Ποιες εκπομπές και σειρές επιλέξαμε να δούμε το 2023 - Αυτές βρέθηκαν στην κορυφή της τηλεθέασης
Ανασκόπηση 2023: Αυτά τα προγράμματα επέλεξαν οι τηλεθεατές
Media

Ποιες εκπομπές και σειρές επιλέξαμε να δούμε το 2023 - Αυτές βρέθηκαν στην κορυφή της τηλεθέασης

Ανασκόπηση 2023: Η τηλεοπτική σεζόν της χρονιάς που αποχαιρετούμε ήταν μία από τις πιο ανταγωνιστικές, με τα κανάλια να ρίχνουν τα δυνατά τους χαρτιά στην «αρένα», με μοναδικό στόχο την κορυφή. 

Στο παιχνίδι των ιδιωτικών καναλιών μπήκε πιο δυναμικά από κάθε άλλη φορά και η ΕΡΤ η οποία κατάφερε να συγκρατήσει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό τηλεθέασης τη χρονιά που πέρασε καθώς οι παραγωγές της αγαπήθηκαν από το κοινό.

Ποιοι ήταν όμως οι μεγάλοι κερδισμένοι της τηλεοπτικής σεζόν 2022-2023 σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση;

Η μυθοπλασία είχε για άλλη μια φορά τον πρώτο λόγο ενώ η επικαιρότητα έδωσε υψηλές θέσεις σε ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές που άλλαξαν τις θεματολογίες τους για τις ανάγκες της.

O Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου με το Καλημέρα Ελλάδα βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην κορυφή της πρώτης πρωινής ενημερωτικής ζώνης μαζί με την παρέα του Happy Day στον Alpha και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Δυναμική όμως ήταν και η παρουσία της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star στις 12:00.

Στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη την κορυφή μοιράστηκαν η Κατερίνα Καινούργιου και ο Γιώργος Λιάγκας από τον Alpha και τον ΑΝΤ1 αντίστοιχα.

Η Ζέτα Μακρυπούλια με το Rouk Zouk βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης για ακόμη μία σεζόν.

Mega-λη η νίκη και της Μαρίας Μπεκατώρου στην απογευματινή ζώνη με το τηλεπαιχνίδι The Chase. Ο Χρήστος Φερεντίνος με το DEAL την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν ανήκει επίσης στους κερδισμένους.

Στην Prime time ζώνη μεγάλοι νικητές της σεζόν ήταν ο Alpha και το Mega με τον Σασμό και τη σειρά Η γη της Ελιάς να βάζουν... φωτιά στα μηχανάκια μέτρησης της τηλεθέασης!

SASMOS-B.Mpismpikhs-P.Tsilika..jpg

Το Survivor και η Αγγελική Νικολούλη

Η Αγγελική Νικολούλη βρίσκεται σχεδόν κάθε χρόνο στην κορυφή της τηλεθέασης για τη late night ζώνη. Η δημοσιογράφος και η ομάδα της ασχολήθηκαν για άλλη μία χρονιά με συγκλονιστικές υποθέσεις, με το κοινό της, που την ακολουθεί πιστά τα τελευταία 28 χρόνια να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις αποκαλύψεις που έκανε μέσα από το Φως στο Τούνελ.

survivor.jpg

Το Survivor All Star, παρ' όλο που προβλήθηκε για 10η συνεχόμενη σεζόν, κατάφερε να συγκρατήσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας που προβαλόταν. Αρκεί μόνο να πούμε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, ο ημιτελικός του Survivor All Star τον περασμένο Ιούλιο κατέγραψε 21,2% στο δυναμικό κοινό και στο 23,1% στο γενικό σύνολο.

Φυσικά, στη late night ζώνη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ο οποίος με το The 2night Show κράτησε συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό.

Καλή χρονιά για τον Alpha

Πολυσυλλεκτική ψυχαγωγία, μυθοπλασία με γέλιο, ρεαλισμό αλλά και συγκίνηση, είναι τα συστατικά που έδωσαν την πρωτιά στον Alpha. Η προσεγμένη επιλογή και η σωστή δοσολογία σε όλους τους τομείς του προγράμματος οδήγησαν τον Alpha να κόψει πρώτος το νήμα στο σύνολο ημέρας από Δευτέρα έως Κυριακή τόσο στο σύνολο πληθυσμού με ποσοστό 13,2% όσο και στο δυναμικό κοινό 18-54, με ποσοστό 12,7%. Επίσης, από Δευτέρα έως Κυριακή στο prime time (20:00-24:00) για το έτος 2023 ήταν πρώτος με 14,6% στο δυναμικό κοινό (για το χρονικό διάστημα 01.01.2023 – 30.11.2023).

Η σεζόν για τον Alpha ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και έτσι συνεχίστηκε με τον Alpha να καταγράφει πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54, από Δευτέρα έως Κυριακή στο prime time (20:00-24:00) για την σεζόν 2023-2024, με 14,3% (για το χρονικό διάστημα 25.09.2022 – 30.11.2023). Αλλά και στο σύνολο ημέρας ήταν πρώτος στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 12,6%.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved