Λεωνίδας Κακούρης: Η σύγκριση με τον ήρωα που υποδύεται στο Ναυάγιο και ο Βασιλιάς Ληρ
ndpphoto@gmail.com
Media

Λεωνίδας Κακούρης: Η σύγκριση με τον ήρωα που υποδύεται στο Ναυάγιο και ο Βασιλιάς Ληρ

Ο Λεωνίδας Κακούρης μιλάει για τον ιδιαίτερο ρόλο του στη σειρά Ναυάγιο αλλά και για τα θεατρικά του ανοίγματα... 

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρεται στο μεγάλο θεατρικό του στοίχημα, τον «Βασιλιά Ληρ», αλλά και στον τρόπο που θέλησε να προσεγγίσει τον χαρακτήρα που υποδύεται στη σειρά του Mega...

navagio-6.jpg

Ο αγώνας του Στελή, λοιπόν, μέσα από τη δικαστική διαμάχη είναι να δικαιωθούν οι άνθρωποι που χάθηκαν τόσο άδικα.

Ακριβώς. Θα μπορούσαν πολλοί εξ αυτών να είχαν σωθεί, αν έστελναν οι υπεύθυνοι βοήθεια. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν από το υπερβολικό κρύο, από το πετρέλαιο και τα λάδια που κουβαλούσαν όλα αυτά τα φορτηγά, που έγιναν ένα μείγμα δηλητηριώδες, από τις φωτιές. Το πλοίο βυθίστηκε μια νύχτα του Δεκέμβρη. Μιλάμε για ένα εφιαλτικό σκηνικό. Στην πραγματικότητα, απ’ ό,τι έχω διαβάσει, δεν δικαιώθηκε κανείς και δεν την πλήρωσε κανείς επίτης ουσίας. Τα έριξαν όλα στον πλοίαρχο. Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που συνηθίζουμε εδώ, στην Ελλάδα.

Φέτος είχατε αποφασίσει να μην κάνετε τηλεόραση. Τι είναι αυτό που σας κέντρισε, ώστε τελικά να μπείτε στη διαδικασία των γυρισμάτων μιας καινούριας σειράς;

Ένας λόγος που με έκανε να πω το «ναι» είναι γιατί ιδιοσυγκρασιακά ο Στελής είναι εντελώς διαφορετικός απ’ όσους ήρωες έχω υποδυθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας καλός, θετικός άνθρωπος. Ο ρόλος δεν είναι πολύ μεγάλος σε έκταση, χωρίς αυτό φυσικά να μειώνει καθόλου τη σημαντικότητά του, οπότε δεν με απασχολεί πολλές μέρες. Έχω μία με δύο φορές την εβδομάδα γύρισμα. Αν ήταν μεγάλος σε έκταση, με καθημερινά γυρίσματα, δεν θα έβγαινε το πρόγραμμα, καθώς αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική για εμένα θεατρικά. Αυτή την περίοδο κάνω πρόβες προετοιμάζοντας τον «Βασιλιά Ληρ». Το πρόγραμμά μου είναι ασφυκτικό, τουλάχιστον μέχρι να ανέβει η παράσταση.

4817_LEONIDAS_KAKOYRIS_442023.jpg

Σε τι μοιάζετε με τον ήρωα;

Αγαπάμε πολύ τα παιδιά μας. Έχω κι εγώ μία κόρη, η οποία είναι 17 χρόνων, και μόνο στην ιδέα, στον παραλληλισμό, στον συσχετισμό, τρομάζω. Από την άλλη, όταν μελετάς έναν καινούριο ρόλο, ψάχνεις να βρεις τα στοιχεία του χαρακτήρα και εκεί ανάλογα «κουμπώνεις» τα δικά σου, τροποποιημένα βέβαια, γιατί κάθε φορά τα συναισθήματα εκφράζονται διαφορετικά, σε όλους μας.

Πηγή: 7 Μέρες TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved