Eurovision 2017: Η συγκινητική επίσκεψη της Demy στο Ελληνικό σχολείο και ο άλλος Ευαγγελινός
Eurovision

Eurovision 2017: Η συγκινητική επίσκεψη της Demy στο Ελληνικό σχολείο και ο άλλος Ευαγγελινός

Μέρα αποφόρτισης από το άγχος, αλλά συναισθηματικής φόρτισης ήταν η μέρα της επίσκεψης της Demy στο Σχολείο Ελλάδα του Κιέβου. 

Το σχολείο που στηρίζεται από το Ίδρυμα Μπούμπουρα -του μεγάλου χορηγού της Ελληνικής αποστολής στη φετινή Eurovision- είναι το μόνο σχολείο που η πρώτη ξένη γλώσσα που διδάσκονται τα παιδιά είναι τα Ελληνικά. Και μάλιστα από την πρώτη δημοτικού.

Ακριβώς πάνω από την πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο της πόλης βρίσκεται αυτό το μοναδικό σχολείο που μας άνοιξε τις πόρτες του και ζέστανε την καρδιά μας στο παγωμένο αυτές τις μέρες Κίεβο. Με ένα μεγάλο καλώς ορίσατε, πολλές αγκαλιές και άφθονα κινητά για seflies με την πρωταγωνίστρια της Ελληνικής συμμετοχής, Demy, μας υποδέχτηκαν εν ώρα μαθήματος τα παιδιά του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό. Και είχαν ετοιμάσει μια πραγματικά σπέσιαλ γιορτή μόνο για εμάς.

Σε αυτήν συμμετείχαν μόνο τα παιδιά της παράστασης στην αίθουσα εκδηλώσεων ενώ στους ορόφους του σχολείου τα μαθήματα συνεχίζονταν κανονικά. Τα μικρά παιδιά μας τραγούδησαν παραδοσιακά Ουκρανικά τραγούδια και ήταν πραγματικά απολαυστικά ενώ τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων απήγγειλαν ποιήματα στα Ελληνικά.

Ακόμα απολαύσαμε τρεις Ελληνικούς χορούς. Χασάπικο, τσάμικο και παραδοσιακό της Λήμνου. Εκεί τα παιδιά χόρεψαν μαζί με τον δάσκαλό τους ο οποίος - τι σύμπτωση- ονομάζεται Ευαγγελινός! Κώστας, βέβαια, όχι Φωκάς, αλλά κι αυτός χορευτής και χορογράφος στις σχολικές παραστάσεις.

Με ένα χαρτομάντηλο στα χέρια η Demy δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της και κάθε λίγο και λιγάκι σκούπιζε διακριτικά τα δάκρυά της. Όχι οτι οι υπόλοιποι έμειναν ασυγκίνητοι. Στο τελείωμα αποχαιρέτισαν την Ελληνική αποστολή με μηνύματα αγάπης και ενθάρυνσης ενώ ο δάσκάλος τους, του έλεγε να μην ξεχάσουν να ψηφίσουν την Ελλάδα στον σημερινό τελικό.

Και οφείλουμε να πούμε πως εδώ στην Ουκρανία δείχνουν μεγάλη προτίμηση στο ελληνικό τραγούδι και το στηρίζουν πολύ. Και μην εκπλαγείτε αν δείτε να παίρνουμε μεγάλη βαθμολογία το βράδυ από την διοργανώτρια χώρα. Σε λίγες ώρες ο μεγάλος τελικός του 62ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ξεκινάει και θα έχουμε και το νικητήριο τραγούδι. Εσείς μπορείτε να μαντέψετε ποιο θα είναι; Αν ναι μπορείς να βγεις κερδισμένος παίζοντας στα ειδικά στοιχήματα για τον τελικό της Eurovision 2017 στο Stoiximan.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved