Eurovision 2019: Μπέσσυ Αργυράκη: Η συμβουλή που έδωσε στην Ντούσκα και η πρόβλεψή της (exclusive)
Eurovision

Eurovision 2019: Μπέσσυ Αργυράκη: Η συμβουλή που έδωσε στην Ντούσκα και η πρόβλεψή της (exclusive)

Eurovision 2019: Λίγο πριν τον Α' ημιτελικό της Eurovision, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε με τη Μπέσσυ Αργυράκη!

Η ίδια, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1977 με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ, που έφτασε στην πέμπτη θέση.

Το όνομά της, συνώνυμο με το θεσμό, μιας και η επιτυχία που είχε κάνει με την ομάδα της τότε, είναι κάτι που αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα.

Η γνωστή τραγουδίστρια, μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr για τη δική της εμπειρία, για το τραγούδι της Κατερίνας Ντούσκα «Better Love» με το οποίο εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα, αλλά και για το «Replay», με το οποίο συμμετέχει η Τάμτα για την Κύπρο στο Τελ Αβίβ.

Τι συμβουλή έδωσε στην Κατερίνα Ντούσκα όταν συναντήθηκαν και τι εύχεται σε εκείνη και την Τάμτα;

Eνθουσιασμός για την Ντούσκα
«Έχω ακούσει και τα δύο τραγούδια. Και της Ελλάδας και της Κύπρου! Μου αρέσουν πολύ και οι δύο τραγουδίστριες. Την Τάμτα την γνωρίζαμε. Την τραγουδίστρια που εκπροσωπεί το ελληνικό τραγούδι, διερωτώμαι, πού ήταν τόσα χρόνια; Είναι πολύ αξιόλογη. Μου κάνει εντύπωση πώς δεν είχε τόσα χρόνια ακουστεί. Έχει μια πολύ ιδιαίτερη φωνή και το τραγούδι είναι πάρα πολύ όμορφα φτιαγμένο».

Τις πρόβες τις είδατε;

«Επειδή δυστυχώς τυχαίνει να είμαι και υποψήφια δημοτική σύμβουλος, είμαι συνέχεια στους δρόμους και δεν έχω μπορέσει να δω κάτι. Είμαι σίγουρη ότι θα βελτιώσουν τυχόν λάθη που έγιναν στις πρόβες και σίγουρα θα πάνε καλά και τα δύο κορίτσια και το ευχόμαστε ολόψυχα. Τέτοιες εποχές, δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε από το να ενώσουμε τις φωνές μας και τη θετική μας ενέργεια. ''Για την Ελλάδα ρε γαμώτο'' -που πρόλαβε και είπε άλλη! (Γελάει)».

Η ενθαρρυντική συμβουλή!
«Έχω συναντηθεί στην πρεσβεία του Ισραήλ με την τραγουδίστρια της ελληνικής συμμετοχής και με ρώτησε "Τι με συμβουλεύεις;" και της είπα "Κατερίνα μου, θα βγεις να τραγουδήσεις το τραγούδι και θα πεις μέσα σου ότι βγαίνεις επειδή πήρες την πρώτη θέση και βγαίνεις να επαναλάβεις το νικητήριο τραγούδι και με αυτό τον ενθουσιασμό και το πάθος, θα βγεις και θα το τραγουδήσεις και πιστεύω θα την επηρεάσει πάρα πολύ αυτό". Της άρεσε πολύ. Καμιά φορά για να έχεις αποτέλεσμα, πρέπει να συμμετέχεις στον ενθουσιασμό και στη σιγουριά μέχρι και με το δαχτυλάκι του χεριού, χωρίς αυτό όμως να γίνεται με υπερβολή γιατί αυτό έχει και τους κινδύνους του».
Χθες-σήμερα: Οι αλλαγές στη Eurovision
«Πιστεύω ότι έχουν αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια και δίνουν οι Έλληνες μεγαλύτερη έμφαση, ενώ πέρασε από δυσκολία η Eurovision και από πολλά στάδια και ονομασίες τύπου "πανηγυράκι" κτλ. Τώρα έχουν δώσει περισσότερη αξία. Είναι και ένας ωραίος τρόπος για να αναδειχτεί η χώρα και να βοηθήσει πολύ και στον τουρισμό της κάθε χώρας που θα πάει στο φεστιβάλ. Γιατί όχι να μην έρθει και σε εμάς;».

Πιστεύετε ότι πλέον παίζει μεγαλύτερο ρόλο η εμφάνιση και η σκηνική παρουσία απ' ό,τι το τραγούδι και οι φωνητικές ικανότητες των ερμηνευτών;

«Από τότε που μπήκαν τα videoclip στη ζωή μας, σίγουρα το πακέτο είναι αυτό που προπορεύεται αλλά ένα πολύ δυνατό τραγούδι είτε είναι ερμηνευτικό με έναν καλλιτέχνη, είτε είναι με ένα σύνολο, χορευτικό και ένα show κανονικό, το καλό-καλό τραγούδι και αυτό που έχει τη δυναμικότητα και τη διαφορετικότητα, είναι ένας λόγος να προπορευτεί, να πάρει βραβείο και να μην το σταματήσει τίποτα. Σίγουρα όμως, πιο παλιά σημαντικότερο ρόλο είχε πιο πολύ η ερμηνεία. Έχουμε δει, όμως, και ακρότητες στη Eurovision και μπορεί να υπάρχει ένα κομμάτι που κανείς δεν περιμένει πως θα πάει καλά κι όμως εκείνη τη στιγμή να είναι αυτό που τραβάει. Το διαφορετικό και το πρωτότυπο, παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους».

Είδαμε φέτος πως κάλεσαν την Ελπίδα να τραγουδήσει στο Τελ Αβίβ. Εσάς σας έχουν κάνει ποτέ πρόταση να ξαναπάτε;

«Δεν μας έχουν κάνει πρόταση να πάμε, όχι. Δεν έτυχε!».

Θα πηγαίνατε όμως αν σας δινόταν η ευκαιρία;

«Με πολλή χαρά θα πήγαινα γιατί μου αρέσει ο θεσμός».

Τι γεύση σας έχει αφήσει αυτή η εμπειρία;

«Ήταν μεγάλος σταθμός για την καριέρα μου. Ήταν μια τονωτική ένεση που μας ακολουθεί ακόμα και σήμερα. Ήταν προίκα στη δισκογραφία μας και γενικά στην παρουσία μας στο χώρο».

Θρυλικό... «Μάθημα Σολφέζ»
Το τραγούδι είχε φέρει την πέμπτη θέση και έγινε επιτυχία και στο εξωτερικό, όχι μόνο στην Ελλάδα!

Εσείς είχατε κάνει επιτυχία και στο εξωτερικό...

«Έχω πάρει μέρος σε 19 διεθνή φεστιβάλ, έχω πάρει πρώτα βραβεία. Έχω κάνει και δίσκο, ο οποίος είχε έρθει έκτος στα γιαπωνέζικα τοπ, αλλά δεν είχα -δυστυχώς- μάνατζερ, έναν άνθρωπο να με στηρίξει και να συνεχίσω. Θα μπορούσε να ήταν μια καλή πόρτα αυτό για διεθνή καριέρα».

Η κόρη της, Εβελίνα Νικόλιζα στη Eurovision!
Πώς θα αντιδρούσε στο ενδεχόμενο η κόρη της να πάει Eurovision;

«Θα της έλεγα, "θέλω να ακούσω το τραγούδι και αν πραγματικά με ανατριχιάζει, να πας με την ευχή μου και θα σε βοηθήσω κιόλας"».

Με την υπόλοιπη ομάδα δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να το «τρέξετε» περισσότερο;

«Μας δόθηκαν ευκαιρίες αλλά η Μαριάννα είχε άλλες δουλειές, ο Πασχάλης είχε ήδη κάνει μεγάλη καριέρα εδώ, οπότε δεν ήταν εύκολο να θελήσουν να φύγουν και να πάνε στο εξωτερικό».

Μεταξύ σας πώς ήταν οι σχέσεις σας τότε;

«Είχαμε και έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση».

Για το τέλος... μια ευχή!
«Επειδή, δυστυχώς, λόγω υποψηφιότητας, δεν έχω ακούσει τα υπόλοιπα τραγούδια πέρα από τα δικά μας, δεν μπορώ να προβλέψω. Θα μου επιτρέψετε να μην πέσω έξω. Αυτό, όμως, που θεωρώ σίγουρο -και αυτό είναι το προγνωστικό μου- είναι ότι θα περάσουν και τα δύο τραγούδια στον τελικό. Από εκεί και πέρα, μια καλή θέση θα είναι ευχής έργον για όλους. Ελλάδα και Κύπρο, εύχομαι από καρδιάς να σκίσετε και να πάτε μπροστά».
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved