Eurovision 2022: Στο Τορίνο ο διαγωνισμός τον ερχόμενο Μάιο! Οι ημερομηνίες και η ελληνική αποστολή
Eurovision

Eurovision 2022: Στο Τορίνο ο διαγωνισμός τον ερχόμενο Μάιο! Οι ημερομηνίες και η ελληνική αποστολή

Μετά τη νίκη των Ιταλών στην τελευταία Eurovision, ήταν δεδομένο ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη γειτονική χώρα, όμως οι διοργανωτές έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε 31 πόλεις που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. 

Τελικά, αποφασίστηκε μέσα σε αυτές τις 31 χώρες πως την καλύτερη υποδομή για να υποδεχτεί τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού είχε το Τορίνο, μία από τις πιο μεγάλες πόλεις της Ιταλίας στα βορειοδυτικά της χώρας.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Ιταλοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν για την πατρίδα τους τη διοργάνωση μετά από 31 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1991 καθώς μία χρονιά πριν είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση με τον Τότο Κουτούνιο και το τραγούδι "Insieme".

Η χώρα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση για πρώτη φορά το 1964 με την Τζιλιόλα Τσικουέντι και το τραγούδι "Non ho l'età".

Και βέβαια πέρυσι ήταν η τρίτη νίκη στην ιστορία του διαγωνισμού για την Ιταλία με τους Maneskin και το τραγούδι "Zitti e buoni".

Η απόφαση της Ιταλίας να διοργανώσει τον διαγωνισμό στο Τορίνο τον ερχόμενο Μάιο ανακοινώθηκε επίσημα και από την ΕΒU. Δείτε παρακάτω:

Το ελληνικό ενδιαφέρον

Εκτός από την αποκάλυψη του Νίκου Γκάνου πως δήλωσε συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό, πρόσφατα μέσα από την εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα ακούστηκαν τα ονόματα κι άλλων καλλιτεχνών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, η Καλομοίρα, ο Good Job Nicky, η Ευαγγελία, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και η Joanne (Ιωάννα Γεωργακοπούλου) έχουν αρχίσει να "κοιτάζουν" προς την Ιταλία με την πιθανότητα να είναι κάποιος από αυτούς ο εκπρόσωπος της ελληνικής αποστολής στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Μπορεί να απέχουμε ακόμα αρκετό καιρό από τη βραδιά διεξαγωγής της Eurovision που θα γίνει στην Ιταλία μετά τη νίκη τους με ένα μοναδικό τραγούδι όμως μιας και η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved