Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν έχει νόημα να το τραβάω από τα μαλλιά, είναι ένας κύκλος που έχει κλείσει...»
Media

Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν έχει νόημα να το τραβάω από τα μαλλιά, είναι ένας κύκλος που έχει κλείσει...»

Η Σμαράγδα Καρύδη μπορεί να μην έχει «IQ 160», όπως η ηρωίδα της σειράς όπου πρωταγωνιστεί, θα ήθελε όμως να είναι ντετέκτιβ και να λύνει μυστήρια! Mια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της ηθοποιού. Μιλάει για την τηλεόραση και τα σημερινά σίριαλ.

Είχατε παλλά χρόνια να κάνετε σίριαλ. Χρειάζεστε αυτά τα διαλείμματα από την τηλεόραση;

«Γενικά χρειάζεται αυτό το διάλειμμα, αλλά μου κάλυπτε το κενό η επαφή που υπήρχε με τον κόσμο μέσω των εκπομπών. Η ' "Εθνική Ελλάδος" ήταν το 2015. Μετά ακολούθησε η κρίση. Τα κανάλια έκαναν λίγες σειρές και χωρίς πολλά χρήματα, οπότε δεν υπήρχε πολύ νόημα να κάνεις τηλεόραση. Επί της ουσίας η τηλεόραση ξεκίνησε πάλι να δουλεύει τα τελευταία τρία χρόνια. Από τον Covid και μετά η μυθοπλασία πήρε τα πάνω της, εξαιτίας και του ΕΚΟΜΕ (σ.σ.: Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), το οποίο ήταν ένα μεγάλο βοήθημα για τους παραγωγούς, που ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Μία, δύό, τρεις, δεν βρήκα αυτό που ήθελα, τελικά το βρήκα φέτος. Επιπλέον, κάποιες χρονιές που έκανα απαιτητικά πράγματα στο θέατρο, όπως τα μιούζικαλ, δεν ήθελα να τα συνδυάσω με σίριαλ, γιατί δεν βόλευε. Αντίθετα, μπορούσα να κάνω εκπομπές, γιατί τα γυρίσματα γίνονταν Δευτερότριτα, που δεν είχα θέατρο. Φέτος δεν θα μπορούσα να είμαι σε παράσταση. Στο "IQ" παίζω σε όλους τους χώρους και έχω κάθε μέρα 10ωρα γυρίσματα, συν το πηγαινέλα. Μετά είσαι πια κουρέλι... Δεν είμαι και 20 χρονών για να έχω το κουράγιο, την ορμή και τα νεύρα. Γενικότερα το θέατρο και η τηλεόραση, όταν γίνονται σωστά, είναι πάρα πολύ κοπιαστικά πράγματα. Ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει. Βλέπει ότι σε βάφουν, σε φτιάχνουν, βγαίνεις και κάνεις χα χα χα και χου χου χου. Είναι όμως πάρα πολλές οι ώρες. Είναι μια ψυχοπνευματική διαδικασία, όπου πρέπει να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση, οπότε δεν είναι απλό».

karidi.jpg

Σας αρέσουν περισσότερο οι κωμωδίες και οι κομεντί;

«Μου αρέσει αυτή η σειρά, που τα συνδυάζει, γιατί είναι μια κωμωδία που έχει και δραματικές στιγμές. Στο "IQ" είναι πιο κανονικά τα πράγματα. Στην τηλεόραση υπάρχουν κάτι ψεύτικα δράματα, όπου όλα είναι πολύ σοβαρά, πολύ βαριά. Δεν μπορώ να δω τέτοια. Προτιμώ να υπάρχει χιούμορ ακόμα και σε μια δραματική στιγμή».

Θα συμμετείχατε ποτέ σε καθημερινό σίριαλ;

«Δεν έχω κάνει ποτέ καθημερινό! Εξαρτάται από τις συνθήκες, τη φάση που θα είμαι, ποιοι θα είναι οι άλλοι ηθοποιοί...Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Μετά τις "Άγριες μέλισσες" εξαιρετικοί ηθοποιοί παίζουν στα καθημερινά, δεν είναι όπως παλιά. Σε ένα καθημερινό τα πράγματα γίνονται σίγουρα πιο βιαστικά, όμως δεν είναι κακές και αυτές οι δουλειές. Εντάξει, δεν μπορεί να είναι σε επίπεδο, αμερικάνικο, όταν πρέπει να γυρίζεις ενάμιση επεισόδιο την ημέρα, αλλά, ξέροντας τις συνθήκες υπό τις οποίες τα γυρίζουν, είναι πάρα πολύ καλά».

smaragda-karidi-thodoris-atheridis.jpg

Πριν πάρετε απόφαση για μια δουλειά, το συζητάτε με φίλους ή με τον σύντροφό σας;

«Θα το συζητήσω σίγουρα, αλλά ξέρω από πριν τι μου αρέσει και τι όχι, δεν πελαγώνω εύκολα σε αυτό. Γίνεται αυτόματα μέσα μου. To "IQ" το είδα, μου άρεσε, το συζήτησα και με φίλους, αλλά δεν είχε κάτι για να μπω στο δίλημμα "να το κάνω, να μην το κάνω". Πιο πολύ αυτό που συζήτησα όταν μου το πρότειναν πρώτη φορά ήταν το "Celebrity Game Night". Και ο Θοδωρής (Αθερίδης) μου είχε πει: "Θα το κάνεις και θα είσαι τέλεια". Δεν είχα ξαναπαρουσιάσει τίποτα και έλεγα: "Πώς θα το κάνω τώρα αυτό;". "Α" μου είπε ο Θοδωρής "θα το κάνεις καταπληκτικά, καλύτερα από την Αμερικάνα!"Ήμουν πολύ διατακτική στην αρχή».

Θα ξαναδούμε το «Celebrity»;

«Τρεις κύκλοι ήταν και τέλειωσε. Ήτα! και άλλα τρία χρόνια στο παλιό MEGA. Δεν έχει νόημα να το τραβάω από τα μαλλιά, είναι ένας κύκλος που μέσα μου έχει κλείσει. ΟΚ, μεγάλωσα τώρα γι' αυτό, θέλω κάτι άλλο».

1675193375416-162566627-karidi.jpg

Είναι ένα αγαπημένο σας είδος προγράμματος;

«Μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια γνώσεων. Βλέπω αυτό με τον Καραμίχο στην EΡT, αυτό με την Μπεκατώρου στο MEGA... Αυτά που έχουν ερωτήσεις τα βλέπω!».

Πηγή: Τηλέραμα

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved