Καπουτζίδης: Η Eurovision, οι Argo, η κριτική και η θέση που περιμένει
Eurovision

Καπουτζίδης: Η Eurovision, οι Argo, η κριτική και η θέση που περιμένει

Ο Γιώργος Καπουτζίδης για άλλη μια χρονιά θα βρίσκεται στη θέση του εκφωνητή στην φετινή Eurovision.

Ο ηθοποιός-σεναριογράφος και παρουσιαστής μίλησε στο tv έθνος για την Eurovision, τους Argo και έδωσε τα δικά του προγνωστικά για την θέση της Ελλάδας.

«Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Θεωρώ εντελώς δικαιολογημένη την επιλογή των Argo από την ΕΡΤ και από τον Διονύση Τσακνή. Από εκεί που υπήρχαν οι σκέψεις φέτος να μην πάμε καν στη Eurovision, τελικά τα καταφέραμε και να 'μαστε και πάλι εδώ. Από εκεί που φαινόταν ότι δεν υπήρχε χρόνος για τίποτα και ότι είχαμε χάσει το τρένο, οι άνθρωποι της δημόσιας τηλεόρασης έκαναν τα πάντα για να δώσουμε και αυτήν τη χρονιά το «παρών» σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή, η μάχη που έδωσαν ήταν τεράστια γιατί φέτος τα δεδομένα είχαν αλλάξει άρδην και εκτός από τα στενά χρονικά περιθώρια τα οποία δεν επέτρεπαν να διεξαχθεί ο εγχώριος τελικός, δεν υπήρχε το ΜΑΟ στη συμπαραγωγή, είχαν αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στην ΕΡΤ μετά την επαναλειτουργία της, οπότε τα πάντα ήταν λίγο περίεργα. Απ' όσο γνωρίζω, πριν από τους Argo η ΕΡΤ έκανε κάποιες επαφές και με γνωστούς, αγαπημένους καλλιτέχνες, οι οποίες, όμως, δεν καρποφόρησαν. Όπως και να 'χει, όμως, η επιλογή των Argo ήταν μια έξυπνη επιλογή. Ήταν μια επιλογή με... αντανακλαστικά!» εξήγησε και συνέχισε: «Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα νέων ανθρώπων που κουβαλούν μια ιστορία η οποία μοιάζει αρκετά με το τώρα. Μοιάζει αρκετά με ό,τι συμβαίνει γύρω μας αυτή την εποχή με το Προσφυγικό. Ήταν άνθρωποι που έφυγαν από τον τόπο τους, από τη Γεωργία και το Καζακστάν, και ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας τη δική τους... ουτοπία, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο και αυτήν ακριβώς την ιστορία θα μας διηγηθούν και μέσα από το κομμάτι τους Utopian Land. Η Eurovision πρέπει να είναι ανοιχτή στο ουσιαστικά διαφορετικό, στους νέους καλλιτέχνες και στα ακούσματα τους. Γιατί, για παράδειγμα, να προσπαθεί ένα νέο παιδί να εκφραστεί και να γίνει γνωστό μέσα από το Youtube; Ας γίνει γνωστό μέσα από τη Eurovision. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω πως πρέπει να το δουν σοβαρά οι ιθύνοντες και να κάνουν τις ανάλογες κινήσεις. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί η Eurovision και να ακολουθήσει τον παλμό της εποχής».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν πως καταλήξαμε στο συγκεκριμένο συγκρότημα είτε για να χαμηλώσουμε τον πήχη είτε για να το πάμε πιο... σεμνά και ταπεινά.
«Δεν νομίζω πως υπήρξε κανείς που να προχώρησε σε αυτή την επιλογή βάζοντας στόχο να χαμηλώσει τον πήχη. Γιατί να το κάνει αυτό; Από την άλλη μεριά, όμως, κι εγώ πιστεύω πως οι άνθρωποι της ΕΡΤ ήθελαν φέτος να κινηθούν με μια πιο low profile και ήσυχη επιλογή»

Γιατί επικοινωνήθηκε τόσο λάθος η φετινή αποστολή;
«Οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν τη χώρα τους στη Eurovision στο εξωτερικό, τυγχάνουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και αγάπης από τα Μέσα. Φιλοξενούνται σε εκπομπές, οι πάντες τους στηρίζουν και τους ενθαρρύνουν, το τραγούδι τους παίζεται ασταμάτητα στο ραδιόφωνο. Εδώ δεν συμβαίνει αυτό. Υπάρχει πολλές φορές μια κακή υποδοχή και οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεχθεί κατά καιρούς για να μας εκπροσωπήσουν τα περνούν δύσκολα. Η κριτική είναι αδυσώπητη, βγαίνουν κάτι πρώην συνθέτες και πρώην τραγουδιστές καν είναι έτοιμοι να πάρουν τ' όπλο τους και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Έτσι, ίσως οι της ΕΡΤ θέλησαν να προστατέψουν με κάποιον τρόπο τους Argo»

Διαγωνιζόμαστε στον πρώτο ημιτελικό, θα τα καταφέρουμε να περάσουμε στον μεγάλο τελικό;
«Θα τα καταφέρουμε να περάσουμε στον μεγάλο τελικό όπως τα καταφέραμε και πέρσι και πρόπερσι. Θα τριτώσει το καλό, είμαι σίγουρος. Αν και στον πρώτο ημιτελικό που διαγωνίζεται η Ελλάδα, είναι ένας ημιτελικός δύσκολος, με πολλές δυνατές συμμετοχές. Το ίδιο δεν ισχύει για τον δεύτερο ημιτελικό».

Αν όντως περάσουμε στον τελικό, σε ποια θέση πιστεύεις ότι θα βρεθούμε; Θα είμαστε μέσα στην πρώτη δεκάδα;
«Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, δηλαδή από το γεγονός ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια φλερτάρει με θέσεις όπως είναι η 19η και η 20ή, καταλαβαίνουμε πως οι εποχές εκείνες που η Ελλάδα βρισκόταν μέσα στην πρώτη 10άδα έχουν απομακρυνθεί αρκετά»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved