Αρετή Πασχάλη: «Η τέχνη έχει τη δύναμη να γαληνεύει την ψυχή όλων, να δημιουργεί νέες κοσμοθεωρίες»
Media

Αρετή Πασχάλη: «Η τέχνη έχει τη δύναμη να γαληνεύει την ψυχή όλων, να δημιουργεί νέες κοσμοθεωρίες»

Η Αρετή Πασχάλη που φέτος απολαμβάνουμε στη σειρά Έρωτας Φυγάς στον ρόλο της Ευγενίας, μιλάει για άγνωστες πτυχές της ζωής της, για τα επόμενα σχέδιά της αλλά και για το όνειρο που ζει τώρα... 

Η όμορφη ηθοποιός παραδέχεται πως ήταν όνειρο ζωής να γίνει ηθοποιός και νιώθει ευγνώμων που το ζει ενώ μιλάει και για τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει η τέχνη σε όλους μας...

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Από μικρή είχα καταλάβει ότι ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Τολμώ να πω ότι αποτελούσε μονόδρομο για μένα, καθώς μαγευόμουν με ό,τι καλλιτεχνικό προέκυπτε στον δρόμο μου. Βλέποντας παιδικές παραστάσεις, φαντασιωνόμουν να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και να ενσαρκώνω έναν από τους ήρωες που έβλεπα μπροστά μου. Ήταν σαν να χάνομαι μέσα στον κόσμο που δημιουργούσε η εκάστοτε παράσταση και δεν έβλεπα την ώρα να ενηλικιωθώ για να πάω σε μία δραματική σχολή. Σήμερα λοιπόν αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη προς το σύμπαν που το όνειρό μου έχει γίνει πραγματικότητα.

erwtas-fygas-eygenia-markos-2.jpg

Τι πιστεύεις ότι προσφέρει η τέχνη στην κοινωνία;

Η τέχνη μπορεί κάλλιστα να παραλληλιστεί με την πολιτική. Είμαι της άποψης ότι ένας άνθρωπος αποκτά τη δυνατότητα να ανοίξει τους ορίζοντές του, να ωριμάσει και να ταξιδέψει, βλέποντας μια παράσταση θεάτρου ή χορού, μια ταινία ή πηγαίνοντας σε μια συναυλία. Η τέχνη έχει τη δύναμη να γαληνεύει την ψυχή όλων και να δημιουργεί νέες σκέψεις, νέες κοσμοθεωρίες. Πιστεύω ότι μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια πρωτόγνωρα συναισθήματα ή συναισθήματα που κρύβονταν πολύ βαθιά και για χρόνια στην ψυχή ενός ανθρώπου.

Τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω βόλτες στη φύση και ειδικά στη θάλασσα. Η θάλασσα γαληνεύει την ψυχή μου, με ηρεμεί, με κάνει και νιώθω ελεύθερη. Επίσης, έχω ανάγκη να συναντώ τους φίλους μου, να κάνω ταξίδια με τον σύντροφό μου, να πηγαίνουμε σινεμά... Πού και πού, βεβαίως, χρειάζεται και λίγη ταβανοθεραπεία! Δεν είναι κακό να κάθεσαι σε ένα κρεβάτι και απλώς... να μην κάνεις τίποτα. O ρυθμός και η πίεση είναι εξαντλητικά βαρίδια, οπότε πρέπει να βρίσκουμε μια ισορροπία. Ακόμη, απολαμβάνω να είμαι με τους δικούς μου ανθρώπους, να μιλάμε, να έρχονται στο σπίτι φίλοι μας και να παίζουμε επιτραπέζια.

eroyasfygas.jpg

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σου;

Μετά την παράσταση «Το πάρτυ», που ολοκληρώνεται τον Μάιο, θα βρίσκομαι στην κωμωδία «Βότκα Μολότοφ» των Ελένης Ράντου/Νιλ Σάιμον, που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και σε άλλα μεγάλα ανοιχτά θέατρα ανά την Ελλάδα. Επίσης, από τον Οκτώβριο θα συνεχιστεί για 3η χρονιά το «Σεσουάρ για δολοφόνους» στο θέατρο Λαμπέτη με ανανεωμένο θίασο. Ευτυχώς, ο ρόλος της αγαπημένης μου κομμώτριας Σόφης Χριστοδούλου είναι εκεί και με περιμένει να ζήσουμε ξανά στιγμές απίστευτου γέλιου και μυστηρίου.

Πηγή: My TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved