Νύχτα στάσου - Οι αδελφοί Τσαχουρίδη μας ταξιδεύουν «με βάρκα την Ελλάδα»
Media

Νύχτα στάσου - Οι αδελφοί Τσαχουρίδη μας ταξιδεύουν «με βάρκα την Ελλάδα»

Νύχτα στάσου - Απόψε 23/3, η εκπομπή φιλοξενεί ένα γλέντι με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, που μας ταξιδεύουν από τον Πόντο στην Πελοπόννησο και από τη Μακεδονία στις Κυκλάδες.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται δύο εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές, τον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, οι οποίοι εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο την ποντιακή μουσική παράδοσή μας, τη γνήσια ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου τραγουδιού Κατερίνα Τσιρίδου και τον δυναμικό εκπρόσωπο του νησιώτικου τραγουδιού Ματθαίο Γιαννούλη μαζί με την αγαπημένη τραγουδίστρια Μαρία Νομικού.

Νύχτα στάσου: Φωτιά στα σαββατόβραδα με τις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες της δεκαετίας του ’80

Οι αδελφοί Τσαχουρίδη, με δοξάρι και φωνή, παίζουν και τραγουδούν ό,τι τους αγγίζει, ποντιακά ομάλ και τικ, αλλά και λαϊκά, όπως το «Μέσα στην αγκαλιά σου» ή το «Φωτιά χιονίζει ο ουρανός». Η Κατερίνα Τσιρίδου, με τον αυθεντικό της τρόπο, πλησιάζει τον «Αμάραντο» και συναντά τη «Μαρίτσα τη Σμυρνιά» επιμένοντας πως «Ο μήνας έχει εννιά». Ο Ματθαίος Γιαννούλης και η Μαρία Νομικού χαρίζουν κέφι μ’ ένα νησιώτικο ξεφάντωμα με μπάλους, συρτούς και πηδηχτούς.

NYXTA-STASOY-ME-BARKA-THN-ELLADA-4.jpg

Νύχτα στάσου

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, αναλύει τα τραγούδια δίνοντας στοιχεία και πληροφορίες για τον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης.

Στην παρέα της εκπομπής, έρχονται, ακόμη, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών Αναστασία Δημητριάδου-Βενετσάνου, η ηθοποιός, συγγραφέας και σεναριογράφος Άννα Αδριανού, ο σκηνοθέτης, ηθοποιός, σκηνογράφος και δραματουργός Δημήτρης Καρατζιάς, η νομικός, ηθοποιός και συγγραφέας Κική Μαυρίδου, οι ηθοποιοί Δήμητρα Κολλά, Αλεξάνδρα Ούστα και Άντρια Ράπτη.

1706389795302-199038958-NYXTA-STASOU-_FIN.jpg

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός
Σκηνοθεσία: Κώστας Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved