Eurovision 2022 Τελικός: Αζερμπαϊτζάν: Ο Nadir Rustamli ερμήνευσε το «Fade to black»
Eurovision

Eurovision 2022 Τελικός: Αζερμπαϊτζάν: Ο Nadir Rustamli ερμήνευσε το «Fade to black»

Eurovision 2022 τελικός: Ο Nadir Rustamli ο οποίος κέρδισε το Voice στο Αζερμπαϊτζάν εκπροσώπησε φέτος τη χώρα του στη Eurovision με το τραγούδι «Fade to black», σε μουσική και στίχους των Anderz Wrethov, Andreas Stone, Sebastian Schub και Thomas Stengaard.

Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1999 στο Salyan του Αζερμπαϊτζάν και είναι 22 χρονών.

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Τουρισμού και Management του Αζερμπαϊτζάν με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Έχει κάνει σπουδές στο πιάνο στο μουσικό σχολείο Gulu Asgarov. Ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι το 2018. Συμμετείχε σε διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς τραγουδιού, μεταξύ άλλων και το Youthvision 2019, όπου τερμάτισε δεύτερος.

Μάλιστα, ο νεαρός κέρδισε το Voice of Azerbaijan το Γενάρη, όντας στην ομάδα του Eldar Gasimov, νικητή της Eurovision 2011 με ποσοστό τηλεψηφοφορίας 42,6%.

Δείτε την εμφάνισή του στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Το Αζερμπαϊτζάν έχει συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μετά το ντεμπούτο του το 2008, όταν το İctimai Televiziya (ITV), έγινε ενεργό μέλος της EBU. Το ITV είχε μεταδώσει το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας δικαιώματα μετάδοσης από την EBU. Το Αζερμπαϊτζάν είναι η τελευταία χώρα στην περιοχή του Καυκάσου που έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό (η Αρμενία ήταν η πρώτη, το 2006, ακολουθούμενη από τη Γεωργία το 2007), καθώς και η πρώτη που κέρδισε.

Δείτε το βίντεο με την εμφάνιση της αποστολής στον τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved