Τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου που κάνουν πάταγο στην τηλεόραση
Media

Τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου που κάνουν πάταγο στην τηλεόραση

Φέτος έχουμε την ευτυχία να βλέπουμε στην τηλεόραση πάνω από 30 σειρές μυθοπλασίας, στις οποίες παίζει η αφρόκρεμα του θεάτρου.

Στους δύο μήνες προβολής των νέων σίριαλ οι τηλεθεατές έχουν ξεχωρίσει ερμηνείες ηθοποιών με απαράμιλλη υποκριτική δεινότητα.

«ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ»
Λεωνίδας Κακούρης

kakouris-navagio.jpg

Λεωνίδας Κακούρης - Το Ναυάγιο

Ο Λεωνίδας Κακούρης μετά τις «Αγριες μέλισσες» στον ΑΝΤ1 ως Δούκας Σεβαστός, δείχνει ξανά το μεγαλείο του στο «Ναυάγιο» -από τα πλέον φιλόδοξα εγχειρήματα του Mega για τη νέα σεζόν- ως καπετάν Στελής. Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, με επίκεντρο το ναυάγιο του «Φοίνικα». Ο Λεωνίδας Κακούρης έχει πλέον καταφέρει τόσο θεατρικά -φέτος θα τον δούμε ως βασιλιά Ληρ στο Εθνικό Θέατρο- όσο και τηλεοπτικά να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους πλέον αξιόλογους πρωταγωνιστές με προσεγμένες επιλογές και μεγάλους ρόλους.
Ο υπέροχος Λεωνίδας Κακούρης, την ώρα που έφυγε το καράβι από την Κρήτη με άδετο ένα φορτηγό και τον αγέρα να λυσσομανά, ράγισε καρδιές ως λιμενικός και πατέρας με το αγωνιώδες «Πού πάτε, ρε… Γυρίστε πίσω… Θα πνιγείτε» ξέροντας ότι στο πλοίο είναι η νεαρή κόρη του. Σκηνή που έγραψε τηλεοπτική ιστορία και αποτύπωσε την αγωνία και την απελπισία του πατέρα για το μοιραίο και την τραγωδία που έρχεται.

«ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ»
Κάτια Δανδουλάκη

dandoulaki-pantheioi.webp

Κάτια Δανδουλάκη - Οι Πανθέοι

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι η κυρία του ελληνικού θεάτρου. Ενα όνομα, μια ιστορία. Μια ηθοποιός με φινέτσα, ποιότητα, μια σχολή από μόνη της. Πού να το φανταζόταν, λοιπόν, η Κάτια Δανδουλάκη όταν έπαιζε τη Μάρμω στους «Πανθέους» το 1977 στην ΕΡΤ ότι έπειτα από 46 χρόνια θα της πρότειναν τον ρόλο της Χρυσοστόμης Πανθέου στη νέα εκδοχή της σειράς στον Σκάι και θα την έπαιζε και αυτή μοναδικά!
Αν κάποτε η Κάτια Δανδουλάκη ήταν η άπιστη Μάρμω Πανθέου, που τα είχε φτιάξει με τον ζωγράφο ανιψιό του άνδρα της, πλέον ήρθε η ώρα να περάσει στην αντίπερα όχθη και να γίνει η σκληρή, αυστηρή, λογική γεροντοκόρη της οικογένειας, η Χρυσοστόμη Πανθέου που βλέπει τον όλεθρο να έρχεται όταν ο αδερφός της φέρνει για νύφη στο σπιτικό τους μια μικρή κοπέλα.

«Η ΜΑΓΙΣΣΑ»
Ελλη Τρίγγου

triggou-magissa.jpg

Έλλη Τρίγγου - Η μάγισσα

Η Ελλη Τρίγγου δεν χρειάζεται συστάσεις. Τη λατρέψαμε όλοι οι τηλεθεατές ως Ασημίνα στις «Αγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1, και άλλη μια φορά ανακαλύπτουμε το μεγάλο ταλέντο της στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Η Μάγισσα».
Στη μεγαλύτερη παραγωγή που γυρίζεται για την τηλεόραση, ο Λευτέρης Χαρίτος σκηνοθετικά και οι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης συγγραφικά, δημιουργοί που μοιράζονται κοινούς καλλιτεχνικούς κώδικες, επέλεξαν -και όχι άδικα- την ήρεμη δύναμη της Ελλης Τρίγγου για έναν ρόλο «φωτιά», αυτόν της υπηρέτριας Θεοφανώς με τα ιδιαίτερα χαρίσματα στην προεπαναστατική Μάνη.

«Ο ΓΙΑΤΡΟΣ»
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

markoulakis-giatrods2.webp

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης - Ο Γιατρός

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έχει έναν τρόπο να σε εκπλήσσει. Εκεί που δεν καταλαβαίνεις γιατί ένας ηθοποιός να πέφτει στον στίβο της πολιτικής και από την άλλη να πειραματίζεται με ριάλιτι παραγωγές, έρχεται η ερμηνεία του στον «Γιατρό» του Alpha και του δίνει συγχωροχάρτι.
Η πορεία του και στο θέατρο, και δη ως σκηνοθέτη, έχει γράψει τηλεοπτικά στον «Γιατρό», καθώς με απόλυτη αλήθεια υποδύεται τον Ανδρέα Βρεττό που έχει χαθεί στη ζωή του όχι μόνο από την ασθένειά του, αλλά και από κακές επιλογές. Το 20% σε τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό σε μόνιμη βάση κάτι λέει για την ερμηνεία του στον «Γιατρό».

«ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ»
Αννα Μάσχα

masxa-proxenio.jpg

Άννα Μάσχα - Το Προξενιό της Ιουλίας

Η Αννα Μάσχα είναι μια μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου μας που δεν κάνει συχνά τηλεόραση. Εχοντας γαλουχηθεί στο αξεπέραστο φυτώριο του θεάτρου Αμόρε, με τον Γιάννη Χουβαρδά επικεφαλής, πάντα ήταν αφοσιωμένη στο θεατρικό σανίδι. Πέρσι έδωσε το τηλεοπτικό της στίγμα στο σίριαλ «Αυτή η νύχτα μένει» ως τραγουδίστρια σε σκυλάδικο της επαρχίας το 1980 στον ρόλο της εύθραυστης Διαμάντως και φέτος κλέβει τις εντυπώσεις ως μέγαιρα θεία του Χρήστου Προβιού στον θεσσαλικό κάμπο της δεκαετίας του ’50, όπως αυτός μεταφέρεται τηλεοπτικά από το μυθιστόρημα του Γ. Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», στον Alpha. Μόνο καλή τηλεόραση έχει να προσφέρει η Αννα Μάσχα στη μικρή οθόνη και είναι ευτυχής συγκυρία να τη βλέπει κανείς ως σκοτεινή Χάιδω, την άτεκνη γυναίκα και αδερφή του χήρου Γιωργίκη Προβιού, που ζει και αυτή εγκλωβισμένη σε μια ζωή που δεν ήθελε. Το X έχει υποκλιθεί στο μεγάλο της ταλέντο και το κοινό έχει βρει τη νέα κακιά της φετινής μικρής οθόνης.
Στο «Προξενιό της Ιουλίας» δεν μπορείς να μην ξεχωρίσεις και τη θεατρική ερμηνεία της Πέγκυς Τρικαλιώτη ως Κυριακούλα Ραζίνη, η οποία κλέβει τις εντυπώσεις ως μάνα και σύζυγος που βλέπει το σπιτικό της να διαλύεται από τη μανία για τα κτήματα και τις περιουσίες αλλά και για τους απαγορευμένους έρωτες.

«ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ»
Σπύρος Παπαδόπουλος

papadopoulos-kane-oti-koimasai.jpg

Σπύρος Παπαδόπουλος - Κάνε ότι κοιμάσαι

Συνεχίζει να δρέπει δάφνες ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην αστυνομική σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ ως καθηγητής Νικόλας Καλίρης. Μία από τις πιο ανθρώπινες ερμηνείες της μικρής οθόνης, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να αποδεικνύει πόσο ουσιαστικός ηθοποιός είναι.
Ως προς το πόσο έχει ταυτιστεί με τον Νικόλα Καλίρη, τον ήρωα που υποδύεται στη σειρά, ο Σπύρος Παπαδόπουλος είχε πει στην «Εspresso: «Το έχω πει αρκετές φορές, να το πω άλλη μία, δύο είναι οι αγαπημένες μου λέξεις, η πρώτη είναι “μάνα” και η δεύτερη είναι “δάσκαλος”. Εγώ είμαι πολύ κοντά στην έννοια του δασκάλου και του τι μπορεί να προσφέρει ένας δάσκαλος στα παιδιά. Αν αγαπάς και τους νέους, που εγώ τους αγαπώ, μου ήρθε αυτός ο ρόλος του καθηγητή Καλίρη “κουτί”. Πραγματικά το κάνω με όλο μου το “είναι”».

«Η ΠΑΡΑΛΙΑ»
Γιώργος Νινιός

ninios-paralia.jpg

Γιώργος Νινιός - Η παραλία

Πραγματική έκπληξη ήταν και η ερμηνεία του Γιώργου Νινιού στη σειρά της ΕΡΤ «Η παραλία». Ο Γιώργος Νινιός ως Δημητρός Αρχοντάκης, ένας 60χρονος άνδρας στην Κρήτη με μυαλό μικρού παιδιού, ο αγαπημένος συγγενής της Υπατίας (Δανάη Μιχαλάκη) με τα πολλά ψυχολογικά προβλήματα, τον οποίο νταντεύει στοργικά η μητέρα του Νικολίνα (Μπέτυ Λιβανού) και κρύβει τα πολλά μυστικά του, έχει κάνει το κοινό να γράψει για εκείνον ύμνους στο X.

Πηγή espresso

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved