Media

Μπεκατώρου για Πετρούνια: Πιστεύω πως ήταν κακώς κείμενο - Στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης

Gossip-tv Team

Oι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το ελληνικό metoo έφερε αντιδράσεις, τι απαντά η Σοφία Μπεκατώρου;

Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιονίκης είχε πει: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Πετρούνιας ζήτησε συγγνώμη και τόνισε: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε στην εκπομπή, Χαμογέλα και Πάλι στο Mega: «Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυατά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε»!

Και πρόσθεσε: «Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα».

Και τόνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Λευτέρη Πετρούνια!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Mega, Χαμογέλα και πάλι!

Διαβάστε επίσης:

Η αποκάλυψη της Τσιμτσιλή: «Μίλησα με τη Βασιλική Μιλλούση. Ήταν πολύ χάλια, έκλαιγε»

Λευτέρης Πετρούνιας: «Ζητώ δημόσια συγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες» (Video)

Πετρούνιας: Άναψε φωτιές με τις δηλώσεις του για το #metoo αλλά επιχειρεί να τις σβήσει αμέσως!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved