Eurovision 2022 Τελικός: Βέλγιο: Ο Jérémie Makiese εντυπωσίασε με το Miss you
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Βέλγιο: Ο Jérémie Makiese εντυπωσίασε με το Miss you

Eurovision 2022 Τελικός: O Jérémie Makiese με το τραγούδι Miss you, σε μουσική και στίχους των Jérémie Makiese, Manon Romiti και Silvio Lisbonne εκπροσώπησε φέτος το Βέλγιο στη Eurovision.

O Jérémie Makiese αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του Voice Belgique που έγινε τον Απρίλιο του 2021 κερδίζοντας με 53 %.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε προάστιο των Βρυξελλών και από πολύ μικρός αγαπούσε τη μουσική και ήταν στην παιδική χορωδία της εκκλησίας που πήγαινε μαζί με την οικογένειά του. Ο 20χρονος σπουδάζει γεωλογία και τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στη μουσική και το ποδόσφαιρο.

Αγαπημένα του μουσικά είδη είναι η soul και η rNb.

Από το περασμένο φθινόπωρο είναι τερματοφύλακας της ομάδας Royal Excelsior Vitron που αγωνίζεται στη Β’Εθνική της χώρας. Στον μεγάλο τελικό του δημοφιλούς talent show, ο Makiese ερμήνευσε τραγούδια των Michael Jackson, Gregory Porter και Labrinth που τον βοήθησαν να αναδειχθεί ως ο μεγάλος νικητής του Voice!

Δείτε την εμφάνιση του Jérémie Makiese από το Βέλγιο στον φετινό τελικό της Γιουροβίζιον εδώ:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βέλγιο έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τότε που έκανε το ντεμπούτο της ως μία από τις επτά χώρες στον πρώτο διαγωνισμό το 1956. Από τότε, το Βέλγιο έχει απουσιάσει 3 φορές (1994, 1997, 2001), λόγω των ισχυόντων τότε κανονισμών της διοργανώτριας αρχής (EBU) για τους αποκλεισμούς χωρών. Έχει κερδίσει μια φορά, το 1986.

Δείτε την εμφάνιση των Βέλγων στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved