Eurovision 2022: Αμάντα Γεωργιάδη: «Μου φάνηκε περίεργο, σάστισα, «εγώ για τη Eurovision;» σκέφτηκα»
Eurovision

Eurovision 2022: Αμάντα Γεωργιάδη: «Μου φάνηκε περίεργο, σάστισα, «εγώ για τη Eurovision;» σκέφτηκα»

Eurovision 2022: H Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στη Eurovision, με το τραγούδι «Die Together», μίλησε για το τραγούδι αλλά και για την αντίδρασή της όταν ενημερώθηκε πως θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Μια υπέροχη φωνή πρόκειται να μας εκπροσωπήσει στoν φετινό διαγωνισμό της Eurovision, και αυτή είναι η φωνή της Αμάντα Γεωργιάδη, με το τραγούδι «Die Together». Και μπορεί να έχει μεγαλώσει στη Νορβηγία, ωστόσο η Αμάντα νιώθει… αλλά και είναι Ελληνίδα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Πώς αποφάσισες να καταθέσεις πρόταση για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Eurovision;

Παρακολουθώ τη Eurovison εδώ και πολλά χρόνια. Θυμάμαι στιγμές στο σπίτι μου που μαζευόμασταν οικογενειακώς στο σαλόνι και παρακολουθούσαμε την Έλενα Παπαρίζου να σαρώνει στον διαγωνισμό του 2005, απλά και τον Alexandre Rybakk , τη Loreen και πολλούς ακόμα. Η Eurovision ήταν σαν θεσμός στο σαλόνι του πατρικού μου σπιτιού. Ένα μεγαλειώδες τηλεοπτικό γεγονός που με έκανε να κολλάω, στην τηλεόραση με θαυμασμό. Πριν από μερικούς μήνες, λοιπόν, μου έγινε μια πρόταση από τον Δημήτρη Κοντόπουλο, ώστε να υποβάλω υποψηφιότητα με κάποια από τα τραγούδια μου για τη Eurovision. Μου φάνηκε περίεργο, σάστισα, «εγώ για τη Eurovision;» σκέφτηκα. Μου φαινόταν δύσκολο να με επιλέξουν. Όμως έστειλα ένα δείγμα από το album μου, το οποίο πρόκειται να Βγει μέσα στο 2022 . Μέσα σε αυτό το δείγμα ήταν και το «Die together», που ήταν και η υποψηφιότητα μου για τη Eurovision. Η συνέχεια είναι γνωστή…

Γιατί ήθελες να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα και όχι τη Νορβηγία, χώρα στην οποία ζεις;

Ήταν μια εύκολη επιλογή, δεν χρειάστηκε καν να μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ. Γεννήθηκα στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στα Ιωάννινα. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου είναι από τη Νορβηγία. Στην Ελλάδα έζησα μέχρι την ηλικία των τριών ετών, όμως νιώθω πως ποτέ δεν έφυγα πραγματικά. Η Ελλάδα είναι στην ψυχή μου, γι΄ αυτό και όποτε βρίσκω ευκαιρία, για τις καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο, επιστρέφω. Σίγουρα η Νορβηγία είναι η χώρα που ζω, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ να πάω στη Eurovision η χωρίς τα χρώματα της Ελλάδας.

Όταν σου ανακοινώθηκε ότι θα είσαι η φετινή εκπρόσωπος, πώς αντέδρασες; Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις;

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ χάρηκα! Οι συμμετοχές που είχαν υποβληθεί ήταν σπουδαίες, πολύ όμορφα μουσικά κομμάτια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι από εκείνου έβλεπα τη Eurovision η στην τηλεόραση και θαύμαζα όλους αυτούς τους καλλιτέχνες από απόσταση, θα βρεθώ κι εγώ στο stage του μεγαλύτερου τηλεοπτικού διαγωνισμού τραγουδιού της Ευρώπης.

Μίλησέ μας για το τραγούδι σου «Die together»…

Είχα μια ιδέα για να γράψω ένα ρομαντικό τραγούδι, μια σύνθεση για απόλυτο έρωτα, με τελείως αλληγορικούς στίχους. Φοβόμουν όμως ότι το «Die Together » θα ακουγόταν λίγο βαρύ και έντονο. Ύστερα βρέθηκα στο στούντιο με τον συνεργάτη μου, του είπα σκέψη μου, του άρεσε το συμβολικό νόημα του στίχου και μέσα σε μία μέρα γράφαμε το τραγούδι . Μπορεί ο τίτλος του τραγουδιού από κάποιους να έχει απαισιόδοξη χροιά, αλλά αν ακούσουν προσεκτικά το κομμάτι, θα διαπιστώσουν ότι αυτό που δημιουργήσαμε είναι ο ύμνος της απόλυτης αγάπης, τουλάχιστον όπως το νιώσαμε εγώ κα οι συνεργάτης μου.

Είχες σκεφτεί να υπάρχουν και ελληνικοί στίχοι;

Το τραγούδι το έγραψα στα αγγλικά, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον να γράψω και κάποιο τραγούδια με ελληνικούς στίχους. Άλλωστε η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκα και η ελληνόφωνη μουσική με εμπνέει διαρκώς.

Πηγή: ΤΥΠΟΣ TV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved