Eurovision 2022: Με ή... χωρίς ελληνικό τελικό; Δείτε ποιοι είναι υποψήφιοι
Eurovision

Eurovision 2022: Με ή... χωρίς ελληνικό τελικό; Δείτε ποιοι είναι υποψήφιοι

Τεράστια ανταπόκριση είχε η πρόσκληση που απηύθυνε η ΕΡΤ σε δισκογραφικές εταιρίες για τον ερχόμενο διαγωνισμό της Εurovision.

Ωστόσο, αν και οι ιθύνοντες στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι ικανοποιημένοι, γνωρίζουν ότι αυτό προκαλεί ευθύνες στη δημόσια τηλεόραση, ώστε να διαχειριστεί σωστά το πολυπόθητο από ιδιωτικά κανάλια τηλεοπτικό προϊόν.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν στην ΕΡΤ 40 φάκελοι με διαφορετικά τραγούδια από 34 τραγουδιστές (ορισμένοι έχουν δυο υποψήφια), άλλα με ελληνικό και άλλα με ξενόγλωσσο στίχο, ενώ περιλαμβάνονται πολλά είδη μουσικής. Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι να επιλέξει η ειδική επταμελής επιτροπή, που αποτελείται από μουσικούς και ραδιοφωνικούς παραγωγούς της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, ποια από αυτό τα τραγούδια θα περάσουν στη δεύτερη φάση.

Αυτή η «φάση» είναι που προβληματίζει τη διοίκηση, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει διαγωνισμός, ώστε να ψηφίσει και το κοινό το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα τους μάλιστα είναι ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα ταυ τηλεοπτικού κοινού που ενδιαφέρεται για τον διαγωνισμό τραγουδιού και, αν οργανώσουν ένα ωραίο τηλεοπτικό πρόγραμμα, η δημοσία τηλεόραση θα βγει κερδισμένη. Ακόμα ένα πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν στην ΕΡΤ είναι αν θα δεχτούν να διαγωνιστούν μεταξύ τους όσοι επιλεγούν για τη δεύτερη φάση ή θέλουν να αποφύγουν τη μεταξύ τους σύγκριση και ψηφοφορία.

Οι οριστικές αποφάσεις για το αν θα διοργανωθεί «ελληνικός τελικός» θα ληφθούν τον επόμενο μήνα, εφόσον βέβαια οι τραγουδιστές που θα επιλεγούν θα δεχτούν να διαγωνιστούν και να αποφασίσει και το κοινό ποιος θα πάρει το «εισιτήριο» για να ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάιο στο Μιλάνο, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού.

Δείτε στη gallery τους υποψήφιους:

Πηγή:Τηλέραμα

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2022: Στο Τορίνο ο διαγωνισμός τον ερχόμενο Μάιο! Οι ημερομηνίες και η ελληνική αποστολή

Αρσενάκος: «Όποιος κερδίσει στο talent show της Panik, θα εκπρο­σωπήσει την Κύπρο στη Eurovision»

Πώς είναι σήμερα η Sertab, 16 χρόνια μετά τη νίκη της στη Eurovision- Δε θα την αναγνωρίσετε!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved