Eurovision

Ιάκωβος Γκόγκουα: «Στηρίζω την Αμάντα και περιμένω να δώσει τον καλύτερό της εαυτό»

«Έχω βάλει ένα πολύ μεγάλο, μέρος της καλλιτεχνικής μου οντότητας μέσα στο κομμάτι της ιατρικής», λέει στη συνέντευξή του ο Ιάκωβος Γκόγκου, ενώ αναφέρθηκε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και στην Αμάντα Γεωργιάδη

Ήταν 2010 όταν χόρευε και φώναζε «Ώπα» στο πλευρό του Γιώργου Αλκαίου, στη σκηνή της Eurovision. Ο πρώην χορευτής και πλέον γιατρός, Ιάκωβος Γγόγκουα μίλησε για την περίοδο εκείνη αλλά και για την φετινή συμμετοχή της Ελλάδας με το τραγούδι «Die Together» που ερμηνεύει, η Αμάντα Γεωργίαδη.

Συμπληρώνονται πια 12 χρόνια από την περίοδο που συμμετείχε ως χορευτής στον διαγωνισμό της Eurovision, με ερμηνευτή τον Γιώργο Αλκαίο, τι θυμάσαι από εκείνο το διάστημα;

Έχουν περάσει όντως πάρα πολλά χρόνια. Όμως, οι αναμνήσεις εξακολουθούν να είναι ζωντανές και έντονες. Η συνεργασία, φυσικά ήταν υπέροχη και οι εμπειρίες μου, τότε, ως φοιτητής ιατρικής και ως καλλιτέχνης, ήταν ασυναγώνιστες. Η ζεστασιά του κόσμου, η αγάπη του κοινού από την Ελλάδα, η δυνατή ομάδα που είχε χτίσει ο Γιώργος Αλκαίος με τους συνεργάτες του και πολλά ακόμα, δημιούργησαν δύο εβδομάδες απίστευτης ενέργειας και μία τέλεια και μοναδική εμπειρία, που σίγουρα δεν θα ζήσω ξανά.

Αντιλαμβάνομαι λοιπόν πως είναι μια μαγική διαδικασία προς τον διαγωνισμό με πολύ άγχος παράλληλα…

Η αλήθεια είναι ότι μόνο και οι θεατές που υπάρχουν στον χώρο, σου δίνουν μια απίστευτη ενέργεια και ζεστασιά και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, που δεν υπάρχει ανάλογή της. Μπορεί να έχω εμφανιστεί και σε βραβεία, όπως είναι εκείνα του ΜΑD, μία πολύ μεγάλη μουσική διοργάνωση για την Ελλάδα, ή και lives 1.000, 2.000, 5.000 ατόμων, αλλά σίγουρα, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα 40.000 άτομα που παρακολούθησαν τη Eurovision, αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαγωνίζεσαι για την Ελλάδα. Το άγχος ήταν πράγματι πάρα πολύ έντονο.

Φέτος η Ελλάδα στέλνει μία εντελών διαφορετική, πιο εναλλακτική συμμετοχή. Πως σου φαίνεται η Αμάντα;

Μου αρέσουν οι προκλήσεις, μου αρέσουν τα εναλλακτικά, μου αρέσει η διαφορετικότητα γενικότερα. Στηρίζω την Αμάντα και περιμένω να δώσει τον καλύτερο της εαυτό.

Η πορεία σου έπειτα από τη συμμετοχή στη Eurovision, ήταν εντελώς διαφορετική, αφού ουσιαστικά τα τελευταία 8 χρόνια εξασκείς την Ιατρική. Σου λείπει εκείνη η περίοδος;

Είναι μια γλυκιά ανάμνηση, που δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο πέρα από ανάμνηση πια. Έχω επικεντρωθεί πλέον αποκλειστικά στην ιατρική και την επιστήμη. Έτσι όπως λειτουργώ εγώ, έχω βάλει ένα πολύ μεγάλο, μέρος της καλλιτεχνικής μου οντότητας μέσα στο κομμάτι της ιατρικής, μιας και στην ουσία δημιουργώ και βελτιώνω την ομορφιά σε πρόσωπο, σώμα και ψυχή, οπότε μπορεί να είναι μια γλυκιά ανάμνηση, αλλά δεν νιώθω να μου λείπει κάτι.

Τι έμαθες για τον εαυτό σου μέσω της Ιατρικής;

Έμαθα να δίνω παραπάνω, να αγαπάω περισσότερο τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο μου. Έμαθα ότι το να προσφέρει χαρά, είναι κάτι συγκλονιστικό, έμαθα να δένομαι, να δουλεύω ακόμα πιο έντονα με τους συνεργάτες μου και την ομάδα μου, έμαθα μέσα από την ιατρική και το ιατρείο μου ότι δεν υπάρχει ατομική δουλειά, αλλά μία ολόκληρη ομάδα, που όταν έχει έναν κοινό στόχο, πραγματικά, μπορούν να συμβούν θαύματα.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Συμμετείχε στη Eurovision το 2010 και λίγο πριν τον φετινό διαγωνισμό βρέθηκε στην Ινδία! (photos)

Ιάκωβος Γκόγκουα: Ο χορευτής του Αλκαίου στη Eurovision έγινε... γιατρός!

Ιάκωβος Γκόγκουα: Τα δύσκολα χρόνια στη Γεωργία και οι σπουδές στην Ιατρική

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved