Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Στη ζωή μου γυναίκα πρότυπο είχα τη γιαγιά μου, Κατίνα Παξινού»
Media

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Στη ζωή μου γυναίκα πρότυπο είχα τη γιαγιά μου, Κατίνα Παξινού»

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, σε συνέντευξή του μιλάει για τη σειρά «Ψυχοκόρες», για τον τότε θεσμό αλλά και για τη γυναίκα που είχε πρότυπο στη ζωή του, την αξέχαστη ηθοποιό Κατίνα Παξινού. 

O αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην επιτυχία που γνωρίζει η σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί αλλά και για την αξέχαστη γιαγιά του...

Αντωνόπουλος: «Δέχτηκα να παίξω σε ένα σίριαλ βλακεία για οικονομικούς λόγους και για...»

alexandros-antonopoulos.jpg

- Όταν σας έγινε η πρόταση και διαβάσατε το σενάριο, από την εμπειρία σας καταλάβατε ότι θα γίνει επιτυχία;

Αυτό δεν το ξέρει κανείς, πότε θα πετύχει μια σειρά. Έχουμε κάνει σειρές καλές που πήγαν άπατες και έχουμε κάνει και κακές που έσκισαν. Το ίδιο συμβαίνει και στο θέατρο. Δεν ξέρεις ποτέ μια δουλειά αν θα πάει καλά. Αυτό που έλεγα για τις «Ψυχοκόρες» από την αρχή, είναι ότι πρέπει να πάνε καλά, γιατί όλα όπως ανέφερα, είναι εξαιρετικά. Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχίσει να πηγαίνει καλά και στον Ant1 που προβάλλεται τώρα. Τα δύο πρώτα επεισόδια που προβλήθηκαν, ήδη αγκαλιάστηκαν αμέσως από το τηλεοπτικό κοινό και αυτό με χαροποιεί πολύ!

- Οι «Ψυχοκόρες» βασίζονται σε αληθινά γεγονότα έτσι δεν είναι;

Ναι πράγματι. Η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα της εποχής του 1950, τότε που ο όρος «ψυχοκόρη» διαστρεβλωνόταν από σπίτι σε σπίτι. Ανάλογα με το επίπεδο και τη σχέση αφεντικού-εργαζόμενης, έπαιρνε τον τίτλο της εσωτερικής οικιακής βοηθού, της υπηρέτριας του δουλικού, της ψυχοκόρης, της σύγκριας και της συγκόρμισσας, ή της δούλας. Η σειρά βυθίζεται στον άγνωστο αυτό κοινωνικό θεσμό και φέρνει στην επιφάνεια την άγρια πλευρά αυτής της βάναυσης και άγριας συνήθειας της μεταπολεμικής Ελλάδας για την οποία, μέσες άκρες, όλοι έχουμε ακούσει αλλά δεν ξέρουμε πώς ακριβώς. Αφήνοντας πίσω τους τις ρίζες τους, οι ψυχοκόρες φτάνουν σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό τους, που κυριαρχείται από τα πλούσια αρχοντικά της αριστοκρατίας και τις περιπλοκές της αστικής ζωής.

- Στη σειρά πρωτεύοντα ρόλο έχει η γυναίκα. Στη δική σας ζωή είχατε κάποια γυναίκα ως πρότυπο;

Τη γιαγιά μου φυσικά, την Κατίνα Παξινού, που ήταν η καλύτερη και ως άντρα πρότυπο τον παππού μου, τον Αλέξη Μινωτή.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved