«Για 3 χρόνια προτείναμε στην ΕΡΤ να πάει η Φουρέιρα στη Eurovision και κάθε φορά παίρναμε άκυρο»
Eurovision

«Για 3 χρόνια προτείναμε στην ΕΡΤ να πάει η Φουρέιρα στη Eurovision και κάθε φορά παίρναμε άκυρο»

Ο Γιώργος Αρσενάκος είναι άκρως αποκαλυπτικός για ένα άγνωστο παρασκήνιο που εξελισσόταν για παραπάνω από τρία χρόνια στους κόλπους της Eurovision και είχε για πρωταγωνιστές τον ίδιο και κυρίως την Ελένη Φουρέιρα.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Mr Panik μίλησε για τη συνεργασία του με την κορυφαία performer και παρουσιάστρια του live του House of Fame αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι μαζί της είχαν προτείνει πολλές φορές στην κρατική τηλεόραση της χώρας μας να κατέβουν στον στίβο της Eurovision όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Διαβάστε τι αποκάλυψε...

Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Φουρέιρα, που έχουν συνδέσει όλη τους την πορεία μαζί σου.

Με την Ελένη, όπως και με τον Κώστα Μαρτάκη, δουλέψαμε πολύ στενά. Η Ελένη μου είχε προτείνει η ίδια να την αναλάβω. Τότε ήταν σε ένα συγκρότημα, τις Mystique, και ένα βράδυ που συναντηθήκαμε σε ένα μαγαζί μου είπε: «Έχω δει τη δουλειά που κάνεις και θέλω να συνεργαστούμε. Σκέφτομαι να προχωρή­σω σόλο». Ήμουν ειλικρινής μαζί της. Της είπα ότι έβλεπα σε εκείνη πράγματα που μου άρεσαν πολύ και πως η σκηνική της παρουσία ήταν μοναδική, δεν θύμι­ζε καμία άλλη τραγουδίστρια. Πάνω σε αυτό μπορούσαμε να χτίσουμε ένα ξε­χωριστό πρότζεκτ, εφόσον αποφάσιζε να ξεκινήσει σόλο καριέρα. Από το 2010 που ξεκινήσαμε μέχρι και σήμερα η σχέση μας είναι αυτή. Αφήνεται σε όσα της προτείνω κι εγώ από την πλευρά μου πάντα την ακούω και αφουγκράζομαι τις καλλιτεχνικές ανάγκες της και πότε είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα.

Μαζί κάνατε και τη μεγάλη επιτυχία της Eurovision.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί περάσαμε από σαράντα κύματα. Για τρία χρόνια πριν από το 2018 προτείναμε στην ΕΡΤ να συμμετάσχει η Ελένη με την Ελλάδα και ήμασταν διατεθειμένοι να συνεργαστούμε σε όλες τις πιθανές εκδοχές: με συμ­μετοχή σε διαγωνισμό, με απευθείας ανάθεση, όπως εκείνοι θα ήθελαν. Και κάθε φορά παίρναμε άκυρο. Δεν την περνούσαν ούτε στο διαγωνιστικό μέρος.

Γιατί;

Παρόλο που δεν μου το είπαν ποτέ ξεκάθαρα και ανοιχτά, νομίζω ότι έπαιξε ρόλο όλη αυτή η παραφιλολογία με το θέμα της καταγωγής της.

Στην Κύπρο δεν είχαν αντίστοιχες επιφυλάξεις με αυτό το θέμα;

Τη χρονιά που εκπροσώπησε την Κύπρο η Ελένη, πριν έρθουν σε εμάς, είχαν μι­λήσει με την Έλενα Παπαρίζου και με την Τάμτα, οι οποίες για τους δικούς τους λόγους δεν μπορούσαν να το κάνουν. Η τρίτη τους επιλογή ήταν η Ελένη. Μας προσέγγισαν και μας είπαν πως ήθελαν να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο. Απο­δείχτηκε πολύ επιτυχημένη επιλογή.

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της η Ελένη δεν μιλούσε για την κατα­γωγή της. Τι την είχες συμβουλεύσει σχετικά;

Αν θέλεις το πιστεύεις, αλλά ούτε ήξερα από πού είναι, ούτε και είχα σκεφτεί να τη ρωτήσω.. Η Ελένη είχε δηλώσει κάποια στιγμή ότι έχει ρίζες από το Μεξικό και θεωρούσα πως έτσι θα είναι. Όταν άρχισε να τίθεται το θέμα από τα κανάλια και τα media, ποτέ δεν πήγα να τη ρωτήσω, μέχρι που μου το συζήτησε εκείνη. Της είχα πει: «Αγάπη μου, ξέρεις καλά πως δεν με νοιάζει καθόλου από πού εί­σαι» και μου είπε πως είμαι ο μόνος άνθρωπος που δεν την είχα φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση σχετικά με αυτό. Όταν μου είπε τι πραγματικά ίσχυε, ήμουν πάλι ειλικρινής. Της εξήγησα πως πιστεύω ότι οι άνθρωποι γίνονται ακόμα πιο δυνα­τοί όταν σκοτώνουν τον «δράκο» τους. Ο καθένας από εμάς έχει έναν «δράκο». Της είπα ότι θεωρώ πως θα βγει πιο δυνατή και θα απογειωθεί η καριέρα και θα απελευθερωθεί το είναι της όταν το κάνει. Έτσι, την παρότρυνα μόλις νιώσει έτοιμη να προχωρήσουμε μαζί σε αυτό το βήμα. Όταν ένιωσε έτοιμη, μίλησε για αυτό και το άφησε πίσω της. Και τότε συνειδητοποίησε πως ήταν πολύ πιο εύκο­λο από όσο νόμιζε. Δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα.

Πηγή: ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved