Loreen: «Η πολιτισμική κληρονομιά μου ευθύνεται για τον τρόπο που τραγουδάω»
Eurovision

Loreen: «Η πολιτισμική κληρονομιά μου ευθύνεται για τον τρόπο που τραγουδάω»

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τη στιγμή που η Loreen τραγούδησε το «Euphoria» και μάγεψε την Ευρώπη με τη φωνή και τη σαγηνευτική σκηνική της παρουσία.

Τo dance track που έγινε επιτυχία σε όλη την ήπειρο μετά το διαγωνισμό εκτόξευσε την ερμηνεύτρια στη στρατόσφαιρα της αναγνωρισιμότητας και την έκανε μία pop diva που θέλουν να ακούν όλοι. Φέτος σόκαρε το κοινό της με την απόφασή της να επιστρέφει για ακόμα μία φορά στη Eurovision με το νέο της τραγοΰδι «Tattoo» και από τη βραδιά που το παρουσίασε στη Σουηδία έγινε αυτομάτως το φαβορί για να διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη της.

Η ίδια μιλά για όλα σε ελληνικό περιοδικό.

  • Είσαι το φαβορί για να κερδίσει στη Eurovision ξανά, αλλά αυτός ο διαγωνισμός είναι πραγματικά απρόβλεπτος. Τι θα σήμαινε για το εγώ σου ως εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτέχνιδα να μην κερδίσεις ξανά την πρώτη θέση; Σε νοιάζει; Σε αγχώνει;

Καθόλου. Δεν το σκέφτομαι. Άλλα πράγματα με νοιάζουν και με απασχολούν, όπως η ερμηνεία μου πάνω στη σκηνή. Με ενδιαφέρει να είμαι τέλεια για μένα και για τον κόσμο που με αγαπά και θα με παρακολουθεί εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχει ενδιαφέρον που χρησιμοποίησες τη λέξη «εγώ».

Όταν ακολουθείς το μονοπάτι του «εγώ» η ζωή σου γίνεται μίζερη και θλιβερή, γιατί υπάρχουν καταστάσεις που δεν ελέγχεις. Δεν μπορείς να ελέγξεις την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων που ψηφίζουν. Το να κερδίσω ή να χάσω είναι πολύ πιο χαμηλά στις δικές μου προτεραιότητες σε σχέση με το να κάνω μια άψογη performance και να δημιουργήσω κάτι όμορφο, γιατί είμαι άνθρωπος που καθοδηγείται από τους στόχους του.

Θέλω να δημιουργώ πράγματα που έχουν αξία και δίνουν στο κοινό μια αίσθηση ευτυχίας, ελπίδας, δύναμης ή χαράς. Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά και μας κάνουν να επικοινωνούμε και να ενωνόμαστε. Σήμερα, αν κοιτάξεις πώς είναι ο κόσμος, πώς είναι δομημένος, είναι ξεκάθαρο ότι η δημιουργικότητα είναι πολύ σημαντικό εργαλείο που γιατρεύει τα άσχημα τα οποία συμβαίνουν.

Sweden: Loreen -

Είναι το γιατρικό για την αρνητική ενέργεια και τις αρνητικές σκέψεις. Δεν γίνεται να είσαι δημιουργικός και αρνητικός ταυτόχρονα. Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Αυτός είναι ο λόγος που δέχτηκα να επιστρέψω στη Eurovision. Ως δημιουργός είναι επίπονο να είσαι σε ένα διαγωνισμό. Κρίνεσαι, και υπάρχουν όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα - όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους καλλιτέχνες. Δεν υπάρχει καλός ή κακός καλλιτέχνης στην πραγματικότητα. Ο διαγωνισμός είναι ένα παιχνίδι που είναι διασκεδαστικό όταν συμπεριλαμβάνει ανθρώπους, αλλά είναι ταυτόχρονα και επίπονο.

Οπότε το πιο σημαντικό για μένα είναι να κρατήσω την ακεραιότητά μου ως καλλιτέχνις και να παρουσιάσω πράγματα που νιώθω ότι θέλω και πρέπει να επικοινωνήσω με το κοινό μου. Σε αυτό εστιάζω. Έτσι ήταν και με το «Euphoria», που τελικά κέρδισε. Τότε δεν ήξερα καν τους κανόνες του διαγωνισμού. Νομίζω ότι ακόμα δεν τους ξέρω. Κάνω αυτό που με εκφράζει ως καλλιτέχνιδα.

  • Είσαι παιδί μεταναστών που τα κατάφερε στη ζωή του. Πώς σε έχουν επηρεάσει η πολιτισμική κληρονομιά σου και οι ρίζες σου;

Έχει αναπτυχθεί με τον καιρό η δυνατότητα να αντιληφθώ την επιρροή αυτή πάνω μου γιατί όταν

ήμουν νέα δεν καταλάβαινα ποια κομμάτια της προσωπικότητάς μου σχετίζονται με τις ρίζες μου. Η πολιτισμική κληρονομιά μου ευθύνεται για τον τρόπο που τραγουδάω και συμπεριφέρομαι στη σκηνή και για τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη ζωή.

Αυτή η συνειδητοποίησα έγινε σιγά-σιγά όμως. Πρώτα απ' όλα στο Μαρόκο από όπου κατάγομαι χρησιμοποιούν τη μουσική μέχρι και σαν γιατρικό. Καταλαβαίνουν τη δύναμή του ήχου, ότι η μουσική μπορεί να σε εξαγνίσει, ότι μπορεί μεγαλώνοντας να σε βοηθήσει να αντιληφθείς καλύτερα το σώμα και το νου σου. Αυτή τη γνώση την είχα ασυνείδητα από πολύ μικρή ηλικία και μεγάλωσα με την ιδέα ότι η μουσική μπορεί να σε θεραπεύσει λόγω της κληρονομιάς μου.

Η μουσική μπορεί να κάνει το σώμα να μπει σε trance state και αυτό το προκαλούν πολλά είδη μουσικής και σήμερα, όπως η house, η ηλεκτρονική μουσική εν γένει, που ακούς ξανά και ξανά τα beats. Αυτό είναι ένα πολύ πνευματικό πράγμα, αν με ρωτάς, και νιώθω ότι το αντιλαμβάνομαι λόγω της κληρονομιάς μου. Είμαι κομμάτι και συνέχεια της κληρονομιάς μου και χρωστάω πολλά σε αυτήν, είπε η Looren στο Down Town.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved