Eurovision 2022 Τελικός: Ισλανδία: Með Hækkandi Sól από τις αδερφές Systur
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Ισλανδία: Með Hækkandi Sól από τις αδερφές Systur

Eurovision 2022 τελικός: Οικογενειακή υπόθεση η συμμετοχή της Ισλανδίας στον φετινό διαγωνισμό.

Οι αδερφές Systur, παρέα με τον αδερφό τους στα ντραμς, κατάφεραν με την σκηνική τους παρουσία αλλά και την ερμηνεία τους να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Το συγκρότημα Sísí Ey αποτελείται από τρεις αδελφές, Sigga, Elísabet και Elín, οι οποίες φημίζονται για τις υπέροχες φωνές τους.

Τα κορίτσια δεν είναι άγνωστα, καθώς οι γονείς τους Ellen Kristjánsdóttir και Eyþór Gunnarsson είναι και οι δύο δημοφιλείς στην Ισλανδία.

Το τραγούδι τους γράφτηκε από την Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir και έχει τον χαρακτηριστικό ήχο των Sísí Ey με όμορφα φωνητικά και μαγευτικό ήχο. Ονομάζεται “Með Hækkandi Sól” (Ανατέλλων ήλιος) και είναι το μόνο τραγούδι του Söngvakeppnin 2022 που δεν έχει και αγγλική εκδοχή.

Από την αρχή οι τρεις αδελφές είχαν αποφασίσει ότι στα ισλανδικά θα το τραγουδήσουν στον τελικό και με ισλανδικά θα πάνε στη Eurovision αν νικήσουν.

Τα ρετρό χρώματα, τόσο στον ήχο όσο και στην εικόνα, κάνουν το τραγούδι να ξεχωρίζει.

Δείτε την εμφάνισή τους στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:


Η Ισλανδία έχει συμμετάσχει στην Eurovision κάνοντας το ντεμπούτο της το 1986, χάνοντας μόνο δύο διαγωνισμούς από τότε, το 1998 και το 2002, επειδή δεν μπορούσε να συμμετέχει λόγω του ότι τερμάτισε εκτός των θέσεων που θα μπορούσε να προκριθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας είναι δύο δεύτερες θέσεις, με τη Selma το 1999 και τη Yohanna το 2009. Μέχρι το 2017, η Ισλανδία είναι η μόνη βορειοευρωπαική χώρα που δεν έχει ακόμη κερδίσει το διαγωνισμό.

Δείτε την εμφάνιση της Ισλανδικής αποστολής στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved