Media

Σωτήρης Χατζάκης: «Η γυναίκα όχι μόνο κακοποιείται, αλλά αδικείται και περνάει δύσκολα»

Gossip-tv Team

Ο Σωτήρης Χατζάκης μίλησε έξω απο τα... δόντια.

Ο Σωτήρης Χατζάκης μίλησε στην εκπομπή, Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo, αλλά και τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός τόνισε πως ακόμα ζούμε σε μία κοινωνία πατριαρχική:«Ζούμε σε μία πατριαρχική δομή της κοινωνίας κι είναι θέμα εξουσίας. Δηλαδή, ο άνδρας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η γυναίκα στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι μέρος ενός κτηματολόγιου και μίας προίκας. Τέτοια απίστευτα πράγματα συμβαίνουν κι ας μην ξεγελιόμαστε εμείς στην Αθήνα. Έξω στην περιφέρεια και στις άγονες γραμμές, γίνεται χαμός. Η γυναίκα όχι μόνο κακοποιείται, αλλά αδικείται και περνάει δύσκολα. Ακυρώνονται τα όνειρα και τα αιτήματά της».

Και πρόσθεσε:«Πολύ σωστά ήρθε το #metoo για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Όμως το #metoo δεν είναι άρθρο του Συντάγματος, αλλά ένα κίνημα που πρέπει να προστατευθεί και να προστατεύσει τα δικαιώματα του. Άρα, πρέπει να θεσμοθετηθεί, όπως είναι και ο Συνήγορος του Πολίτη. Να αποκτήσει νομικό πρόσωπο και εκπροσώπους, ώστε να συνεργάζεται με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Δείτε το παραπάνω βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved