Τους ξεσπιτώνουν στο Μπακού λόγω... Eurovision!
Eurovision

Τους ξεσπιτώνουν στο Μπακού λόγω... Eurovision!

Καταγγελίες δίχως προηγούμενο! Διώχνουν κόσμο από τα σπίτια τους για την κατασκευή αίθουσας εν όψη της Eurovision.

Η καταγγελία έγινε σήμερα το πρωί από την οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), η οποία κατηγόρησε τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν ότι προχωρούν σε «αναγκαστικές εκτοπίσεις» στο πλαίσιο της κατασκευής μίας αίθουσας μουσικής ενόψει του διαγωνισμού της Eurovision, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στο Μπακού.

«Αυτό το γεγονός αμαυρώνεται από τις παράνομες εκτοπίσεις, τις απαλλοτριώσεις και τις κατεδαφίσεις κτιρίων που αναγκάζουν εκατοντάδες κατοίκους να μετακινηθούν», δήλωσε ο Χιου Ουίλιαμσον, διευθυντής για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία του HRW.

Πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες του HRW μάλιστα ξεκίνησε η απομάκρυνση των τελευταίων ενοίκων μίας πολυκατοικίας που βρίσκεται στην πλατεία της Εθνικής Σημαίας στο κέντρο του Μπακού, όπου θα κατασκευαστεί μία σύγχρονη αίθουσα μουσικής. Οι δημοτικές αρχές, όπως αναφέρει το planet – greece, έχουν ήδη αναγκάσει εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γύρω από τη συγκεκριμένη πλατεία με αντάλλαγμα αποζημιώσεις τις οποίες χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved