Eurovision - Ελλάδα: Το παρασκήνιο από το 2015 και η νίκη της Έλενας Παπαρίζου σε αριθμούς
Eurovision

Eurovision - Ελλάδα: Το παρασκήνιο από το 2015 και η νίκη της Έλενας Παπαρίζου σε αριθμούς

Στο μακρινό 2005 θα σας ταξιδέψουμε σήμερα, όταν η Έλενα Παπαρίζου έκανε αυτό που κανένας άλλος δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε για την Ελλάδα.

Κέρδισε με άνεση τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού επιστρέφει σε μερικές εβδομάδες κι εμείς κάνουμε το απόλυτο flashback στο 2005 όταν η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Το παρασκήνιο της συμμετοχής:

Η επιλογή του τραγουδιού της Έλενας Παπαρίζου έγινε σε εκδήλωση με τίτλο «Eurovision Party» στο κέντρο διασκέδασης “Fever”. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα χορευτικό του Φωκά Ευαγγελινού, με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία έκανε και την παρουσίαση, μετά από άρνηση της Ελισάβετ Φιλιππούλη και της Ρίκας Βαγιάννη. Ο Σάκης Ρουβάς που εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2004 και το 2009, έστειλε μέσω βίντεο τις ευχές του στην Έλενα. Κάτι που έκανε και η Νάνα Μούσχουρη.

Στην ψηφοφορία το κοινό μετείχε κατά 60 % και κατά 40 % η επιτροπή, στην οποία προέδρευε ο Μίμης Πλέσσας και συμμετείχαν οι: Αντώνης Ανδρικάκης, Κώστας Τουρνάς, Želiko Joksimović, Ντέπυ Γκολεμά, Ίων Σταμπούλης, Φωτεινή Γιαννουλάτου, Sietse Bakker. Ο Μίμης Πλέσσας ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως υπήρχε ομοφωνία επιτροπής και κοινού.

Το "My Number One" σε μουσική του Μάνου Ψαλτάκη και στίχους του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού, έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στην Eurovision. Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοδεία της τραγουδίστριας, είχε κόστος 900.000 Ευρώ και έγινε σε 20 περίπου χώρες.

Η νίκη της Έλενας Παπαρίζου σε αριθμούς!

152,269 ψήφους συγκέντρωσε στον Ελληνικό Τελικό στις 2 Μαρτίου του 2005. Η τηλεθέαση τη στιγμή της νίκης της Έλενας Παπαρίζου έφτασε στο εξωπραγματικό 94,2%. 83 βαθμούς πήρε από την κριτική επιτροπή στον εθνικό τελικό. 66,47% των συνολικών ψήφων του Ελληνικού Τελικού έλαβε το “My number one”

33 χώρες ψήφισαν τη συμμετοχή της Ελλάδας. 19η εμφανίστηκε η Έλενα στο Κίεβο την 21η Μάιου του 2005. Το τραγούδι μας απέσπασε 10 δωδεκάρια - αριθμός ρεκόρ μέχρι και το 2008. 4η ήρθε η συμμετοχή στα 50 χρόνια της Eurovision. 1η και μοναδική νίκη της Ελλάδας στην ιστορία του θεσμού.

Η απάντησή της για το αν θα ξαναπήγαινε στην Eurovision

Σε συνέντευξη της η Έλενα Παπαρίζου ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το κίνητρο που θα την οδηγούσε ξανά στον διαγωνισμό: «Όλοι με ρωτάνε πότε θα ξαναπάω στη Εurovision. Παίζει ρόλο και το τραγούδι και αν θα γινόταν πάλι ανάθεση και έβρισκα τα 4 τραγούδια για να επιλέξει ο κόσμος».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved