Eurovision 2019: Αυτές είναι οι χώρες που θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό!
Eurovision

Eurovision 2019: Αυτές είναι οι χώρες που θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό!

Eurovision 2019:Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του φετινού διαγωνισμού της Eurovision και οι πρώτες πρόβες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Στις 14 Μαΐου οι πρώτες 16 χώρες θα κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή του διαγωνισμού ενώ οι υπόλοιπες την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision φιλοξενείται φέτος στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση είναι το International Covention Center (ICC) το οποίο χωράει 10.000 φαν του διαγωνισμού.

Πάμε να δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι χώρες που θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό

Αρμενία

H Αρμενία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Srbuk και το τραγούδι «Walking Out», σε σύνθεση των Lost Capital και tokionine και στίχους του Garik Papoyan. Τον Νοέμβριο του 2018, η Αρμενική τηλεόραση ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού ως εκπρόσωπο της Αρμενίας.

Ιρλανδία

Αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision είναι η Sarah McTernan.

Η 24χρονη Sarah θα ερμηνεύσει το «22», ένα τραγούδι των Ολλανδών Janieck, Marcia Misha Sondeijker και Roulsen

Μολδαβία

Άρωμα Ελλάδα και στη συμμετοχή της Μολδαβίας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Αρχές Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο εθνικός τελικός της Μολδαβίας και το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ πήρε η Anna Odobescu με το τραγούδι Stay. Πρόκειται για ένα κομμάτι, του οποίου τη σύνθεση έχει κάνει ο Έλληνας Γεώργιος Καλπακίδης μαζί με τους: Thomas Reil, Jeppe Reil και Maria Broberg

Ελβετία

Είναι η πρώτη χρονιά μετά από αρκετά χρόνια που η Ελβετία δεν έκανε εθνικό τελικό για να βρει τον εκπρόσωπό της για την Eurovisionκαι έκανε απευθείας ανάθεση.

Ο τυχερός που θα βρεθεί στο Τελ Αβίβ για να εκπροσωπήσει την Ελβετία στον μουσικό διαγωνισμό είναι ο Luca Hänni με το τραγούδι «She got me».

Λετονία


Η μπάντα «Carousel» ταξιδεύει στο Ισραήλ.
Το τραγούδι τους, με τίτλο «That Night» κέρδισε τις εντυπώσεις και θα είναι αυτό που θα προσπαθήσει να πάρει την πρωτιά στον φετινό μουσικό διαγωνισμό. Η Λετονία διαγωνίζεται στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision, που θα γίνει στις 16 Μαίου στο Τελ Αβίβ.

Ρουμανία


Η Ρουμανία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Ester Peony και το τραγούδι «On a Sunday», σε σύνθεση των Ester Alexandra Creţu και Alexandru Şerbu και σε στίχους της Ioana Victoria Badea.


Δανία

Η Δανία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Leonora και το τραγούδι «Love is forever», σε σύνθεση και στίχους των Lise Cabble, Melanie Wehbe και Emil Lei.
Σουηδία

Σουηδία

Τη Σουηδία θα εκπροσωπήσει o John Lundvik με το «Too Late For Love».

Στη σκηνή του Friends Arena διαγωνίσθηκαν 12 τραγούδια, διεκδικώντας το κάθε ένα από αυτά τον τίτλο του μεγάλου νικητή του Melodifestivalen 2019 αλλά και φυσικά το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ!Η συμμετοχή που επικράτησε στη βαθμολογία των επιτροπών ήταν αυτή του John Lundvik.

Αυστρία

Με το τραγούδι που έχει τίτλο «Limits» θα διαγωνιστεί η Pænda, η οποία θα εκπροσωπήσει την Αυστρία. H Pænda, είναι τραγουδίστρια της ποπ και ηλεκτρονικής dance μουσικής. Το πραγματικό όνομά της είναι Gabriele Horn και είναι 31 ετών.

Κροατία

Η Κροατία στον εθνικό τελικό ανέδειξε νικητή τον Roko Blažević. Το τραγούδι έχει τον τίτλο «The Dream» και δημιουργοί του τραγουδιού είναι οι Jacques Houdek, Andrea Čubrić και Charlie Mason.

Μάλτα

Η Μάλτα στέλνει την 18χρονη Michaela Pace στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η νεαρή τραγουδίστρια επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα αφού κέρδισε στο The X Factor Malta.

Λιθουανία

Η Λιθουανία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Jurijus Veklenko και το τραγούδι «Run with the lions», σε σύνθεση και στίχους των Eric Lumiere, Ash Hicklin και Pele Loriano.

Ρωσία

Ο Sergey Lazarev θα εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά μετά το 2016 την πατρίδα του στην φετινή Eurovision. Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Scream» και είναι δυναμική μπαλάντα, για τη σύνθεση της οποίας επιστρατεύτηκε η Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας.

Αλβανία

H Αλβανία θα εκπροσωπηθεί από την Jonida Maliqi και το τραγούδι «Ktheju tokës», σε σύνθεση και στίχους της Eriona Rushiti.


Νορβηγία

Η Νορβηγία αποφάσισε να στείλει στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision τους KEiiNO με το τραγούδι «Spirit in the sky».


Ολλανδία

Ο Duncan Laurence, θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Arcade». Μαζί με τον τραγουδιστή, στο Τελ Αβίβ θα ταξιδέψει και η Ilse De Lange που εκπροσώπησε τη χώρα, πριν από 5 χρόνια, ως μέλος των The Common Linnets και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Αζερμπαϊτζάν

To Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπηθεί στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision από τον Chingiz και το τραγούδι «Truth». To 2016 έλαβε μέρος στο talent show «The Voice», στην Ουκρανία.
Για αρκετά χρόνια, ήταν η φωνή του συγκροτήματος Palmas, ωστόσο πλέον ακολουθεί τη δική του solo πορεία.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τους εκπροσώπους των χωρών

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved