Παράδεισος Κυριών: «Τα μυστικά και τα ψέματα των χαρακτήρων της σειράς τους καθιστούν επικίνδυνους»
Media

Παράδεισος Κυριών: «Τα μυστικά και τα ψέματα των χαρακτήρων της σειράς τους καθιστούν επικίνδυνους»

Τη φετινή σεζόν ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος πρωταγωνιστεί στον «Ο Παράδεισος των κυριών» του ALPHA, όπου υποδύεται έναν άνθρωποο οποίος αναμετριέται με τα λάθη του και εν τέλει με τον ίδιο του τον εαυτό.

Υψηλών αξιώσεων ηθοποιός, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος έχει διαγράψει μια ζηλευτή καλλιτεχνική πορείαπου είναι ασφυκτικά γεμάτη από σπουδαίες συνεργασίες και επιτυχίες. Απόλυτα συνειδητοποιημένος γιατα θέλω του, κάνει με προσοχή τις καλλιτεχνικές του επιλογές αφήνοντας το αποτύπωμά του σε κάθε ρόλοπου ενσαρκώνει, με τους ήρωές τους να αποκτούν δική τους προσωπικότητα και υπόσταση.

Ο ζωτικός σας χώρος είναι η θεατρική σκηνή. Τα τελευταία χρόνια η τηλεοπτική σας παρουσία είναι συνεχής. Πώς και ενδώσατε στη μικρή οθόνη;

«Πριν το “Έτερος εγώ" είχα 10 χρόνια αποχής. Πάντα προτεραιότητά μου είναι το θέατρο και συνηθίζω να ασχολούμαι με ένα πράγμα. Γι’ αυτό και φέτος κάνω μόνο τη σειρά. Όμως επειδή το θέατρο είναι μια τεράστια αγάπη, είπα του χρόνου να τα συνδυάσω γιατί μου έλειψε. Είναι μια συνήθεια. Γύρω στις 8 το βράδυ το μυαλό μου αρχίζει να αναζητά κάτι και συνειδητοποίησα ότι αυτή την ώρα ετοιμάζομαι για τη σκηνή. Είναι μια διαδικασία που κάνω εδώ και πολλά χρόνια η οποία δεν φεύγει εύκολα. Άλλωστε έχουν μπει πια και τα γυρίσματα σε έναν ρυθμό».

1675206982671-551771921-georgakopoulos.jpg

Πάντα στην καριέρα σας υπήρχαν δελεαστικές προτάσεις αλλά εσείς δεν παρασυρθήκατε από το «εύκολο» και το επικερδές. Αυτό απαιτεί μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στην τέχνη σας.

«Δεν μπορώ να λειτουργήσω διαφορετικά. Πρέπει να μου αρέσει πολύ μια δουλειά, να είναι καλές οι συνθήκες και να μπορούμε οι συνάδελφοι να συνεννοηθούμε. Δεν είναι απλό. Στον “Παράδεισο των κυριών" και στον “Σασμό” υπήρχαν ωραίες προϋποθέσεις και γι' αυτό αποφάσισα να προχωρήσω στη συνεργασία. Ούτως ή άλλως πάντα με ενδιαφέρει η τηλεόραση και ο κινηματογράφος, παρόλο που το θέατρο είναι προτεραιότητά μου».

Το σίγουρο είναι κάθε φορά βλέπουμε από εσάς έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα ακόμη κι οι εμφανίσεις σας είναι κοντά χρονικό.

«Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που δέχθηκα να είμαι στον “Παράδεισο” καθώς ο ρόλος του Μπουραντά είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν του Καραπάνου».

1675209612448-613837291-georgakopoulos-tzompanaki.jpg

Μας λείπει πάντως ο Καραπάνος.

«Και μένα μου λείπει. Τον αγάπησα πολύ και ακόμη μου στέλνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα και μου λένε γι' αυτόν τον ήρωα.

Η αλήθεια είναι ότι η ερμηνεία σας έκανε μεγάλη αίσθηση καθώς προσδώσατε στον ρόλο κάτι περισσότερο από το στερεότυπο ενός ισοβίτη.

«Ο Καραπάνος ήταν ένας εγκληματίας με κρυμμένες ευαισθησίες. Ήταν ένας άνθρωπος που άσχετα με το τι έχει κάνει στην παραβατική ζωή του,είχε ένα τέτοιο αξιακό σύστημα που τον καθιστούσε έναν ενδιαφέροντα άνθρωπο που σου έδινε το πάτημα να τον εμπιστευτείς. Αν γινόταν φίλος σου θα ήταν για πάντα και αυτή η πιστότητα είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Στον “Παράδεισο", οι χαρακτήρες δεν είναι τόσο τίμιοι. Υπάρχουν τόσα μυστικά και ψέματα στις ζωές τους που τους καθιστούν επικίνδυνους».

Ουσιαστικά η ζωή τους είναι μια βιτρίνα, όπως αυτή του πολυκσταστήματος.

«Όλα απέξω φαίνονται υπέροχα και ιδανικά, αλλά από κάτω τρέφουν άλλα πράγματα. Μια ψευτιά, όπως είναι οι κούκλες της βιτρίνας, που ταλαιπωρεί τις ζωές των ανθρώπων».

Ήταν και μια εποχή που όλα τα έχωναν κάτω από το χαλί.

«Είναι κι αυτή μια τακτική καθώς δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα, αλλά είναι η χειρότερη. Ο, τι δεν βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Τότε οι άνθρωποι έκρυβαν πολλά γιατί είχαν και πολλά προβλήματα. Αρχικά βιοποριστικά. Τώρα έχουμε ξεπεράσει κάποια πράγματα. Μια υιοθεσία ή η μοιχεία δεν αντιμετωπίζεται το ίδιο όπως τότε. Από την άλλη ήταν μια ωραία εποχή γιατί ο κόσμος άλλαζε. Αναφερόμαστε στο '60 αλλά δεν ήταν πολλά χρόνια που είχε λήξει ο πόλεμος. Οι άνθρωποι τον αισθάνονταν ακόμη κοντά τους και είναι τρομακτικό. Μετά από μια περίοδο φόβου, διχόνοιας και δεινών, ο κόσμος αρχίζει να ονειρεύεται, έρχεται από τα χωριά του στην πρωτεύουσα για μια καλύτερη ζωή, οι κοινωνικές τάξεις ανακατεύονται, η Αθήνα ανοικοδομείται. Είναι μια εξαιρετική δεκαετία πολύ καθοριστική γι’ αυτό που είμαστε τώρα».

Πηγή: TV - 24

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved