Media

Ανδρέας Μικρούτσικος: Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει πάει στρατό

Gossip-tv Team

O Ανδρέας Μικρούτσικος αποκάλυψε τον λόγο που δεν πήγε ποτέ στρατό.

Αρχικά είπε ο παρουσιαστής στο Super Κατερίνα: «Πολλές φορές σε μία δίκη βγαίνουν στοιχεία και η δική αποδεικνύεται κακοδικία και μπορεί να έχεις φάει πολλά χρόνια. Αλλά η αποζημίωση σε αυτή την περίπτωση είναι λίγα.

Εγώ που έχω κάνει προφυλακισμένος για αντιστασιακή δράση στη Δικτατορία, ήμουν κάθε μέρα απομόνωση στο κελί. Ερχόταν ένας, άνοιγε την πόρτα και έλεγε: “καλημέρα σας, είμαι του οικονομικού τμήματος”. Είχε μία τσέπη σαν κι αυτές που βάζουν τα γκαρσόνια για να μην λερώνονται, με δύο μικρά τσεπάκια.»!

Και πρόσθεσε: «Έβαζε το ένα χέρι στη μία, έβγαζε ένα 10άρικο και από την άλλη ένα τάλιρο και μου έδινε κάθε μέρα 15 δραχμές ως αποζημίωση. Έκανα 20 μέρες στην απομόνωση. Ήταν να περάσω δίκη και επειδή έγιναν κάποια γεγονότα, έκανε ελιγμό τότε η Δικτατορία και αποφυλάκισε. Μου έδωσε χάρη.»

mikroutsikos.jpg

Και πρόσθεσε: «Ήταν και η αιτία να μην κάνω στρατιωτικό μετά, όπως όσοι είχαν προφυλακιστεί. Μπορούσα να το εξαγοράσω. Έπαιρνα αναβολές και μετά έγινε αυτός ο όρος, οπότε δεν πήγα στρατό.

Η σύλληψη και η κράτηση έγιναν το ’72-’73, λίγο πριν από το Πολυτεχνείο. Η αποζημίωση ήταν αστεία, με αυτές τις 15 δραχμές έπαιρνες ένα σάντουιτς. Στην απομόνωση δεν έτρωγες, παρά μόνο εάν σου έφερναν κάτι οι δικοί σου».

Δείτε το απόσπασμα παραπάνω

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved