Eurovision 2022 τελικός: Λιθουανία: Sentimentai από την Monika Liu
Eurovision

Eurovision 2022 τελικός: Λιθουανία: Sentimentai από την Monika Liu

Eurovision 2022 τελικός: Με το τραγούδι «Sentimentai» από τη Monika Liu πήρε το εισιτήριο του τελικού η Λιθουανία.

Πρόκειται για μια από τις πιο ατμοσφαιρικές σκηνικές παρουσίες του φετινού διαγωνισμού με την ερμηνεύτρια να κερδίζει για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις.

Η Monika Liubinaitė προέρχεται από μουσική οικογένεια και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε και με το μπαλέτο. Έχει σπουδάσει jazz μουσική και φωνητική στο πανεπιστήμιο της Klaipėda.

Στη χώρα της έχει εμφανιστεί σε διάφορα project της τηλεόρασης όπως στο «Auksinis balsas» (του LTR, αλλά και σαν κριτής στα «The Voice Lithuania» (2020) και «The Masked Singer Lithuania» (2021).

Η συγκεκριμένη συμμετοχή θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που το τραγούδι της χώρας θα είναι εξ’ ολοκλήρου στα Λιθουανικά μετά το 1994.

Δείτε την εμφάνισή της στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Λιθουανία συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το ντεμπούτο της το 1994, όπου ο Οβίντιγιους Βυσνιάουσκας τερμάτισε τελευταίος και έλαβε μηδέν βαθμούς.

Στη συνέχεια η Λιθουανία αποσύρθηκε από το διαγωνισμό και δεν επέστρεψε μέχρι το 1999. Η έκτη θέση των LT United το 2006 με το τραγούδι "We Are the Winners" είναι το καλύτερο αποτέλεσμα της Λιθουανίας στο διαγωνισμό.

Η χώρα έφθασε στην πρώτη δεκάδα για δεύτερη φορά το 2016, όταν ο Ντόνι Μοντέλλ τερμάτισε ένατος με το "I've Been Waiting for This Night".

Δείτε την εμφάνιση της Λιθουανίας στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved