«Akis’ Food Tour» Η Κρήτη και οι γευστικές -και όχι μόνο- ομορφιές της  όπως δεν τις έχετε ξαναδεί!
Media

«Akis’ Food Tour» Η Κρήτη και οι γευστικές -και όχι μόνο- ομορφιές της όπως δεν τις έχετε ξαναδεί!

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι; Το απολαυστικό food tour του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα μοναδικό επεισόδιο «Akis’ Food Tour» στην Κρήτη, απόψε Κυριακή 21 Απριλίου, στις 20:00.

Αυτή την Κυριακή, ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζεται να μας δείξει την Κρήτη έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Επισκέπτεται το νησί εκτός σεζόν, όταν οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί και οι ντόπιοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Πάσχα. Σε αυτό το επεισόδιο παρακολουθούμε ένα απολαυστικό food tour.

Γεμιστό νηστίσιμο κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη!

Στο καφενείο του Καγιαμπή καταλαβαίνουμε γιατί η κρητική κουζίνα είναι η πιο υγιεινή της Μεσογείου. Ο Άκης κάνει διατριβή στους μεζέδες της τσικουδιάς, δοκιμάζει σπάνια λούπινα, φρέσκα κουκιά, ομελέτα με τσιμούλια, σταμναγκάθι και ωμές αγκινάρες. Πριν φύγει από το Ηράκλειο, ανακαλύπτει σε ένα παντοπωλείο το σπάνιο τυρί τρύπας, που ωριμάζει σε βαθιές σπηλιές και πίνει ζεστή μαλοτήρα από τα χεράκια της γιαγιάς Βασιλικής, η οποία μελετά εδώ και 40 χρόνια τα βότανα της Κρήτης.

Akis'-Food-Tour-Krhth-(6).jpg

Το γευστικό οδοιπορικό συνεχίζεται στην ενδοχώρα του νησιού. Ο Άκης μας παίρνει μαζί του στα άδυτα ενός αρχαίου ελαιοτριβείου, στο χωριό Καψαλιανά, εκεί όπου η olive oil expert, Ελευθερία Γερμανάκη, μας εξηγεί πώς να επιλέγουμε το καλό ελαιόλαδο. Στα φιλόξενα Ζωνιανά, τρώει πιτάκια μέχρι τελικής πτώσεως και μαθαίνει την πασχαλινή συνταγή για τα ανεβατά καλτσούνια. Σε ένα μητάτο απέναντι από τον Ψηλορείτη, βρίσκει έναν βοσκό να τυροκομεί φρέσκο τυρί και μαθαίνει όλα τα μυστικά για το αντικρυστό: μια λιχουδιά που θα τρώγεται σωστά μόνο στα ορεινά του νησιού! Ανηφορίζοντας ακόμα πιο πάνω, φτάνει στα Ανώγεια. Εκεί, η 90χρονη γιαγιά Ζαφειρένια τον περιμένει με δυο πολύ παλιές συνταγές της Κρήτης: χοχλιούς με χόνδρο και κοιλιά με κολοκυθάκια. Η μέρα κλείνει με ρακή και μια συγκινητική συνάντηση! Ο Άκης δοκιμάζει παλαιωμένη τσικουδιά σε μια αποσταγματοποιία έξω από το Ρέθυμνο και συναντά τον παλιό του σεφ, Τάσο Παπαδάκη. Μαγειρεύουν μαζί μια θρυλική πασχαλινή συνταγή: αρνάκι με ασκολίμπρους δεμένο με γιαούρτι.

Κι επειδή Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται, το «Akis’ Food Tour» φτάνει ως το Ρέθυμνο, για να ανακαλύψει σε ένα μικρό ξυλόφουρνο 200 ετών, το τσουρέκι με στάκα και ανθόγαλα, ένα ιδιαίτερο πασχαλινό τσουρέκι, χωρίς μαστίχα και μαχλέπι, όπως συνηθίζεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Λίγο πιο πέρα, σε ένα βενετσιάνικο κτίσμα στο κέντρο της πόλης, ο Άκης μας συστήνει ένα μικρό εργαστήριο που φτιάχνει χειροποίητο κανταΐφι. Και ξεχνιέται εκεί με τις ώρες.

Akis'-Food-Tour-Krhth-(3).jpg

Akis’ Food Tour

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Μην το χάσετε! Την Κυριακή, στις 20.00 στο κανάλι του ALPHA.

Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!

Akis’ Food Tour - Δείτε το trailer εδώ:

Akis’ Food Tour: Επεισοδιακό ράφτινγκ και μαγειρική στην κουζίνα ενός αυτοκινούμενου

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved