Eurovision 2022 τελικός: Πορτογαλία:Η Μaro τραγούδησε «Saudade, Saudade» σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα
Eurovision

Eurovision 2022 τελικός: Πορτογαλία:Η Μaro τραγούδησε «Saudade, Saudade» σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα

Eurovision 2022 τελικός: Mια ιδιαίτερη εμφάνιση στη σκηνή του διαγωνισμού από τη Maro, η οποία ερμήνευσε για την Πορτογαλία το συγκινητικό τραγούδι, αφιερωμένο στον παππού της, μπαμπά της μητέρας της «Saudade, Saudade».

Το τραγούδι «Saudade, Saudade» είναι ρομαντικό και αισθαντικό, με την ίδια να περιγράφει ότι μιλάει για την απώλεια ενός πολύ σημαντικού προσώπου για εκείνη, του παππού της.

Μάλιστα, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Το τραγούδι για τον παππού μου, που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, αλλά που συνεχίζει να είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι του εαυτού μου... Γι' αυτό σκέφτηκα ότι θα είχε νόημα να τραγουδήσω ένα τόσο προσωπικό τραγούδι».

Η τραγουδίστρια ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το τραγούδι σε ηλικία 19 ετών. Το 2017 η Mariana Secca, της οποίας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο είναι MARO, αποφοίτησε από την σχολή μουσικής ακαδημίας του Berklee, ενώ από τότε έχει κυκλοφορήσει συνολικά έξι άλμπουμ.

Η ίδια έχει ανοίξει τις συναυλίες διαφόρων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων του 4 βραβευμένου με 4 Grammy Jacob Collier και της Jessie J. Tο τραγούδι της είναι σύνθεση της ίδιας μαζί με τον John Blanda.

Δείτε την εμφάνισή της στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Πορτογαλία συμμετείχε στην Eurovision από το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό του 1964. Από τότε, έχει χάσει πέντε διαγωνισμούς, το 1970, το 2000, το 2002, το 2013 και το 2016. Ο διαγωνισμός μεταδίδεται στην Πορτογαλία από την Rádio e Televisão de Portugal (RTP). Η χώρα κέρδισε για πρώτη φορά το 2017 και φιλοξένησε το διαγωνισμό το 2018 στη Λισαβόνα.

Η Πορτογαλία τερμάτισε τελευταία στο ντεμπούτο της το 1964 και πάλι το 1974, προτού πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα του 20ου αιώνα το 1996, με την Lúcia Moniz να τερματίζει έκτη. Στη συνέχεια, η χώρα τερμάτισε τελευταία για τρίτη φορά το 1997.

Αφού δεν εμφανίστηκε στον τελικό από το 2010 και ως κάτοχοι του ρεκόρ για τις περισσότερες εμφανίσεις στο διαγωνισμό χωρίς νίκη, η Πορτογαλία κέρδισε στην 49η προσπάθεια της, όταν ο Σαλβαντόρ Σομπράλ κέρδισε το διαγωνισμό του 2017 με το τραγούδι "Amar pelos dois", την πρώτη φορά που η χώρα τερμάτισε στις πρώτες πέντε θέσεις στο διαγωνισμό.

Ως διοργανωτές το 2018, η χώρα τερμάτισε τελευταία στον διαγωνισμό για τέταρτη φορά. Το 2019, η χώρα απέτυχε να προκριθεί.

Δείτε το βίντεο παρακάτω με την εμφάνιση της Πορτογαλίας στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved