στη δουλειά του, γι’ αυτό βγαίνει και το αποτέλεσμα που βλέπετε επί οθόνης».

Ο Στέφανος είναι ένας πολύ ταλαιπωρημένος ήρωας. Τι είναι αυτό που τον κάνει να μην το βάζει κάτω;

«Λόγω όλων αυτών που έχει περάσει στη ζωή του, έχει αποκτήσει μια σοφία και έχει μια άσβεστη αγάπη για τη ζωή και για τους ανθρώπους. Επίσης, τα 20 χρόνια που κάθισε άδικα στη φυλακή, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να αντιπαλέψει αυτή την αίσθηση της φοβερής αδικίας, διάβασε πάρα πολύ κι αυτό έχει συμβάλει πολύ στην καλλιέργεια και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Τώρα, ξαναρχίζει τη ζωή του και προσπαθεί κι αυτός, από την πλευρά του, να αντιμετωπίσει τα πάθη, τις έριδες μιας κλειστής κοινωνίας, όπως είναι η Καλαμάτα τη δεκαετία του ’50, και να βοηθήσει όσο μπορεί».

zalmas-14.jpg

Η Μαργέτα είναι ο μεγάλος του έρωτας. Μέσα από την ιστορία του Μάρκου και της Αλεξάνδρας αποκαλύπτεται ένα διαφορετικό πρόσωπό της. Πώς το αντιμετωπίζει αυτό;

«Ακόμη δεν ξέρει πολλά πράγματα. Έμαθε πώς ανάγκασε την Αλεξάνδρα να ' παντρευτεί τον Ιάσονα και θύμωσε πάρα πολύ μαζί της. Βέβαια, όπως ο ίδιος λέει, η αγάπη και η συγχώρεση πάνε μαζί. Έτσι, βρήκε τον τρόπο να τη συγχωρήσει. Από την άλλη πλευρά, η Μαργέτα δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος επιθυμεί να κάνει το κακό, το βλέπουμε αυτό και στο κοινωνικό έργο που κάνει. Ίσως πολλά ζητήματα να μην τα έχει χειριστεί με τον καλύτερο τρόπο, αλλά παρορμάται και αφορμάται από νοιάξιμο και αγάπη».

Αν τεθεί το δίλημμα ανάμεσα στον Μάρκο και τη Μαργέτα, η επιλογή θα είναι δύσκολη για τον Στέφανο;

«Τίθεται το δίλημμα και προσπαθεί, από την πλευρά του, να κατευνάσει την κατάσταση. Η Μαργέτα έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά, από την άλλη μεριά, ο Μάρκος -πολύ δικαιολογημένα-τη μισεί και τη θεωρεί υπεύθυνη για την καταστροφή της ζωής του. Αυτό δημιουργεί μια αντιπαλότητα μεταξύ του Στέφανου και του Μάρκου. Είναι ένα σημείο έριδος ανάμεσά τους η Μαργέτα».

Γιατί, παρόλο που ο ίδιος έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, προτρέπει τον Μάρκο να μείνει με την Ευγενία;

«Υπάρχουν δύο σκέλη, το ένα είναι το κομμάτι της ηθικής, διότι ο Στέφανος έχει ένα ηθικό έρμα, το οποίο δεν παραβιάζεται εύκολα. Από την άλλη μεριά, υπάρχει και μια πολύ μεγάλη ανησυχία διότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του Μάρκου, όσο συνεχίζει αυτή την έριδα με τον Ιάσονα. Και ο Στέφανος και η Μαργέτα φοβούνται ότι θα αλληλοσκοτωθούν».

Πηγή: Τηλεθεατής

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved