Κώστας Μπίγαλης στο gossip-tv: «Η Eurovision του τότε, δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα»
Eurovision

Κώστας Μπίγαλης στο gossip-tv: «Η Eurovision του τότε, δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα»

Eurovision 2022: Ο Κώστας Μπίγαλης μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για την εμπειρία που είχε στην Eurovision το 1994, όπου και εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με τους Sea Lovers, με το τραγούδι «Τρεχαντήρι» και κατέκτησαν την 14η θέση, με μόλις 44 βαθμούς. 

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές, που έχει αγαπηθεί πολύ από το μουσικό κοινό και σημάδεψε ολόκληρες δεκαετίες με τις επιτυχίες του, οι οποίες και ακούγονται μέχρι και σήμερα και μας ξεσηκώνουν όλους.

Τον Κώστα Μπίγαλη τον γνωρίσαμε την δεκαετία του '80 και του '90. Με τη μουσική του κατάφερε να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό, το οποίο και τον ακολουθούσε διαρκώς σε οποιαδήποτε εμφάνισή του.

Ο ίδιος, με πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του και ως ένας από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας για μεγάλο διάστημα, είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δυο φορές συνολικά, μια το 1994, ως ερμηνευτής και άλλη μια το 1996, ως συνθέτης.

Κώστας Μπίγαλης & Sea Lovers: Το Τρεχαντήρι (Diri- diri)

To 1994, o Κώστας Μπίγαλης και οι Sea Lovers, που αποτελούνταν από τον Αντώνη Τουρκογιώργη (μπάσο και φωνητικά), τον Άκη Τουρκογιώργη (ηλεκτρική κιθάρα), τον Βασίλη Ρούση (ντραμς), την Βικτώρια Χαλκίτη και τη Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, ανέβηκαν στη σκηνή της Eurovision με το τραγούδι «Τρεχαντήρι» - «Ντίρι- ντίρι» κατάφεραν να κατακτήσουν την 14η θέση στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού και οι συνολικοί βαθμοί που συγκέντρωσαν ήταν 44.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εμφάνισή τους στον διαγωνισμό:

Ο αγαπημένος ερμηνευτής μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για τη μοναδική εμπειρία που βίωσε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, μιας και πέρα από το έντονο μουσικό ενδιαφέρον, ο ίδιος έκανε πολλές γνωριμίες και απόλαυσε την συγκεκριμένη στιγμή στο έπακρο. Ο Κώστας Μπίγαλης μίλησε για την έντονη διαφορά που έχει, κατά την άποψή του, η Eurovision του τότε με εκείνη του σήμερα, λέγοντας πως πλέον δίνεται πολύ μεγάλη βάση στην εικόνα και όχι τόσο στο τραγούδι, που είναι και εν τέλει το βασικό ζητούμενο, μιας και γίνεται λόγος για ένα διαγωνισμό τραγουδιού, με συμμετοχές από κάθε άκρη της Ευρώπης και όχι μόνο!

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Eurovision τότε που πήγα εγώ δεν έχει καμία σχέση με το τι εξελίχθηκε μετά και πολύ συγκεκριμένα από το 2000 και έπειτα. Καμία σχέση. Τότε στο επίκεντρο ήταν το τραγούδι, γιατί αυτός είναι διαγωνισμός τραγουδιού βασικά και δεν είναι διαγωνισμός εικόνας. Για να καταλάβετε τι εννοώ, τη χρόνια που είχα πάει εγώ, το 1994, για να πω κάτι χαρακτηριστικό, πρώτο είχε βγει ένα ντουέτο οι οποίοι καθόντουσαν σε σκαμπό με κιθάρες και τραγουδούσαν. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με σήμερα. Τότε η Eurovision είχε κάποιο ιδιαίτερο νόημα, για εμένα τουλάχιστον».

Όλο το παρασκήνιο γύρω από την συμμετοχή στη Eurovision

Ο Κώστας Μπίγαλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παρασκήνιο γύρω από τη συμμετοχή του το 1994 στον διαγωνισμό, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει με το συγκεκριμένο τραγούδι, που αποφασίστηκε, αλλά είχε στο νου του κάτι άλλο, το οποίο και κατά τη γνώμη του, θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει καλύτερα. Ο ίδιος ανέφερε αποκλειστικά στο gossip-tv: «Αυτό που μπορώ να πω για τη συμμετοχή μου είναι ότι ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία τότε, πήγα στην Ιρλανδία και είχα μαζί τους φίλους μου. Ήταν ένα τραγούδι, το οποίο, αν με ρωτάς, δεν θα ήθελα να είχα συμμετάσχει με το συγκεκριμένο, αλλά τότε είχε γίνει απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ ήθελε ένα παραδοσιακό στυλ, για να εξάγει τοπικό χρώμα, όπως και ήταν το «Τρεχαντήρι». Αυτό ήταν ένα τραγούδι, το οποίο δεν το είχα γράψει εγώ για την Eurovision, ήταν μέσα στον δίσκο μου απλώς. Εγώ είχα προτείνει ένα άλλο τραγούδι, που λεγόταν «Του πολέμου το παιδί» και ακόμα πιστεύω ότι με εκείνο έπρεπε να είχα πάει. Η ΕΡΤ όμως είχε αποφασίσει να πάμε με ένα πιο παραδοσιακό τραγούδι οπότε για αυτό και επέλεξαν το «Τρεχαντήρι». Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία και ήταν πολύ ξεχωριστό σε σχέση με σήμερα. Υπήρχε στη σκηνή ορχήστρα κανονική, δεν ήταν playback».

«Tα τελευταία περίπου 15-16 χρόνια, δεν ασχολούμαι καθόλου με τον διαγωνισμό»

Για τη Eurovision και το πώς λειτουργεί τις τελευταίες δεκαετίες, ο Κώστας Μπίγαλης είπε: «Μετά το 2000 πήγε αλλού το πράγμα, περισσότερο στο οπτικό, με τα lasers και τα εφέ κτλ. και γενικώς τα τελευταία περίπου 15-16 χρόνια δεν ασχολούμαι καθόλου με τον διαγωνισμό. Και τώρα δηλαδή, δεν ξέρω ποιος είναι υποψήφιος, δεν έχω παρακολουθήσει τίποτα.

Οι ερμηνευτές που πηγαίνουν στη Eurovision είναι πολύ καλοί και έχουν πολλές δυνατότητες. Δυστυχώς όμως, το τραγούδι, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, είναι τα γνωστά Eurosongs, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι κάτι προβλέψιμο. Βέβαια έχουμε δει και ανατροπές με τραγούδια, αλλά είναι σπάνιο».

Στο τέλος της συζήτησής μας, ο αγαπημένος ερμηνευτής ξεκαθάρισε πως πλέον δεν τον ενδιαφέρει ο διαγωνισμός, σε ό, τι αφορά στο να τον παρακολουθήσει και να μάθει πληροφορίες για το κάθε τι και το ποιος θα βγει νικητής, αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή το μουσικό του ενδιαφέρον πλέον αφορά άλλα πράγματα: «Γενικώς δεν με αφορά πλέον ο διαγωνισμός, ασχολούμαι με άλλο είδος μουσικής και δεν το παρακολουθώ, γιατί μουσικά δεν έχω να πάρω κάτι καινούριο».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved