Media

Άκης Πετρετζίκης: H πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση και η αλλαγή στο look του!

Gossip-tv Team

“Η μαγειρική ήταν για μένα κάτι μαγικό!” εξομολογήθηκε, σήμερα , ο Άκης Πετρετζίκης στη Ναταλία Γερμανού και στο “Καλύτερα δε γίνεται” στον Alpha.

Ο αγαπημένος σεφ μοιράστηκε με τη Ναταλία Γερμανού τις αναμνήσεις του από μικρό παιδί όταν, στην κουζίνα του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη, έπλαθε τσουρέκια μαζί με την μητέρα του, έφτιαχνε πίτες με τη γιαγιά του και κολοκυθοκεφτέδες μαζί με τη θεία του τη Στέλλα!

Αυτές οι πρώτες γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες καθόρισαν τις επιλογές του και την μετέπειτα πορεία του αφού, αν και σπούδασε λογιστική και εργάστηκε σε τράπεζα, τα εγκατέλειψε, όπως είπε, για να κυνηγήσει αυτό που αγαπούσε πάνω απ' όλα: τη μαγειρική. Αμέσως μετά την εμφάνισή του στο “Καλύτερα δε γίνεται” είχε πρεμιέρα η εκπομπή του “Kitchen Lab”, κατά την οποία ο Άκης Πετρετζίκης, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40 από τη συχνότητα του Alpha, μας δίνει μοναδικές συνταγές.

“Η μαγειρική αποτυχία για εμάς θα είναι να δώσουμε λάθος συνταγή…. Ο κόσμος ξοδεύει χρήματα για τα υλικά άρα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι ως προς αυτό” τόνισε στο “Καλύτερα δε γίνεται”.

Δείτε το απόσπασμα στο παραπάνω βίντεο...

Αύριο, στο “Kitchen Lab”, στις 16:40, στο πρώτο κυριακάτικο μενού της σεζόν, ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει έναν συνδυασμό από τις μαγειρικές κουλτούρες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Λατινικής Αμερικής. Θα μας ταξιδέψει στον μισό πλανήτη για να δοκιμάσουμε αυτές τις πεντανόστιμες συνταγές, αφού θα σας σερβίρει με τον πιο νόστιμο και ξεχωριστό τρόπο μια κις λορέν με σπανάκι, ένα χοιρινό κότσι στην χύτρα ταχύτητας και μια φλαν.

Το κυριακάτικο μενού ξεκινάει με κις λορέν, ένα φαγητό με Γερμανική και Γαλλική προέλευση, που είναι διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Άκης απογειώνει την έννοια της κις λορέν, φτιάχνοντας την πιο νόστιμη εκδοχή της, με σπανάκι. Ξεκινάει τη διαδικασία βάζοντας βούτυρο σε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση, και απλώνει μια ζύμη κουρού.

Πιέζει καλά με τα χέρια του για να εφαρμόσει καλά η ζύμη στην ταρτιέρα, ενώ όση ζύμη περισσεύει εξωτερικά την αφήνει να προεξέχει.

Καλύπτει με μεμβράνη και βάζει το ειδικό βάρος με όσπρια. Κλείνει τη μεμβράνη προς τα μέσα και ψήνει για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αφαιρεί το βάρος, αλείφει με έναν αραιωμένο κρόκο και ψήνει για επιπλέον 5 λεπτά. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, ρίχνει φρέσκα κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέτει σπανάκι και σοτάρει για 4 με 5 λεπτά. Αφαιρεί από τη φωτιά και προσθέτει αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύει. Βάζει το μείγμα στη βάση και το απλώνει να καλύψει όλη την επιφάνειά της. Σε μπολ ανακατεύει κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, 3 αβγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μπέικιν πάουντερ.

Μεταφέρει σε κανάτα και αφήνει στην άκρη. Κόβει το σύγκλινο σε μικρά κυβάκια και απλώνει πάνω από το σπανάκι. Κόβει με ένα πριονωτό μαχαίρι τη ζύμη που προεξέχει, μεταφέρει προσεκτικά στον φούρνο και βάζει το μείγμα με τα αβγά. Ψήνει για 40 με 50 λεπτά στους 170 βαθμούς, αφήνει να κρυώσει και σερβίρει ένα φανταστικό και πολύ ιδιαίτερο πιάτο.

Για κυρίως γεύμα φτιάχνει χοιρινό κότσι στην χύτρα ταχύτητας, το οποίο θα είναι έτοιμο το πολύ σε μια ώρα. Ξεκινάει βάζοντας αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού και μεταφέρει στη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο. Αφήνει να πάρει χρώμα, σβήνει με κρασί, προσθέτει νερό, έναν κύβο κότας και ανακατεύει. Κλείνει το καπάκι, βάζει τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μαγειρεύει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Για τη γαρνιτούρα, σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, βάζει ψιλοκομμένα κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτει δεντρολίβανο και σοτάρει. Βάζει ρεβίθια και κύμινο και σοτάρει για 5 με 6 λεπτά. Σβήνει με χυμό λεμονιού και αφαιρεί από τη φωτιά.

Για το τέλος, παίρνει το ζουμί από το κρέας και το βάζει σε κατσαρολάκι μαζί με κορν φλάουρ, μουστάρδα και λίγο νερό. Προσθέτει μαϊντανό και περιχύνει πάνω από το κρέας.

Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα γλυκό που λατρεύεται στην Λατινική Αμερική, μοιάζει με την κρέμα καραμελέ αλλά έχει τον δικό του προσωπικό χαρακτήρα και λέγεται φλαν.

Ξεκινάει παρασκευάζοντας με την καραμέλα. Τοποθετεί ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζει ζάχαρη, νερό και αλάτι. Αφήνει να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει καραμελένιο χρώμα και μεταφέρει σε ταψάκι για να κρυώσει καλά. Για την κρέμα, σε μία κανάτα βάζει 5 αβγά, 3 κρόκους, ζαχαρούχο γάλα, εβαπορέ, εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι και ανακατεύει καλά.

Αδειάζει πάνω από την καραμέλα και μεταφέρει το ταψί μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Καλύπτει το μικρό ταψάκι με αλουμινόχαρτο και γεμίζει το μεγάλο ταψί με βραστό νερό μέχρι τη μέση. Μεταφέρει προσεκτικά στον φούρνο και ψήνει για 35 με 40 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αφήνει να κρυώσει καλά το γλυκό και σερβίρει με δυόσμο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved