Χρήστος Λούλης: «Ο Όρκος II έχει όλα εκείνα τα συστατικά μιας πολύ καλής αστυνομικής σειράς»
Media

Χρήστος Λούλης: «Ο Όρκος II έχει όλα εκείνα τα συστατικά μιας πολύ καλής αστυνομικής σειράς»

Ο Χρήστος Λούλης τη φετινή σεζόν έκανε αισθητή την παρουσία του στη σειρά του MEGA «Maestro», πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά της ΕΡΤ1 «Το βραχιόλι της φωτιάς» και επανέρχεται κρατώντας τον βασικό ρόλο στη νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης «Ο όρκος II» υποδυόμενος έναν χειρουργό που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κοινό καλό.

Είναι από τους καλλιτέχνες που δεν προσπαθεί να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, γιατί απλά δεν το έχει ανάγκη αφού είναι αυτόφωτος. Ο ηθοποιός, τόσο στη θεατρική σκηνή όσο και στη μικρή και μεγάλη οθόνη, καταφέρνει να ελιχθεί σε διαφορετικά έργα χωρίς ποτέ να βαριέσαι αφού με έναν μαγικό τρόπο δεν επαναλαμβάνεται, χωρίς επιπλέον να καταφεύγει στην ευκολία της μανιέρας.

Έχοντας διαγράψει μια τόσο σημαντική καλλιτεχνική πορεία με σπουδαίες συνεργασίες κι έχοντας λάβει διθυραμβικές κριτικές, έχετε την αγωνία του επόμενου βήματος ή κάθε φορά είναι για σας μια νέα αρχή;

«Και τα δύο ισχύουν. Πάντα θέλω να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος όπως και για να γίνω καλύτερος και να εξελιχθώ πρέπει να ξεχνάω ό.τι έχω κάνει, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί καθώς θέλεις δεν θέλεις όλα είναι μέσα σου. λειτουργούν και υπάρχουν».

orkos.jpg

Οι τελευταίοι σας τηλεοπτικοί ρόλοι, στον «Σιωπηλό δρόμο», τα «Ψέματα» και το «Μaestro», ξεκινούσαν συμπαθητικά, αλλά οι ήρωές σας είχαν πολλά σκοτάδια. Τελικά ήρθε το «Βραχιόλι της φωτιάς» για να υποδυθείτε έναν... καλό ηρώα.

«Αυτοί οι κακοί είναι ωραίοι ρόλοι και γοητευτικοί γιατί δεν περιορίζονται από τα κοινά ανθρώπινα διλήμματα. Ακολουθούν τις δικές τους επιθυμίες, έχουν παραδοθεί στο σκοτάδι τους και δεν τους πειράζει κανένας. Έπαιξα ενδιαφέροντες χαρακτήρες». ...που είχαν και ερμηνευτικό εύρος. «Όντως. Πέρα από το ότι είναι διασκεδαστικό να κάνεις έναν κακό, είναι πολύ προκλητικό να τον κάνεις να είναι γοητευτικός και να μην είναι απλά ένας αντιπαθής».

Το «Βραχιόλι της φωτιάς» ήταν μια σειρά που ξεχώρισε τη φετινή σεζόν. Το εισπράξατε από το κοινό;

«Ναι. το εισέπραξα. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη αποδοχή γιατί είναι μια σειρά εποχής,-με ένα πολύ δύσκολο και λεπτό θέμα και μόλις οκτώ επεισοδίων, θα θεωρούσε κανείς ότι δεν προλαβαίνει να γίνει επιτυχία γιατί μέχρι να συστηθεί στους τηλεθεατές έχει τελειώσει κι όμως την έκανε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και περήφανος».

Και με ένα θέμα που δεν είχε καταγραφεί άλλη φορά σε ελληνική σειρά παρά κινηματογραφικά από το «Ουζερί Τσιτσάνης». Σιγά-σιγά αρχίζουμε να μη φοβόμαστε να αγγίξουμε θέματα της ιστόρισε που είτε είναι δύσκολα είτε μας πληγώνουν;

«Είναι ωραίο να ξύνεις τις πληγές και _ η Ελλάδα έχει πολλά τραύματα και πολλές ιστορίες και πρόσφατες των τελευταίων 20, 30 χρόνων και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Νομίζω ότι έχουμε μείνει πίσω στο θέμα της μυθοπλασίας, γιατί θέλουμε να κάνουμε ανώδυνα πράγματα και εννοώ έρωτες και μηχανορραφίες, αλλά δεν έχουμε ακόμη τολμήσει να τα εντάξουμε σε ένα πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο. Mας αρέσει να κάνουμε δράματα για ανθρώπινες ιστορίες, αλλά δεν βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και επίσης φοβόμαστε να μιλήσουμε ανοιχτά γι' αυτά που έχουμε περάσει, για τους διχασμούς μας».

EP1_O-ORKOS-2_PHOTO-2.jpg

Σπανίως μια ελληνική τηλεοπτική σειρά, όπως «Το βραχιόλι της φωτιάς», σπρώχνει τον τηλεθεατή πίσω στα βιβλία της ιστορίας, στην αναζήτηση αστερίσκων της βασικής αφηγηματικής πλοκής.

«Είναι κάτι που το χρώσταγε η Ελλάδα στους Εβραίους, με την έννοια ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν ότι υπήρχαν στη χώρα μας πολύ μεγάλες εβραϊκές κοινότητες και ότι στη Θεσσαλονίκη ήταν η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Μάλιστα την αποκαλούσαν δεύτερη Ιερουσαλήμ. Για εμένα που το ήξερα ήταν πολύ σημαντικό, αλλά για κάποιον που δεν το γνώριζε, το στόρι μπορεί να τον σόκαρε. Είναι κάτι που μας δείχνει το μέλλον και πώς μπορούμε να κάνουμε σειρές και να δουλεύουμε τα κομμάτια της ιστορίας μας».

Και τώρα στην ΕΡΤ1 έρχεται ο «Ορκος II» στον οποίο πρωταγωνιστείτε και θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου. Ποιο ήταν το δέλεαρ γι’ αυτή τη νέα συνεργασία;

«Είναι μια εντελώς διαφορετική παραγωγή κι εγώ δεν κάνω τον κακό (γελάει). Το σενάριο είναι πολύ ωραίο και πρόκειται για μια δεμένη ιστορία παρόλο που δεν είναι σαν τις σειρές των λίγων επεισοδίων που έκανα μέχρι τώρα, θα γυριστούν 32 επεισόδια και η σειρά θα ολοκληρωθεί του χρόνου». Συστήστε μας τον νέο ήρωα που υποδύεστε, τον Φίλιππο Ραζή. Είναι ένας σπουδαίος χειρουργός που τιμά στο έπακρο τον ιατρικό του όρκο. «Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να βοηθάει τους συνανθρώπους του και δεν μπορεί να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Είναι ο γιατρός που δουλεύει σε δημόσιο νοσοκομείο και κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους ασθενείς του. Κάποια στιγμή μπροστά του, σαν από διαβολική σύμπτωση, πέφτει στην αγκαλιά του ένα γεγονός που δεν μπορεί να το αγνοήσει παρά τα όσα του λένε οι φίλοι και η γυναίκα του με αποτέλεσμα να αρχίσει η πτώση.

Πηγή: ΤV-24

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved